home > najawa > PICKSIEBNER @ Hard Place - 01.07. 2011

kontakt | search |

PICKSIEBNER @ Hard Place - 01.07. 2011

Ovi veseljaci razveselit će ponovo naš mali klub kao što je to bilo i za dan St. Patrika na njihovom prošlom nastupu u Hard Place-u. Uz veselu svirku i potoke pive po prihvatljivim cijenama garantirana je sjajna zabava uz uvijek raspoložene Picksiebnere. Uz mnogobrojne hitove naći će se tu i "Bolje grob nego job" duet sa Mile Kekinom iz Hladnog Piva, "Erik trkaća svinja" i najnoviji hit u suradnji sa Domagojem iz Corta obrada "Ring of fire" za ovu priliku nazvana "Krugovi u žitu". Za one koji su ikada bili na koncertima Picksiebnera ne treba govoriti o sjajnoj atmosferi koju oni naprave, a za one koji još nisu bili ovo je prilika da isprave svoju grešku i da se uvjere zašto su oni jedan od najzaposlenijih hrvatskih bandova.

Broj karata je ograničen pa požurite nabaviti svoju na vrijeme po cijeni od 25 kuna. Popust za članove DDRNR 15 kn. 'Ko dođe ranije osim ulaznice može uloviti i happy happy hour hour od 20 - 22 kad su sve pive jeftinije 2 kune.

BIOGRAFIJA:

Picksiebner se okuplja 2003. godine. Grupu osnivaju četiri prijatelja koje povezuje želja za sviranjem čvrste, energične mješavine countrya, bluesa i rocka. Prve godine postojanja band je angažiran mnoštvo puta po klubovima i moto susretima diljem Hrvatske. Svirali su uglavnom obrade starih country i blues pjesama u žestokom aranžmanu. Često su najavljivani kao vesela klupska atrakcija, a njihova glazba dobiva naziv "hard country". Taj period djelovanja obilježili su s nikad objavljenim live albumom koji je snimljen u zagrebačkom klubu "Route 66" uz pomoć prijatelja banda Andreja Hanžeka.

Sredinom 2004. godine band napušta bubnjar Marko Tomljanović. Picksiebner -ima se pridružuje novi bubnjar - Gordan Ilenić "Gringo". Nakon neprekidnog uvježbavanja repertoara s novim bubnjarem, zvuk banda poprima nove nijanse, te se odlučuje na snimanje prvog autorskog singla i spota "Thank You Jesus!", koji zauzimaju prva mjesta na radio i televizijskim postajama. Tim singlom je najavio svoj album prvijenac koji 2007. objavljuje izdavačka kuća Croatia records.

Kao gosti na albumu sudjeluju prijatelji banda Dražen "Fidle" na violini, Davor Rodik (pedal steel u Plavoj travi zaborava), te Dragutin Smokrović (vokalist i basist u Plavoj Travi zaborava) Porinom ovjenčani producent koji ujedno producira i ovaj album.

Izdanje se sastojalo od starih country, blues i rock hitova (Cotton fields, Gone, Ring of fire, Crosstown traffic, ...) koji su ponovno aranžirani u, samo za Picksiebner specifičnom stilu, čime je dobiven novi zvuk na hrvatskoj sceni.

Uslijedio je niz nastupa širom zemlje, publika je svugdje izvrsno prihvaćala Picksiebner -ov specifični scenski nastup i tehnički dotjeranu svirku. Nakon prvog albuma bandu se u live svirci povremeno priključuje i Dražen "Fidle" na violini, Krešo Oremuš na usnoj harmonici, te Davor Rodik na pedal steelu i slide gitari.

U studenom 2007. band "Hladno pivo" poziva Picksiebner kao goste na koncert u Veliku dvoranu Doma sportova, a tijekom 2008. godine pridružujemo se Majkama kao predgrupa na hrvatskoj turneji iz čega su se izrodile dvije suradnje za slijedeći autorski album i to skladba "Stolica za ljuljanje" (duet Picksiebner i Goran Bare), te Bolje grob nego job (Picksiebner feat. Hladno pivo).

Drugi album je također producirao Dragutin Smokrović. Za ilustracije na albumu je zaslužan akademski slikar Nenad Janković dok se za likovno oblikovanje albuma pobrinuo Marko Bregant. Autorski album je objavljen u listopadu 2009. godine u izdanju Croatia recordsa.

promo girl // 30/06/2011

Share    

> najawa [last wanz]

cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT 27/04/2024, Sax, Zagreb

DONKEY HOT 27/04/2024, Sax, Zagreb

| 09/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: THE NATIONAL, 24/06/2024, InMusic Festival, Jarun, Otok Hrvatske mladeži, Zagreb

THE NATIONAL, 24/06/2024, InMusic Festival, Jarun, Otok Hrvatske mladeži, Zagreb

| 08/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*