home > najawa > OUTLOOK FESTIVAL 2011 @ Fort Punta Christo, Pula 1.- 04. 09. 2011

kontakt | search |

OUTLOOK FESTIVAL 2011 @ Fort Punta Christo, Pula 1.- 04. 09. 2011

OUTLOOK je najveći europski festival posvećen bass glazbi i "sound system" kulturI, organiziran u suradnji nekoliko engleskih klupskih promotera i domaće (Seasplash) produkcije, nakon što su prvotni odabrali hrvatsku obalu kao idealnu lokaciju, smatrajući je ujednom jednim od najljepših okruženja za ovakvo festivalsko događanje. Višednevni spektakl koji nam za nešto manje od 20 dana slijedi je ukupno četvrta godina OUTLOOK festivala, koji će se drugu godinu zaredom odvijati na području štinjanske tvrđave Punta Christo pored Pule.

Od 1. do 4. rujna, za razliku od prošlih godina programski obogaćeno još većim brojem izvođača, pozornica i inih dodatnih sadržaja, Outlook-ovci nam dovode najpoznatija svjetska imena dub, dubstep, reggae, dancehall, drum'n'bass, hip hop, grime, garage, i općenito bass stilova, live i elektronske glazbe. Impresivan broj izvođača (koji se približio brojci od 500!) nastupati će na većem broju pozornica u okruzenju i unutar tvrđave, te još većem broju dnevnih party-a na brodovima i na plaži.
[  ]

Nakon prošlogodišnjeg festivala diljem planete odjeknula je priča o jednom (po ambijentu, sadržaju i organizaciji) od najboljih festivala na jednoj od najljepših lokacija napuštene tvrđave koju u današnjem svijetu opisuju najmanje kao rijetko viđenu. Dobar glas se brzo širi i ulaznice za Outlook 2011 su rasprodane već u svibnju.
Određeni broj festivalskih ulaznica po pristupačnijoj cijeni (666,00 kn) postoji još isključivo za posjetitelje sa područja ex-Yu, i mogu se nabaviti u svim poslovnicama Ticketpro-a ili online putem www.ticketpro.hr.

Uz informaciju o ulaznicama za domaće i regionalne posjetitelje proslijeđujemo informaciju i o izvođačima sa ovih područja čiji nastupi su uvršteni u program ovogodišnjeg festivalskog izdanja, te su se vrhu svjetske scene tako pridružili (abecednim redom):
BALKAN'S HI-FI (hr), BAMWISE (live, hr), BASS CULTURE SOUND SYSTEM (hr), cfsn DJs (hr), CHATKO & GEKKO b2b (hr), DIGITRON SOUND SYSTEM (hr), FILIP MOTOVUNSKI (hr) & RAHMANEE (srb), IT'S A DUBSTEP THING crew (srb), JABBATON (hr), JAH BILLAH (hr), KINGSTON SOUND (hr), KRUNCH IT!! crew (slo), LOOPJUNKIES (hr), PISTOLERO (hr), SEASPLASH PULA crew (hr), TRIP TO ZION (hr).

Spomenimo i to da su za sve festivalske posjetitelje organizirane različite mogućnosti smještaja i prijevoza, o kojima više informacija potražite na službenim festivalskim web stranicama.

Neka od najvažnijih imena Outlooka 2011 su:
[ Skream ]

Skream

Skream

Oliver Jones aka Skream jedan je od najpoznatijih Dubstep producenata i DJ-a. Djetinjstvo provodi u Big Apple record shopu gdje upoznaje današnja velika Dubstep imena - Benga, Hatcha i Artworks. Produkcijom se počinje baviti s 15 godina, a 2005. se pročulo za njega s 'Midnight Request Line'. 2009. godine radi remix 'In for the Kill' od La Roux koji se često vrtio na Radio 1 što je omogučilo da se predstavi široj publici. Skream je do sad već nastupao po raznim klubovima i festivalima diljem cijelog svijeta i jedan je od članova projekta Magnetic Man. Line up Outlook festivala bez ovog planetarno popularnog umjetnika ne bi bio potpun.
[ Horace Andy ]

Horace Andy

Horace Andy

Horace Andy nedvojbeno je jedan od najistaknutijih pjevača s Jamajke. Kao roots reggae tekstopisac i pjevač poznat je po svom falsetto vokalu i hitovima poput 'Government Land', 'You Are My Angel', 'Skylarking' i obradi pjesme 'Ain't No Sunshine'.

