home > mjuzik > Dark Night of the Soul

kontakt | search |

DANGER MOUSE AND SPARKLEHORSE PRESENT: Dark Night of the Soul (???, 2009)

Nakon zajedničkog rada na albumu Dreamt for Light Years in the Belly of a Mountain, Danger Mouse i Sparklehorse su se odličili na još jednu zajedničku avanturu. Ovajuta pozvali su i gomilu prijatelja pa se na albumu pojavljuju i Wayne Coyne iz The Flaming Lips, Gruff Rhys iz Super Furry Animals, Jason Lytle iz Grandaddy, Julian Casablancas iz The Strokes, Black Francis, Iggy Pop, James Mercer iz The Shins, Nina Persson iz The Cardigans, Suzanne Vega, Vic Chesnutt i David Lynch.

Kontroverza koja se digla i koja prati ovaj album, nažalost se digla više od same glazbe što je stvarno šteta. Naime, sva ova imena garantiraju odličnu glazbu, koja takva i je. Mirna i staložena pjesmarica, ko stvorena za lijene vruće dane i noći dolazi do svojih vrhunaca uz izvedbe Jamesa Mercera, Nine Persson i Suzanne Vega. Niti Wayne Coyne nije loš, no negdje na polovici albuma iz sanjarenja Vas može izbaciti brundanje Black Francisa, koje jedino odskače iz materijala. Iako je naziv pjesme Angel's Harp, bojim se da tu nije bilo previše riječi o anđelima.
[  ]

Činjenica da se već nakon nabrojanih suradnika i gostiju može pretpostaviti o kakvoj je glazbi riječ, ne sprečava nas da pređemo na kontroverzu s kojom se album suočio. Naime, Danger Mouse ima problema s izdavačem EMI-om još iz 2004. zbog (re)produkcije Jay Z/Beatles albuma nazvane "Grey Album", pa ne smije objavljivati "legano" kako ne bi bio tužen od strane izdavača. S druge strane Sparklehorse su još pod ugovorom za EMI, no dosjetili su se kako da zaskoče sve.

Tako npr na stranici DNotS.com možete kupiti knjigu sa 100 fotografija Davida Lyncha i prazni CD-R po jedinstvenoj cijeni od 50 dolara ili u jeftinijoj varijanti poster DnotS + CD-R za 10 dolara. A nakon što dobijete prazan cd, možete ga skinuti u ilegali, ko što smo mi učinili ili pak ga slušati na npr.org, koliko Vam je volja.

ocjena albuma [1-10]: 8

pedja // 19/05/2009

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Hit The Head

CORBEAUX: Hit The Head (2014)

| 21/12/2014 | horvi |

>> opširnije


cover: Mamut

URBAN&4: Mamut (2014)

| 20/12/2014 | jura |

>> opširnije


cover: Out To Sin, EP

THE EVOKERS: Out To Sin, EP (2014)

| 20/12/2014 | horvi |

>> opširnije


cover: Snakes

PSYCHIC TV: Snakes (2014)

| 19/12/2014 | horvi |

>> opširnije


cover: I Dreamt Of A Dragon

DREDDUP: I Dreamt Of A Dragon (2014)

| 18/12/2014 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Dark Night of the Soul
  • 1995 Vivadixiesubmarinetransmissionplot
  • 1999 Good Morning Spider
  • 2001 It's a Wonderful Life
  • 2006 Dreamt for Light Years in the Belly of a Mountain
  • 2009 Dark Night of the Soul

> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*