home > najawa > Šest godina Trip to Ziona!!! @ Medika, 11/03/2011

kontakt | search |

Šest godina Trip to Ziona!!! @ Medika, 11/03/2011

Povodom šeste obljetnice postojanja Trip to Zion kolektiv se odlučio organizirati zabavu s isključivo domaćim snagama. Sa startom u 22 sata pa sve do ranog jutra na dva floora će Vas, kako i priliči Trip to Zion partijima, rasplesati reggae/ dub/ dubstep/ drum and bass/ jungle/ breakcore/ trance ritmovi. Po prvi put će se na istom flooru naći cijeli crew - šest DJ-a i četiri VJ-a. Drugi floor će započeti puštanjem snimki s prijašnjih TtZ događanja u režiji Transmeet.TV-a, a točno od ponoći počinje predstavljanje mladih nada zagrebačke bass scene.

Dođite i vidite kako će se u petak 11. ožujka zatresti zidovi Autonomnog kulturnog centra Medika!
[  ]

TRIP to ZION DJs & VJs:

Danny Bwoy
Jan Becele
Maya
In-grid
Noisea
DISgirl[z]
Hagazussa
Chakka's room

22:00 - 00:00 - Trip to Zion on Transmeet.TV
00:00 - 05:00 - new sounds in town / novi zvukovi u gradu

Riddim'n'Culture sound

Home Grown sound
Marie Bxt (Urban Jungle)
Jack the Tripper (Tripping Trolls)


O Trip to Zionu...



Kao što već znamo, Trip To Zion je inicijativa građana koja djeluje od ožujka 2005.g. s ciljem promoviranja DJ kulture, glazbenih skupina i sound systema iz Hrvatske čiji je glazbeni izričaj baziran na vrstama glazbe kao što su: dubstep, drum and bass, reggae, dub, jungle, breakbeat i trance. Trip to Zion okuplja grupu mladih entuzijasta koji se bave promocijom urbane kulture mladih.

Unazad nekoliko godina odlično surađuju sa srodnim Seasplash Festivalom, koji se održava u Puli već devetu godinu, te s Kingston Records & vinil shopom, koji se nalazi u Radićevoj 3 u Zagrebu. Početkom 2008. godine u zagrebačku Močvaru dovode full live bend iz Velike Britanije, Alpha & Omegu, jednog od najjačeg predstavnika dub/reggae scene u Europi. U suradnji s Reggae.hr portalom u ožujku 2009. godine osnivaju Udrugu za razvoj audio-vizualne umjetnosti 'Reggae', koja je orijentirana na promociju reggae glazbe i njenih srodnih stilova, te pomoć mladim umjetnicima u njihovoj afirmaciji putem organiziranja audio-vizualnih i multimedijalnih manifestacija. Također treba spomenuti Trip to Zion VJ tim koji nastupa po festivalima kao što su Seasplash i IN Music, te blisko surađuje s glazbenim skupinama ST!llness i Elemental.


Unazad dvije godine usredotočili su se na gostovanja stranih izvođača u Hrvatskoj, kao što su Ez3kiel (F), Left Alone (SAD), Afrikan Simba (UK), Mungo's HI FI (UK), Interlope (F), OnDubGround (F), DJ Datax (D), Boj Lucky (SWE), Paul Fox & Jonah Dan (UK), Braintheft (D), Soom T (UK) te na goste s teritorija bivše Jugoslavije: Dubioza Kolektiv (BiH), Vuneny (BiH), ST!llness (Hr), Antenat (Hr), Radikal Dub Kolektiv (Hr), Zion Crew (Srb), Bamwise (Hr) i S.A.R.S. (Srb). U travnju 2010. u suradnji s Balkan's HI FI i Reggae.hr portalom pokreću emisiju Zion Radio na Radiju Student (100,5 MHz), koja se bavi promocijom klupske scene u Zagrebu i Hrvatskoj.
www.myspace.com/triptozion


O Trip to Zion DJ-ima...



DANNY BWOY

www.myspace.com/dannybwoy4e

Danny Bwoy, pravim imenom Danijel Handjal, dolazi iz malenog mjesta smještenog na brdu zvanog Motovun. Prve dodire sa glazbom ostvaruje još u osnovnoj školi dok je pod prisilom učiteljice pjevao Mucala, ali prava strana glazbe mu se okrenula u trenutku kad u suradnji s grupom PcP radi stvar pod nazivom "Come With Us" u jungle verziji koja uz podršku zagrebačkog Kingston sound-a postaje veliki hit. Nakon toga kreće upoznavanje sa širim dijelom glazbene "underground" scene. Danas kao DJ vrti jump up tunove od jungle-a do DnB-a.


