home > najawa > Klub Mladih Čakovec, program za lipanj 2005.

kontakt | search |

Klub Mladih Čakovec, program za lipanj 2005.

KLUB MLADIH ČAKOVEC
Dr. Ivana Novaka 38, tel 040/390-047, www.actnow.hr


IZLOŽBA
01.06. - 04.06.

Noordung-NASA-Pula
Kroz dokumente, crteže, nacrte, ilustracije, video i slajd projekcije simulirat će se proces kojim je Herman Potočnik Noordung došao do otkrića geostacionarnog satelita kao i do drugih otkrića važnih za razvoj svemirske i raketne tehnike, kao i utjecaj njegovih otkrića na razvoj svemirskih istraživanja i globalne komunikacije. Posebno će se predstaviti "vizionarska" dimenzija njegova djela i njen utjecaj na neka kasnija umjetnička ostvarenja (npr. film Odiseja u svemiru 2001, S. Kubricka, predstave D. Živadinova...).
md: 0 kn

ČITALICA
PETAK, 03.06., 19:30 h

Zoran Lazić (Zagreb) jedan je od mlađih suvremenih hrvatskih književnika čije vrijeme tek dolazi. Ripperovo korištenje tekstualnih "semplova" iz njegovih priča u lirikama za pjesme Pipsa svakako će mu pomoći da sjedne na svoj vagon suvremene pop-kulture, a čime se to pjevač najmaštovitijeg benda u Hrvatskoj inspirira, svakako dođite čuti. "Miss krampus", zbirka harmsoidnih pripovjedaka, "Ljeto u gradu" zbirka toplih ljudskih i poneke fantastične priče spojenih mjestom događanja i "Gori domovina", southparkovska kritika hrvatskog identiteta, neke su od knjiga ovog pisca.
md: 0 kn

MALI FESTIVAL
Ovaj vikend predstavit će se nekoliko mladih bendova iz Međimurske i Varaždinske županije rock, metal, punk, HC i sličnih glazbenih usmjerenja.
Odsad za koncerte navodimo vrijeme otvaranja Kluba i vrijeme početka koncerta, pa dođite na vrijeme.

PETAK, 03.06., ulaz: 21 h, početak: 22 h
COLD SNAP (Varaždin)
THE PASMATERS (Draškovec/Donji Kraljevec/Donji Mihaljevec)
DEAD BY MISTAKE (Varaždin)
PROPALA INVESTICIJA (Čakovec)
md: 15 kn

SUBOTA, 04.06., ulaz: 21 h, početak 22 h
UZMI RUKE (Varaždin)
BULLETPROOF(Čakovec)
WHY?! (Čakovec)
NIURGUN BOOTUR (Čakovec)
md: 15 kn
md za oba dana: 25 kn (u petak na ulazu Kluba)

PROJEKCIJA PREDSTAVE
SUBOTA, 04.06., 19 h

Biomehanika Noordung/Gravitacija nula
Prva cjelovita kazališna predstava realizirana 15.12.1999.g. u uvjetima bestežinskog stanja. DRAGANA ŽIVADINOVA poznajemo od sredine osamdesetih godina kao suosnivača jednog od najznačajnijih slovenskih umjetničkih proizvoda, Neue Slowenische Kunst-a (NSK) i pamtimo ga kao redatelja spektakularnih kazališnih predstava s kojima je obišao cijeli svijet. 1990. pokreće Kozmokinetički kabinet Noordung da bi se od 1995.g. potpuno posvetio Pedesetogodišnjem umjetničkom projektu NOORDUNG.
md: 0 kn

CINEMA OFF
ČETVRTAK, 09.06., 19 h

REVIJA AMATERSKOG FILMA 2003
Izbor najbolje prihvaćenih filmova sa RAF-a 2003. godine. Više o filmovima potraži na posebnom letku.
www.revijaamaterskogfilma.hr
md: 0 kn

