home > mjuzik > Seya

kontakt | search |

OUMOU SANGARE: Seya (World Circuit, 2009)

Još 1990 Oumou Sangare postala je internacionalna zvijezda sa svojim prvim albumom "Moussoulou" na kojem je iz okvira Malija izvadila njihove lovačke pjesme i spojila ih s njihovim plesom pod nazivom "sogoninkun".

Danas, dvadeset godina i pet albuma kasnije, moglo bi se reći da se ništa nije promijenilo. Još uvijek je to modernizirana verzija tradicionalnih afričkih napjeva isprepletena s autorskim skladbama Sangare a u kojima se osim tradicionalnih afričkih žičanih ili duhačkih instrumenata mogu čuti i violine, gitare ili pak klavijature.

"Seya" prvi pravi album nakon više od deset godina mirnog obiteljskog života, nudi skoro šezdeset minuta afričke mantre s optimalnim omjerom korištenja balafon-a (drvene perkusije), calabash-a (vrsta duhačeg instrumenta), djembe-a (ručni bubanj, poznat i kod nas) ili n'goni-a (žičani instrument) kao tradicijskih instrumenata, s klasičnim "svjetskim" instrumentima (gitara, bas, bubanj) te violinom i duhačima (sax, trombon).

Ovaj album, kao uostalom i sve njene albume preporučam samo pravim ljubiteljima afričke glazbe i ritmova, a njima svakako i preporučam da Oumou Sangare pogledaju i poslušaju uživo u Lisinskom, 02/11/2009.

ocjena albuma [1-10]: 9

pedja // 21/10/2009

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Electronic Jugoton - Synthetic Music From Yugoslavia 1964 - 1989

RAZNI IZVOĐAČI: Electronic Jugoton - Synthetic Music From Yugoslavia 1964 - 1989 (2014)

| 23/11/2014 | horvi |

>> opširnije


cover: Krvave bajke

Đubrivo: Krvave bajke (2014)

| 21/11/2014 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Swim Team

ARMS AND SLEEPERS: Swim Team (2014)

| 21/11/2014 | pedja |

>> opširnije


cover: Lament

EINSTURZENDE NEUBAUTEN: Lament (2014)

| 20/11/2014 | horvi |

>> opširnije


cover: Portreti

GRUPA KUĆA: Portreti (2014)

| 19/11/2014 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Seya
  • Moussoulou (1990)
  • Ko Sira (1993)
  • Worotan (1996)
  • Oumou (comp, 2004)
  • Seya (2009)

> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*