home > najawa > 5. Skaville festival@ Rijeka 28/29/30/7/2011

kontakt | search |

5. Skaville festival@ Rijeka 28/29/30/7/2011

Skaville festival razveselit će mnoge, kao i svake godine. U svom petom izdanju festival nosi jednu novost - radi se o lokaciji. Idilična uvala Voz na Krku ove godineneće biti poprište događanja, već se cijeli event seli na prostor auto kampa Preluk koji se nalazi između Rijeke i Opatije. Neke će to rastužiti, neke će razveseliti što se festival više ne nalazi u apssolutnoj divljini, no kako god - očekuju nas tri prdivna rasplesana dana sa ska-reggae izvođačima iz Jamajke, Njemačke, Španjolske, Slovenije, Francuske itd.
[ Plakat ovogodišnjeg Skaville festa ]

Plakat ovogodišnjeg Skaville festa   © Skaville

Evo imena koja će nastupiti i kakvu će nam glazbu predstaviti:

MARK FOGGO (VB, Nizozemska) - jedan od najzabavnijih i najdinamičnijih ska izvođača u Europi, a na Skavilleu će promovirati svoj zadnji album Mad. Brze i zarazne pjesme sa uptempo ska ritmom i fantastičnim nastupom uživo u kojem Mark pokazuje zašto je na sceni već preko 30 godina garancija su odlične zabave i kvalitetne muzike.

PAT KELLY (Jamajka) & The Magic Touch (Njemačka) - rođen u Kingstonu na Jamajci 1949. godine, Kelly je ska, rocksteady i reggae pjevač te jedan od malo preostalih pionira rocksteadya i roots zvuka. Uz pratnju njemačkog benda The Magic Touch koji promoviraju novi vlastiti album pun organskog ranog reggae i ska zvuka

KI SAP (Valencia) - dolaze iz Valencie, imaju fantastičan flow brass sekcije uz upečatljiv i buntovan ženski vokal. Dakle, tzv. musica rebelde, puna socijalne tematike, tematike otpora i odbacivanja filozofije novca, antigolobalizma, antifašizma i kontra svake diskriminacije i potčinjenja čovjeka.

ASPENCAT (Valencia) - nova generacija ska i reggae bendova iz Valencije na tragu najpopularnijih Obrint Pasa sa novim albumom Naixen Primaveres. Jungle, dancehall, toasting, ali sa korijenom u reggae i ska ritmovima, Aspencat je sljedeća velika zvijezda na europskoj sceni.

OPEN SEASON (Švicarska) - broj 1 reggae-ska band u Švicarskoj predstavlja novi album Louder, ali svira i stare hitove, prva klasa rocksteady i ska ritmova pomiješanih sa danehall i ragga vokalima upečatljiva su zvukovna slika ovog benda

RED FIVE POINT STAR (Slovenija) - prljavi skankeri iz Slovenija su top ska bend sa područja bivše Jugoslavije, njihov miks ska, swinga, punka, rock'n'rolla praši sve ispred sebe

NEOZBILJNI PESIMISTI (Srbija) - antiglobal etno punk iz Srbije koji okuplja ono najbolje od Balkana i vraća natrag u obliku jedinstvenog zvuka revolucije koja dolazi iz njihove ritmične, glasne i pozitivne energije.
LA CAVASKA (Francuska) - rock'n'ska bend uzima najbolje od ska i punka s odličnom brass sekcijom i distoriziranim ritmovima

EVE & THE EVILS (Hrvatska) - ponajbolji zagrebački ska sastav sa izrazitim osjećajem za ritam
OFFICER DOWN (Hrvatska) - mladi ali iskusni sa novom pjevačicom, Officeri su pratkički kućni bend festivala te predstavljaju studijsko izdanje Fušeri uzvraćaju udarac.
RADIO AKTIV (Hrvatska) - možda i najveća nada mlade hrvatske ska scene, njihovi socijalni tekstovi i melodičan brass idealna su kombinacija koja jednostavno vabi na plesni podij.
S-KAPADA (Hrvatska) - balkanski gusarski ska pokušava bit misao vodilja ovim Osječanima dok pokušavaju prikazati autentičan zvuk regije.

Po prvi puta, predstavljamo i novu pozornicu koja će biti smještena na Preluku.
RUDEBOYS STAGE (dj & soundsystem)

BAGA SOUND (Bosnia) - Mire & DJ Soul dva su selektora u jednom miksu, od rootsa preko reggae i junglea do masivnog dubstepa, Baga sound dolazi iz centra džungle u vaše uši...

DžonSkaVolta & Oskar (Skaville officials) - two tone / ska punk / patchanka eskanol / skank

Licho & Pancake Soundsystem - ska / punk / reggae

CIJENA KARATA:
Cijena festivalske karte jest 160 kuna
Cijena po danu je 100 kuna
Cijena festivalske karte u pretprodaji je 150 kuna
Rezervacije u pretprodaji su moguće do 25.07. na email tickets@skaville.org ili tel/fax. 048/711-073 (od pon - pet 08,00 do 16,00h).

promo guy // 20/06/2011

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

| 25/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*