home > najawa > Blue Moon, Rock Club Boogaloo, 14.5.2005.

kontakt | search |

Blue Moon, Rock Club Boogaloo, 14.5.2005.

Rock club Boogaloo danas se svojim stalnim i raznovrsnim koncertnim programima nastoji približiti onome što je Kulušić radio 80-tih, a sa ovotjednim programom direktno se nadovezuje na rad ovog legendarnog kluba. Tako ove subote 14.05. u Boogaloou gostuje stari program Kulušića pod nazivom Blue Moon. Idejni začetnici Zoren Pezo i Goran Gajić su tih davnih godina pokrenuli val rockabilly bandova i zvuka 50-tih i 60-tih. Na sreću obožavatelja taj životni stil popraćen starim dobrim zvukom još je i danas na životu. Ove subote u sklopu Blue Moon revivala spojit ćemo neke stare, originalne izvođače iz tog vremena, neke nove i jednu glazbenu legendu iz 60-tih. Dakle ultimativno sixties rock iskustvo.

Čak tri banda zasvirat će te večeri, a za "plesnjak" će se pobrinuti D.J. Flying Mario i D.J. Robert Mareković (koji je sudjelovao sa Fantomima na originalnom Blue Moonu). Uz brdo kokotica, kožnih jakni i creepersica očekuje Vas ogromna količina dobre glazbe. Wellcome to the past.

MAD MEN su momentalno najaktivniji hrvatski rockabilly band. Osim mnogobrojnih koncerata po Hrvatskoj i Sloveniji oni su i redovni gosti velikih festivala i koncerata po Europi. Tako su gostovali na najvećem engleskom festivalu Rockabilly Rave, a jedan od vrhunaca karijere im je bilo otvaranje koncerta za legendarne Stray Cats u Munchenu. Zvukom, izgledom i nastupom ovi zagrebački mladići kao da su "ispali" iz davnih pedesetih godina prošlog stoljeća. Album "It's a mad, mad world" izdala im je eminentna njemačka diskografska kuća "Rhythm bomb records" i rasprodala prvu tiražu. Nažalost album još nije doživio hrvatsko izdanje pa se moramo zadovoljiti samo sa izvrsnim koncertima.

FOUR ON THE FLOOR je band novijeg datuma, ali sastavljen od prokušanih članova (Mississippi Queen, Cool Shakes, Chevrolets 57). U kratkom vremenu dokazali su se mnogobrojnim svirkama po zagrebačkim klubovima i sakupili mnogobrojne fanove svojim eksplozivnim scenskim nastupom. Materijal za album je ovih dana dovršen u JM studiju i očekuje se njegov skori izlazak.

MAČKE su band iz "onog" vremena. Osnovani davne 1989. jedni su od najdugovječnijih rockabilly bandova na ovim prostorima. Nakon šest - sedam godina pauze odlučili su ponovo pokrenuti svoje gitare. Predvođeni Mićom, pjevačem sa jednim od najboljih rock'n'roll glasova na ovim prostorima sjetit će nas na svoje stare hitove objavljene na dva albuma "Dugo i polako" i "Mačke". Danas Mačke zvuče bolje nego ikada, a njihovu formu na velikom stageu provjerit ćemo ove subote. Iako su "Crvenu Kristinu" svojevremeno obradili tamburaši dođite čuti njen izvorni rock oblik kakav je bio na LP-u "Blue Moon".

GORDAN ex ROCKIN KIDS se povukao sa glazbene scene i rijetke su prilike kada možemo čuti njegov prekrasni bariton u akciji. No, nije se mogao neodazvati pozivu Blue Moona jer je baš taj program, uz malu pomoć stojedinice, "stvorio" Rockin Kidse. Kao gost će otpjevati nekoliko stvari i ovo je jedinstvena prilika da ga ponovo vidimo i čujemo u akciji, a mnogi se još sjećaju fenomenalne doo-wop izvedbe "Cigarete".

JANKO MLINARIĆ - TROOLY je najveća rock'n'roll legenda ove države. Neumorni rock pregalac aktivan je još od 60-tih kada je predvodio jedan od prvih i legendarnih zagrebačkih električnih V.I.S.ova Bezimeni i svirao u Bijelim Strijelama. Nakon turneja sa Matt Colinsom Trooly otvara tonski studio u kojem snima i producira najvažnije ploče hrvatskog i jugoslavenskog rock'n'rolla. Azra, Psihomodo Pop, Parni Valjak, Zvijezde i nebrojeni drugi snimaju kod ove legende. Nedavno se Trooly "vratio" na scenu povremena svirajući sa Ivicom Kostelićem, a sada se gotovo na svakoj svirci priključi dečkima iz Four on the floor i svojom bas gitarom i glasom donese malo pravog duha 60-tih u Zagreb.

Dakle ove subote povratak u bolju prošlost priprema vam Blue Moon revival uz tko zna kakva još iznenađenja!? Pravo zagrijavanje za nastup Chuck Berryja u Domu sportova 28.06.

Kako BOOGALOO ostaje najveći rock klub u gradu tako ulaznica za BLUE MOON i koncert tri banda, dva specijalna gosta i dva D.J.-a do ranojutarnjih sati košta 30kn. Početak od 21 sat.

kichmar // 09/05/2005

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

| 22/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
Boogaloo
14.5.2005.
Blue Moon
Upad: 30kn
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*