Kultni reggae producent i pjevač, Horace Andy (rođen Horace Hinds, 19. veljače 1951., Kingston, Jamajka) nadaren je s jednim od najosebujnijih glasova u glazbi. Pjevao je na mnogim klasicima reggae producenata kao što su Phil Pratt, King Tubby i Prince Jammy. U zadnja dva desetlječa surađivao je s pionirima trip hop-a Massive Attack-om i legendarnim producentom Mad Professor-om.
[ Pharoahe Monch ]

Pharoahe Monch

Pharoahe Monch

Legenda Hip-Hopa, pravim imenom Troy Donald Jamerson, član je poznatog dua Organized Konfusion sa Prince Po. Debi album 'Internal Affairs' izdaje 1999. godine na kojem se nalazi njegov najpoznatiji singl 'Simon Says'. Pharoahe Monch jedan je od najboljih MC-a i tekstopisaca sa upečatljivim live nastupima.
[ Benga ]

Benga

Benga

Ovaj plodan producent i DJ jedan od začetnika Dubstepa vraća se ponovno na Outlook ovog ljeta. Benga je poznat po uzavreloj atmosferi na plesnom podiju i nastupima punim energije.

Sa produkcijom se počeo baviti od rane dobi, a bazira se na snažnim i energičnim bass linijama i razornim bubnjevima. Vlasnik je Benga Beats labela. Najistaknutija izdanja uključuju suradnju s producentom Coki na pjesmi 'Night' i na hitu 'On A Mission' od Katy B. Najnoviji projekt u kojem sudjeluje sa Skreamom i Artworkom je Magnetic Man, a njihov istoimeni album pokazuje koliko je daleko Dubstep napredovao.

Benga uz sav svoj naporni raspored kao DJ i producent još uvijek nalazi vremena za prezentiranje novog Dubstepa u zajedničkoj radio emisiji sa Skreamom na Rinse FM.
[ Jamie XX ]

Jamie XX

Jamie XX

Outlook sa zadovoljstvom predstavlja zvijezdu u usponu na glavnom stageu. Iz Londona nam stiže producent i remix artist Jamie Smith koji je postao poznat po svojim inovativnim i svježim remixevima, producirajući glazu za Adele, Florence and the Machine i Gil Scott-Heron… Proizašao je iz benda The XX gdje je bio bubnjar i producent.

Njegov prvi album 'We're New Here' objavljen je u veljači 2011. Na XL Records labelu.

- Još neka od mnogih imena koja će se pojaviti na ovogodišnjem Outlook festivalu:

Addison Groove, Al Sonar, Alix Perez, Ant TC1, Badness, Ben UFO, Benji B, Benny Page, Blacks, Bok Bok, Broke 'n' English, Channel One, Chef, Coki, Commix, Congo Natty, Crazy D, Cyrus, D Double E, D-Bridge, Daddy Freddy, Danman, Darkside, David Rodigan, Dawn Penn, Dirsupt, Distance, DLR, Dread MC, Dub Mafia, DJ Marky, Doctor P, Dubateers, Dubkasm, Duffstep, Earl Gateshead, Earthpipe, Emalkay, Exodus, Flux Pavilion, FuntCase, Gentleman's Dub Club, George Fitzgerald, Girl Unit, Guido, Hatcha, Hidden Orchestra, Indigo, Ink, Irration Steppas, J.J., Jack Sparrow, Jacky Murda, Jah Shaka, Jakes, Jay 5ive, Jenna G, Johnny Clarke, Koan Sound, Kode 9 & Space Ape (live), Kromestar, Liondub, Loefah, Lost, Loxy, Maffi, Mala, Marcus Nasty, Martin Kemp, MJ Cole, Mungos HiFi, N-Type, Nicky Black Market, Nynfo, OBF, P Money, Pangea, Pinch, Plastician, Prince Fatty, Quest, Ramadanman, Ras Kwame, Razor Rekta, Reggae Roast, Riddim Tuffa, Rockwell, Roska, RoxXxan, RSD, RUB-A-DUB Market, S.P.Y., Scratcha AKA DVA, Scuba, Shackleton, Shy Fx, Silkie, Solo Banton, Soom T, SP:MC, Spectrasoul, Stamina MC, Stenchman, Submotion Orchestra, Teebs, The Bug & FlowDan, The Heatwave, The Tuesday Club DJs, Tonn Piper, Trojan Soundsystem, True Tiger, Truth, Twinkle Brothers, T_Y, Untold, Vectra, Vibronics, Zed Bias, ...

Kompletan popis izvodjaca i ostale informacije pronađite na sluzbenim festivalskim stranicama: www.outlookfestival.com

maja // 18/08/2011

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> najawe [blitz]
  • 18/04/2024 | zg, močvara
    sleepyheads (zg)
    alaska blue (ita)
    regen (slo)
  • 18/04/2024 | zg, vintage industrial bar
    eva braun (bečej)
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*