home > najawa > Beat The Future Vol. 1 @ prostori tvornice Katran, subota 06.10.2012.

kontakt | search |

Beat The Future Vol. 1 @ prostori tvornice Katran, subota 06.10.2012.

Na pomolu je prvi Beat the future događaj, koji bi trebao zaokružiti koncept započet istoimenom radio-emisijom na Radiju 808 u svibnju, te stvoriti novu večer za mjuzu koju rijetko čujemo u gradu - uz najzanimljivije lokalne/regionalne izvođače uključene u tu scenu. Nema ih mnogo, a ni scena se do sada nije razvijala previše u tom pravcu. Zato je zamisao "Beat the future" platforme pružiti ljudima koje to zanima mjesto gdje mogu izaći, emisiju u kojoj mogu čuti i website/blog na kojem o tome mogu nešto pročitati (da, i novi web ide ovih dana) te promovirati kvalitetne producente/DJ-jeve. Osim toga, želi se podržati sve vrste umjetnika koji rade dobre stvari, a stilski se uklapaju u ono što BTF želi reći.
[  ]

BEAT THE FUTURE VOL. 1
*prva verzija (ne samo) beats večeri

JOSIP KLOBUČAR (4lux)
BORKA (rx:tx)
CLOUDFACTORY
FUNK GURU (CFSN DJs)
MAJA MILICH

+ izložba
http://artu-ditu.blogspot.com/
http://www.facebook.com/smellyfeetguy
http://www.facebook.com/thehungy

Upad: 20kn / od 21-23h za vrijeme otvorenja izložbe i druženja upad besplatan!

Ukratko, Beat the future koncept predstavlja "underground" suvremene glazbene stilove karakteristične za ono što neki nazivaju "beat" scenom, ali i šire. Danas je teško pričati o žanrovima, no zapravo to je manje-više instrumentalni hip hop koji je pod utjecajem moderne elektronike (poput bassa, dubstepa, juke/footworka) izrodio razne hibride (future beats, future ili modern funk, wonky, abstract, crunk, trap, itd), a često je očit i utjecaj jazza, funka, soula i avangardne glazbe. Ako nekoga zanima, više o tome najbolje je napisao Laurent Fintoni u svom članku:
http://www.redbullmusicacademy.com/magazine/return-of-the-boom-bap

A ako vas zanima kako to zvuči, poslušajte Beat the future emisije na mixcloudu:


ili se uključite live svake nedjelje od 19-20h na Radio808!
www.radio808.com

INFO O IZVOĐAČIMA

Josip Klobučar (4lux)

Već kao dijete, svirajući klarinet i pohađajući glazbenu školu, pokazivao je interes za glazbu. Odrastanje u glazbenom okruženju dovelo ga je u doticaj s raznovrsnim žanrovima, čiji se utjecaji, u rasponu od očeve kolekcije jazz i rock ploča do hip hopa, electronike i soula, mogu čuti i u njegovoj produkciji. Pod imenom Rough & Ready izašla je njegova prva stvar na 'Panorama Nu Europa Phusion', Tom Wielandovoj kompilaciji za Perfect Toy Records. Nakon toga izdavao je kao Josip Klobučar na 4lux, Eklektik Records i Svetlana Industries. Radio je na raznim projektima i surađivao s izvođačima kao što su Yannah Valdevit, Shuanise, Front 2 black, Lisa Preston, Yoggione, Teebs & Jackhigh, Fulgeance i drugi. Nakon brojnih kompilacija i remixeva izdaje svoj prvi mini-album 'Fallback Functions' na 4lux Records. Planira mnoge nove suradnje. U međuvremenu producira novi glazbeni projekt koji će uskoro biti predstavljen javnosti.

http://soundcloud.com/josip-klobucar
http://www.myspace.com/josipklobucar
http://www.facebook.com/josipklobucar



Borka (rx:tx)

Vrti ploče već više od 10 godina. Sve je počelo s breaksima no danas je to mješavina starog i novog funka, soula, hip hopa, beats, breaks i drugih žanrova. Zajedno s DJ-ima Bakto i Woo-D pokrenuo je prije nekoliko godina funk večer Good Foot. Njihov najpoznatiji projekt su Tetkine radosti, kolaž starije jugoslavenske glazbe (pretežno 60-tih i 70-tih godina) - od beata i funk rocka do jazza i šlagera. Promovirao je razne večeri za ljubljanski klub k4 na kojima su gostovali Bonobo, Quantic, Krush, Danny Breaks, Marky, Dorian Concept, Dj Format, Fulgeance, Dj Food i drugi. Radio je beatove za neke MC-jeve, muziku za film, stop motion animacije i kazalište. Prije par mjeseci izdao je EP What Sticks. Također ima bend Jimmy Barka Experience koji se sastoji od dva DJ-ja (Bakto i Borka) i bubnjara (Marjan Stanić). Jedan je od ljudi iza ljubljanskog lejbla rx:tx, koji baš ovih dana izdaje album francuskog beatmakera Fulgeance-a.

http://soundcloud.com/borka



Cloudfactory

Multi-instrumentalist i producent Matija Vojvodić alias Cloudfactory iz Zagreba je glazbenik klasičnog glazbenog obrazovanja. Bio je duži niz godina koncertno aktivan nakon čega se okrenuo elektronskoj glazbi i produkciji. Do sada je surađivao sa Laslom Vastagom u projektu The Midi Outs, sa kantautoricom Ninom Romić, uz koju je svirao bubnjeve i perkusije, zatim s bendom Man Zero u kojem je svirao synthove i sempler. Također je dio novog elektronskog benda "TOMISLAV" te IMM hack laba i njihovog eksperimentalnog benda "MMessy Oscilators". S vlastitim projektom i produkcijom Cloudfactory svirao je na festivalima De:sonanz u Skopju, Moving festivalu, u klubu Močvara i na CFSN Sundays, Input festivalu te je također surađivao sa Hartera festivalom na njihovoj smartphone aplikaciji "TrnTrn" s svojom produkcijom, radio je glazbu za dugometražni film te internacionalne izložbe . Zbog interesa za glazbu, piše za glazbeni portal Muzika.hr i pokriva smjer elektronske glazbe.

www.facebook.com/OblaciOblaci
www.facebook.com/tomislav.official
www.soundcloud.com/tomislav



Funk Guru (CFSN DJs)

Funk Guru je jedan od osnivača confusiona, ekipe odgovorne za neke od najboljih klupskih događaja u Zagrebu u posljednjih desetak godina (Illectricity Festival, Illectric Funk, Videoskop, playground! itd.). DJ-anjem se bavi od svoje petnaeste godine. Nakon niza godina posvećenih drum'n'bass-u, 2005. se okreće dubstepu a u posljednjih nekoliko godina kombinira veoma raznolik spektar žanrova elektronske glazbe, od drone zvukova Oneohtrix Point Never i Flying Lotusovih apstraktnih beatova, Shedovog techna i post dubstep ritmova Joy Orbisona pa do minimalističnog drum'n'bass-a Rockwella i DJ Rashadovih čikaških juke/footwork ritmova...

http://soundcloud.com/funkguru
http://twitter.com/punk_bubu



Maja Milich

Osoba koja stoji iza svega ovog.

maja // 03/10/2012

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

| 25/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
BEAT THE FUTURE VOL. 1

*prva verzija (ne samo) beats večeri

with
JOSIP KLOBUČAR (4lux)
BORKA (rx:tx)
CLOUDFACTORY
FUNK GURU (CFSN DJs)
MAJA MILICH

+izložba

Upad: 20kn / upad na izložbu do 23h besplatan
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*