home > najawa > SKUNK ANANSIE @ Aquarius, 05/07/2011

kontakt | search |

SKUNK ANANSIE @ Aquarius, 05/07/2011

Nakon izvrsnog prošlogodišnjeg koncerta, Skunk Anansie održat će još jedan nastup u Zagrebu u organizaciji INmusica, ovog puta u intimnoj atmosferi na otvorenoj terasi kluba Aquarius, 5. srpnja 2011. Fantastična britanska četvorka prošle godine izdala je svoj povratnički album "Wonderlustre", koji u sklopu svjetske turneje dolaze predstaviti i zagrebačkoj publici. Prepoznatljivog stila koji je mješavina funka, punka i heavy rocka, Skunk Anansie su jedan od najuzbudljivijih britanskih bendova koji svoju dugogodišnju popularnost održava vrhunskim albumima i uvijek eksplozivnim nastupima.

Bend se okupio još davne 1994., kada izdaje i svoje prve, jako dobro prihvaćene, singlove "Selling Jesus" i "I Can Dream", no prvi pravi uspjeh ostvaruju tek sa kontroverznim hitom "Little Baby Swastikkka". On im osigurava nastup na nacionalnoj britanskoj radiopostaji Radio One i imidž jednog od najpopularnijih bendova, što potvrđuje i nagrada časopisa Kerrang koji ih proglašava najboljim britanskim bendom 1995. Prvi album "Paranoid and Sunburnt" prodan je u zlatnoj nakladi od 100.000 primjeraka, a nakon promotivne turneje, bend se vraća u studio i snima sljedeći album "Stoosh", koji izlazi 1996. i donosi jedan sasvim novi zvuk.

U travnju 1999. Skunkovci nastupaju kao headlineri na Glastonburyju i Roskildeu, a iste godine izdaju i svoj treći album "Post Orgasmic Chill". Kako sama Skin ističe, taj album predstavlja svo njihovo dotadašnje glazbeno iskustvo i najraznolikiji je i najcjelovitiji album u njihovoj karijeri. Samo dvije godine poslije, Skunk Ananasie se razilaze.

Nakon punih osam godina stanke, 2009. se ponovo okupljaju i održavaju nekoliko rasprodanih nastupa te izdaju album najvećih hitova "Smashes and Trashes". Ponovo okupljanje toliko im se svidjelo da su odlučili nastaviti suradnju i snimiti svoj četvrti album "Wonderlustre" koji izlazi krajem 2010. i donosi im očekivani uspjeh.

Skunk Anansie nastupit će u organizaciji INmusica u klubu Aquarius 5. srpnja. Cijena ulaznice je 190 kuna, a početak prodaje ulaznica bit će uskoro objavljen.

Diskografija:

Paranoid and Sunburnt (1995.)
Stoosh (1995.)
Post Orgasmic Chill (1999.)
Wonderlustre (2010.)

promo girl // 28/04/2011

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Queens Of The Stone Age & The Armed @ Šalata ZG 23-24/07/2024

Queens Of The Stone Age & The Armed @ Šalata ZG 23-24/07/2024

| 15/07/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEBELI PRECJEDNIK/ FAT PREZIDENT + MUSCLE TRIBE OF DANGER AND EXELLENCE, 25/10/2024, Boogaloo, Zagreb

DEBELI PRECJEDNIK/ FAT PREZIDENT + MUSCLE TRIBE OF DANGER AND EXELLENCE, 25/10/2024, Boogaloo, Zagreb

| 12/07/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Bruce Dickinson - The Mandrake Project @ Hala, Zagreb, 13/07/2024

Bruce Dickinson - The Mandrake Project @ Hala, Zagreb, 13/07/2024

| 11/07/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: THE JESUS AND MARY CHAIN @ Tvornica kulture, Zagreb, 28/08/2024

THE JESUS AND MARY CHAIN @ Tvornica kulture, Zagreb, 28/08/2024

| 10/07/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Punk Rock Holiday 2.4 @ Tolmin, Slovenija, 5-9.8.2024

Punk Rock Holiday 2.4 @ Tolmin, Slovenija, 5-9.8.2024

| 10/07/2024 | fichonm |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]
  • 16/07/2024 | zg, šalata
    khruangbin
    >> najawa @ terapija.net
  • 19/07/2024 > 20/07/2024 | vrbovec, akc garaže
    vumfest
    ----------
    rodeo drive (vrb)
    kranks (vž)
    zerc (zg)
    šiza (kc)
    the haze (kc)
    osa (vž/kc)
    them moose rush (bj)
    cassia tribe (zg)
    >> najawa @ terapija.net
  • 23/07/2024 > 24/07/2024 | zg, šalata
    quotsa - !!! odgođeno !!!
  • 24/07/2024 > 29/07/2024 | žrnovnica, antoničin mlin
    kabeção (portugal)
    daniel waples (uk)
    quentin moreau (francuska)
    ivan judaš (hrvatska)
    josephine pia wild (njemačka/francuska)
    mayiia (njemačka)
    maja wlazly duo (poljska)
    arachai (uk)
    enes begovski (makedonija)
    dejan štemberger (slovenija)
    >> najawa @ terapija.net
  • 25/07/2024 > 28/07/2024 | hvar :: jelsa, mudri brk festival
    ki klop (zg)
    trophy jump (zg)
    zimizelen (zg)
    petrikor (podgorica)
    m.o.r.t. (sinj)
    idem (zg)
    my buddy moose (ri)
    reper iz sobe (zg)
    smrdljivi martini (zg)
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*