JAN BECELE

www.myspace.com/janbecele_dj



DJ Jan Becele prisutan je na zagrebačkoj glazbenoj sceni veći dugi niz godina, i to ne samo u ulozi DJ-a, već i VJ-a, kao i organizatora brojnih glazbenih događanja. Od malena zaljubljenik u glazbu, počinje dj-ati još u osnovnoj školi, tada usmjeren na hip-hop i reggae izričaj. Početkom 2000-ih s nekoliko entuzijasta osniva Jaribu sound system, fokusiran na reggae i dub produkciju; 2003. u Močvari pokreće klupski program Groove Sanctuary, a 2005. jedan je od osnivača inicijative Trip To Zion u sklopu koje neumorno djeluje zadnjih 6 godina. Kao DJ i VJ konstantno nastupa po brojnim partyjima, te festivalima kao što su Seasplash, Outlook, INmusic… Među njegovim zadnjim projektima ističe se i DUBstep Klub u kojem sudjeluje kao suorganizator i DJ.

DJ Jan Becele žanrovski je nesvrstan, pa na njegovim setovima možete očekivati sve: od duba, dubstepa, drum and bassa, reggaea, breakbeata… S Janom Beceleom očekujte neočekivano!



MAYA

Rođena u vremenu eksplozije zvuka sythetisizera 80ih a odrasla na vinilnoj psihodeliji 60ih i 70ih, Maya već više od 6 godina DJ-anja svoje prijatelje u zvuku vodi u transcendentne meditacije i nekontrolirane euforije plesa putevima mračne metafizične selekcije. Zadnjih je nekoliko godina fokus njenog izražavanja gotovo isključivo na dubstepu.


IN.GRID

Mlada nada Trip to Zion kolektiva, In-grid, voditelj i urednik emisije Dubar na Radiju SC, puštat će šizofreni i anksiozni breakcore, te mračni i destruktivni dubstep.



NOISEA

Urednica emisije Dubar (Radio SC), suorganizatorica glazbenih događanja u režiji Trip to Zion kolektiva, te jedna od njegovih novijih DJ-ica, ovom prilikom vrtit će psihodelični dubstep u rasponu od laganih meditativnih do žešćih, brutalnijih frekvencija.



DISgirl



Osnivačica Trip to Zion kolektiva, te jedna od glavnih organizatorica u sklopu iste inicijative, ovaj put se predstavlja u ulozi novo pečene DJ-ice koja dolazi kao šesti DJ TtZ kolektiva povodom njegove šeste godišnjice. Sklona je teškim ritmovima breakcore i neurostepa proizašlog iz d'n'b-a.





O DJ-ima "new sounds in town" floora:



RIDDIM'n'CULTURE sound



Glazbene snage Riddim'n'Culture Sounda za ovu priliku predstavljaju Mikhee i Mixta.
Zagrijavale su publiku prije Scientista, Zion Traina, Darkwoood Duba, Dub Spencer&Trance Hilla, Dub LFO, Free Moral Agentsa... Sudjelovale su u programima Hokus Pokus i Habeebee Beat, residentice su programa Riddim'n'Culture, u čijoj cijeloj produkciji i sudjeluju. Izuzev Riddim'n'Culturea, Mixta je suorganizator poprilično posjećenog stoner/desert rock programa Big Bad Sound Machine.


HOME GROWN sound

Mladi sound iz Zagreba koji je svoje prve nastupe odradio u Mastersu na svima dobro poznatom programu Bass Masters. Rasplesat će Vas veselim jamajčanskim ritmovima, a zatim protresti dubokim bass linijama UK i francuskog duba.



Marie Bxt (Urban Jungle)

http://soundcloud.com/mariebxt



Ova mlada dama je resident DJ kolektiva Urban Jungle. Vrti dubstep, d´n´b, drumstep, breakbeat, ... Voli ono što radi i to se vidi kad vrti... daje jako puno emocija koje ekipa i više nego prepozna... Surađivala je s Trip to Zion kolektivom, Cfsn, Kingstoned sound, itd.

Jack the Tripper (Tripping Trolls)

Ovaj (relativno) mladi dj ispričat će svoju priču kroz duboke funky zvukove psytrance-a direktno iz čudesne šume.. Želite li znati što čarobnjak skriva u svom šeširu?

promo girl // 04/03/2011

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
TRIP TO ZION SLAVI 6. ROĐENDAN!!
petak 11.03.2011. @ Akc Medika
Upad: 20 kn prije ponoći / 30 kn nakon

party time: 22:00 - ..:..

FREE THE BASS b-day edition

reggae/ dub/ dubstep/ drum and bass/ jungle/ breakcore/ trance
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net
  • 21/04/2024 | zg, močvara
    rusko crno gvožđe
    -------------------
    grima (rus)
    ultar (rus)
  • 23/04/2024 | zg, tvornica
    godspeed you! black emperor
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*