CINEMA OFF
PETAK, 10.06., 19 h

REVIJA AMATERSKOG FILMA 2004
Izbor najbolje prihvaćenih filmova sa RAF-a 2004. godine. Više o filmovima potraži na posebnom letku.
www.revijaamaterskogfilma.hr
md: 0 kn

VIDEOSLUŠAONA
PETAK, 10.06., 22 h

Pink Floyd je jedan od najvećih bendova svih vremena. Gledat ćemo njihove spotove, Film "The wall", slušati albume, sve od psihodeličnih početaka s tužnim syd barretom, do pop-uspješnica poput "Wish you were here". Dođite i uvjerite se zašto njihov album "Dark side of the moon" diskofilima služi za isprobavanje performansa hi-fi uređaja.
md: 5 kn

CINEMA OFF
SUBOTA, 11.06., 19 h

REVIJA AMATERSKOG FILMA 2005
Izbor najbolje prihvaćenih filmova sa RAF-a 2005. godine. Više o filmovima potraži na posebnom letku.
www.revijaamaterskogfilma.hr
md: 0 kn

KONCERT
SUBOTA, 11.06., ulaz: 21 h, početak 22:30 h

THE BABIES (Zagreb/Vinkovci)
Garažni punk'n'roll trio sa furioznom žestokom glazbom u stilu THE STOOGES, THE DEAD BOYS, THE SAINTS...
"Babies from Zagreb, Croatia are definitely one of the best surprises I got for review this year.Great vocal, loud punk guitars, cool riffs, pumpin' rhythm section and simply fantastic songs - do you need more?!"
No Brains Zine (Holland)
www.thebabies-hr.com
HEENA (Čakovec)
Jedini pravi čakovečki R'n'R bend.
md: 20 kn

KVAP U POKRETU!
NEDJELJA 12.06.

U suradnji s planinarskim društvom "Bundek" iz Murskog Središća, Kvap putuje na predivan Klek! Prvo ćemo se zaustaviti u Zavičajnom muzeju u Ogulinu i pregledati jedinstvenu alpinističku zbirku, a zatim se laganom šetnjom popeti i na sam vrh (1181 m). Klek je naširoko poznat kao jedno od prvih alpinističkih središta, ali definitivno i kao jedan od najljepših krajeva Hrvatske. Pridružite nam se! Prijave do 08.06. na kvap@net.hr ili 098/819-674.

CINEMA OFF
PONEDJELJAK, 13.06. 19:30 h

Anima: Ghost in the Shell
Po mnogima ova je saga udarila temelje današnjeg filmskog SF/cyberpunk žanra. Priča utemeljena na mangi Masamunea Shirowa prati dogodovštine cyborg bojnice Motoko Kusanagi i kolega iz posebne jedinice 'Section 9', koji se, u ne tako dalekoj budućnosti, hvataju ukoštac s mastermindovima online kriminala. Uz izvrsne akcijske scene i odličnu glazbu Kenjija Kawaija (koja je pokradena i za špicu 'Hit Depoa'), Ghost in the Shell se odlikuje i inteligentnom pričom koja preispituje neke od osnovnih filozofskih pitanja o odnosu tijela i duše.
md: 0 kn

CINEMA OFF
SRIJEDA, 15.06. 19:30 h

Anima: Ghost in the Shell 2 - Innocence
Japanska animacija debitirala je ovim filmom Mamorua Oshiija na filmskom festivalu u Cannesu u konkurenciji za Zlatnu palmu 2004. godine. Taj film od 18 milijuna dolara stvaran je četiri godine, a kombinira slike stvorene računalom i tradicionalnu dvodimenzionalnu animaciju. Film je stajao četiri puta više i triput dulje je nastajao od kultnoga prvog dijela "Ghost in the Shell" iz 1995. "Razlikovanje virtualnoga od stvarnog velika je ljudska pogreška. Ja držim da su rođenje i smrt ljudskoga bića već virtualan događaj". "Prihvaćanjem činjenice da ono što vidimo nije stvarnost čovječanstvu otvaramo vrata istine", kaže Oshii.
md: 0 kn

