home > najawa > NEBO FEST 2012; Zagreb &TD, 19/20.10.2012

kontakt | search |

NEBO FEST 2012; Zagreb &TD, 19/20.10.2012

[ nebo fest program ]

nebo fest program

Na 11. po redu festivalu nastupaju:

MATTHIAS LOIBNER - Hurdy gurdy virtuoso
'Hurdy gurdy' virtuoza Matthiasa Loibnera često nazivaju 'Jimijem Hendrixom orguljica' zbog izražajne svirke koja miješa različite emocije i glazbene stilove. Hurdy gurdy ili orguljice su polifonijski žičani instrument koji potječe iz srednjeg vijeka. Žice vibriraju struganjem ruba kotača koji se aktivira okretanjem jedne ručice.
Zbog ljubavi prema orguljicama Loibner je napustio akademski studij muzike. Godine 1994. osvojio je prvu nagradu na ''Concours des vielles et cornemuses" u Francuskoj. Zajedno s Ricardom Delfinom napisao je nastavni priručnik za orguljice na njemačkom jeziku, te danas podučava u mnogim zemljama Europe, Japanu i Australiji. Privatna snimka njegovog solo nastupa objavljena na You Tube-u privukla je pažnju 200 tisuća posjetitelja.
U suradnji s radio stanicom'O1' Loibner je u Beču pokrenuo 'hurdy gurdy festiva'l. 2008. godine lansirao je i jedinstvenu multimedijalnu instalaciju ''The Time Project'' koja je okupila četiri europska banda (SNO, Mitsoura, Palyrria, Familha Artus) raznih smjerova, s istoka, zapada, sjevera i juga, s ciljem prevladavanja vremena i prostora.
matthias.loibner.net

FLAMOR - flamenco en vivo.
Flamor je započeo svoju karijeru 2010. u kultnom B.P. klubu gdje ostvaruje uspjeh izvodeći tradicionalni flamenco, kao i autorske flamenco skladbe gitarista Gorana Žegarca. Sudionici su Prvog flamenco festivala u regiji "Verde que te quiero verde" posvećenog djelu i životu Federica Garcia Lorce. Pjevačica Nina Ćorić, nakon ostvarenog uspjeha na festivalu kao izvođač i organizator Festivala daljnje školovanje nastavlja usavršavanjem u Madridu, na flamenco konzervatoriju Amor de Dios, gdje je pozvana kao prva flamenko pjevačica.
Flamor čine Nina Ćorić, Goran Žegarac, Borko Rupena, Kristian Gregurić i Predrag Vujasinović.

VUGE - balkan magic
Vuge su nastale početkom svibnja ove godine, kad su se nakon životne potrage konačno pronašle tri duše koje gaje identičnu ljubav za pjevanjem. Njihov fokus prvenstveno je Bugarska polifonija, no isto tako njeguju i proučavavaju folklor cijeloga Balkana. Trio ubrzo postaje atrakcija i počinje nizati nastupe. Članice trija su Marjana Kremer, Tatjana Glasnović i Aleksandra Namjesnik, a njihovi prateći glazbenici su Hrvoje Sudar na gitari i buzukiju te Kamenko Ćulap na udaraljkama. Posebnu draž njihove glazbe sačinjava i korištenje arhaičnog glazbala cimbala. Glavni pjevački uzor su im Trio Bulgarka. Pod njihovim utjecajem grade svoj vlastiti stil pjevajući pjesme cijeloga svijeta u prepoznatljivoj i čarobnoj harmonizaciji bugarske polifonije.
www.myspace.com/590237544

ZYKOPOPS
Zykopops koji se na svojoj stranici predstavljaju ironičnom krilaticom "Worse Than Turbofolk" (gori i od turbo folka) unikatan su world music projekt koji je na putu da postane regionalnom koncertnom atrakcijom. Ovi prilično otkačeni "cajkopoperi" sviraju obrade regionalnih tradicionala i folk hitova na potpuno ludističan i urnebesno zabavan način.
Zykopops, svojevrsna supergrupa sastavljena od pjevačice Afiona - Lidije Dokuzović, gitariste i i basiste Elementala - Erola Zejnilovića i Konrada Lovrenčića, Ivana Levačića na bubnjevima i škotskog producenta Martina Swana na violini. Dodatni začin daje Surla sa svojim beatboxom i trubom.
Na Nebo Festivalu Zykopops će predstvaiti svoj novi i jedini album "Z! kao Zajkopops!". Zaplešite uz zečje ritmove te se poslije pridružite jam seesionu!
www.zykopops.com

promo guy // 15/10/2012

Share    

> najawa [last wanz]

cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT 27/04/2024, Sax, Zagreb

DONKEY HOT 27/04/2024, Sax, Zagreb

| 09/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: THE NATIONAL, 24/06/2024, InMusic Festival, Jarun, Otok Hrvatske mladeži, Zagreb

THE NATIONAL, 24/06/2024, InMusic Festival, Jarun, Otok Hrvatske mladeži, Zagreb

| 08/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*