CINEMA OFF / PARTY
PETAK, 17.06. 21 h

BODUL XIII - horor s otoka
Projekcija najoriginalnijeg amaterskog filma godine - šest video zapisa otočkih horor priča koje lede krv u žilama! Video zapisi nastali istraživanjem "Babljih priča" i neobičnih detalja otoka Krka. Prije projekcije ugodni razgovori s autorima filma.
DJ DirtyMode (Rijeka) + DJ Spirit (Rijeka) - elektro rmx starih napjeva s otoka KRKA…
md: 10 kn

KVAP U POKRETU!
SUBOTA 18.06. - NEDJELJA 19.06.

Ako nam se niste pridružili na prvom izletu, evo vam prilike da na vlastitu odgovornost saznate što propuštate i otkrijete granice svoje izdržljivosti. Samoborski scoutovski put je planinarski put koji vodi dijelovima Žumberačkog i Samoborskog gorja. Kako je za prolazak trase potrebno dva dana, prenoćit ćemo u planinarskoj kući "Scout" u Koretićima. Pođite s nama i uvjerite se u predjele koje krase mnoge prirodne ljepote i u sebi kriju čitavo bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta kao i mnoge spomenike kulturne baštine od kojih su neki stari i više tisuća godina.
Prijave do 14.06. na kvap@net.hr ili 098/819-674.

REGGAENERATOR PARTY
SUBOTA 18.06. 21 h

Ljetni reggae party na terasi - uz prisjećanje na protekla dva festivala, te projekcije videomaterijala i live nastupa, najavit ćemo ovogodišnji, treći po redu SEASPLASH REGGAE FESTIVAL (Pula, 21-23.7.2005.). Rasplešite se do jutra uz roots reggae s Jamajke, te osluhnite dub, heavy reggae, raggamuffin, jungle i dancehall ritmove, koji su evoluirali iz reggaea i koji ne dozvoljavaju da prestanete plesati. Hormon Rasta & EmiXXL Selecta (Tantzahalle Riddim Soundsystem) sviraju: Zion Train, No More Babylon, Overproof Soundsystem, Free Jah's Cure, Yami Bolo, La Phaze, Sizzla, Love Grocer, RDK, Paprika Korps, Vibronics, Dr Israel, Abessinians, Dreadzone, Earl 16, The Bug, Ruff Kut… Massive!!! Jah Rastafari! Selassie I!
www.seasplash.net
md: 5 kn

KONCERT/SLUŠAONA
UTORAK 21.06. ulaz 21 h, početak 22 h

Samir Krička mladi je čakovečki kantautor koji pjeva i svira po uzoru na svog najvećeg idola, Đorđe Balaševića. Zajedno s bendom izvest će nam neke od svojih najljepših underground-pop balada i sentiša. Ovo je jedinstvena prilika da ga čujete u originalu, jer samo je pitanje trenutka kad će ga se uhvatiti neki producent domaće glazbe i zaraditi brdo love na njemu.
Slušaona: Đorđe Balašević
Koncert ovog vojvođanskog kantautorskog diva u Domašincu prije nekoliko godina posjetilo je nekoliko tisuća ljudi. Dođite na slušaonu podsjetiti se zašto ambasador dobre volje već više od dvadesetak godina osvaja srca slušatelja. Boža zvani Pub, Svirajte mi jesen stiže dunjo moja, Priča o Vasi ladačkom, Pesma o jednom petlu, Lepa Protina kći, Jednom su sadili lipu, Provincijalka... Ovo je samo prstohvat razloga.
md: 5 kn

AntiFa PARTY
SRIJEDA, 22.06., Trg Republike, 17 h

Obilježavanje Dana antifašističke borbe. Projekcije, dijeljenje letaka i hrane od strane HRANA, NE ORUŽJE kolektiva.
md: 0 kn

KONCERT
PETAK, 24.06., ulaz 21 h, početak 22 h

SHADAM (Ivanec)
Post-rock
MICROWAVING THRU HEAD (Ivanec)
Post-grunge
BOBENBASSPAPARKLOBAS (Lendava, Slo)
Jazz-funk
md: 15 kn

METAL KONCERT
SUBOTA, 25.06., ulaz 21 h, početak 22 h

CEREBRAL TURBULENCY (Češka)
Grindcore
MELKOR (Zagreb)
Black metal
TEARLESS (Ivanec)
Gothic/Death metal
ANGMAR (Čakovec)
Black metal
md: 25 kn

CINEMA OFF
SRIJEDA, 29.06. 19:30 h

Anima: AKIRA
Film Akira je otvorio vrata, proizveo eksploziju dobrim dijelom odgovornu za procvat mange i anime u svijetu. Akira je, iz bilo kojeg konteksta posmatrano, nešto posebno. Kacuhiro Otomo, tvorac manga serijala Akira je na mnogim planovima nastojao da napravi nešto do tad neviđeno. U pogledu boje, glazbe, snimljenih glasova, detaljnosti i preciznosti animacije, cjelokupne produkcije općenito, Otomo je uspio. Nijedan drugi anime, pored dosta dobrih ostvarenja, nije uspio dostignuti slavu Akire.
md: 0 kn

TRIBINA
ČETVRTAK, 30.06. 17 h

"Trebamo, a nemamo" - rješavanje problema prostora za nezavisnu kulturu i mlade u Čakovcu
Govore: Slobodan Veinović (Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Čakovca), Ninoslav Šipoš (Upravni odjel za prostorno i urbanističko planiranje ili graditeljstvo Grada Čakovca), Lorand Klemenčić (Gradski ured za kulturu). Moderator: Damir Đebi.

Nezavisnu kulturu i kulturu mladih u Gradu Čakovcu proteklih godina obilježavaju raznolikost i brojnost sadržaja, razvoj novih organizacijskih načela i suradničkih modela te međunarodna prepoznatljivost. Međutim, ta propulzivnost ne nailazi na adekvatan odgovor u kulturnoj politici, urbanom planiranju i političkim odlukama o razvoju grada. Postoji li neko dugoročnije rješenje ovog problema?

PREDAVANJE / PERFORMANS
PETAK, 01.07. 20 h

Predavanje: Noordung i njegovo djelo - 75. godina kasnije
MARINO FONOVIĆ profesionalno se bavi novinarstvom od 1988., urednik je stalne rubrike astronomija u znanstveno-popularnom časopisu Priroda, redovito objavljuje u svim hrvatskim časopisima iz astronomije, a njegovi su tekstovi objavljeni i u poznatim svjetskim časopisima Astronomy i Sky and Telescope, i dr. Ima šest objavljenih znanstvenih radova iz oblasti astrofizike, član je AAVSO (American Association of Variable Star Observers)
Genetska liturgija posvećena H.P. Noordungu i njegovu djelu
U slavu hrvatskog porijekla H.P.Noordunga, Labin Art Express će izvesti genetsku liturgiju kojom će Noordungov nevidljivi gen transformirati u sveti GEN. Učestvuju: Dean Zahtila (L.A.E., urednik knjige), XENA L.ŽUPANIĆ (glumica/performer) - rođena je u Vinežu/Labin, diplomirala filozofiju i povijest umjetnosti u Zadru te glumu i scenografiju u Milanu. Bavila se modom, glazbom, sudjelovala u revijama najpoznatijih svjetskih kreatora, igrala u filmovima ("Nirvana",…), nastupala na TV postajama u Italiji, Švicarskoj,…te radila s najvećim majstorima fotografije (npr. Helmut Newton). Trenutno izvodi vlastite performanse i interaktivne instalacije, osnovala je kulturni centar Ludiialydis u Milanu, a od 2002.g. surađuje s Labin Art Expressom i Metal Guruom.
md: 0 kn

kichmar // 29/05/2005

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*