home > koncert > ANATHEMA @ Boogaloo, 15/11/2010

kontakt | search |

ANATHEMA @ Boogaloo, 15/11/2010

2,5 isforsana ali tehnički kvalitetna sata

Zvuk: odličan (laički prosud)

Zanimljiv princip organiziranja set liste: blok starih stvari, cijeli novi album (?!?!), pa opet blok starih još popularnijih nego prvi blok. Besmisleno je sad raspravljati o izboru Anatheme da odsvira cijeli novi album. Ipak mislim da je bilo nepotrebno. A s druge strane to je poprilično neobičan i drugačiji pristup od večine bendova koji su svirali u Boogaloo-u.

Izdvojeno:
Deep, Angelica, Empty, Judgement i Fragile Dreams

Zamjerka (pobuna) iz stožera "mog zeppelin idolopoklonstva": ne sviraše Kashmir kao što navodno bješe na set listi umjesto Comfortably Numb, ali i ovo je izbor na mjestu

Legendaran i svojstven bend sa možda nezgodnom glazbenom konotacijom, a i denotacijom. Previše ga se trpa u emo koš, a kad razmislim - pa trpaju se i oni sami sebe.

Interesantna podjela publike: dok se većina opčinjeno klanjala i častila bend ovacijama, drugi omanji dio gluho je stajao prekriženih ruku gotovo cijelu noć.

Princip nabrajanja najbitnijeg pokupih sa foruma, uz neke izmjene u skladu sa perspektivom mog nefunovskog i osobnog stajališta.

Ocean propustila. No prikupih informacije i utiske drugih o njima. Podjeljena mišljenja; od ODLIČNI preko DOSADNI pa do NIŠ'KORISTI
[ anathema ]

anathema   © silvijo novosel

Sad da napokon pišem malo mojim poznatim stilom: Anathema sad ima već bogat diapazon fanova različitih muzičkih opredjeljenja. Ekipa na koncertu bila je vrlo prošaranih profila ali svi odreda pažljivi i fokusirani na zvijezde večeri. Jasno se moglo vidjeti iz moje perspektive poprilično trezvenog promatrača kako je riječ o probranoj ekipi vjernih obožavatelja koja ujedno ima i određenu "koncertnu" kulturu (ili je to stvar nesretnog ponedjeljka?) Nije bilo zadržavanja za šankovima i oblokavanja, nije bilo okolnih bljuvanja i skrivanja ćikova, nije bilo ekscesa, nepotrebnog odvlačenja pažnje, gurkanja, tučnjave, urlanja, i sl. karakteristika dječurlije koja samo dođe po svoju dozu alkohola, dima i barenja. Priznajem, ja ipak nisam dio prve spomenute probrane ekipe opčinjenih obožavatelja Anatheme koja bih ukopana ne trepajući zurila put pozornice - ja sam ipak samo obična bivša "metalka" koja nikad zapravo nije niti bila dio tog svijeta, ali se rado sneno zaljuljam na poznate stvari. Kako kaže moj kolega: "znam da nisi u toku" ...ne da nisam sad, nego nikad bila niti nisam. Ali ipak pamtim "dve-tri" kvalitetne stvari kao dragulj koje su se znale puštati po milijun puta da bi jadan CD nakon tri dana bio neupotrebljiv, a tako dakle i od Anatheme. Među njima svakako Empty, pa Angelica, Deep...i još tako parče najvećih njihovih uspješnica... U stvari mi je izuzetno drago čuti tako nešto u živo jer me podsjeti ne samo na vrijeme za koje mi se čini sad da je postojalo prije 300 godina, nego i na Anathemu kakva je bila u pričama funova tada. Nažalost ja nisam bila na njihovom famoznom koncertu te sad već davne 2004.g....a mnogi kudikamo više žale što nisu bili jer je navodno bio nadnaravan. Za ovaj koncert ne mogu se složiti da je bio takav. Niti je vrijeme isto, niti sam ja ista, niti su oni isti od onda....za sud radije priupitajte nekog kompetentnijeg. U svakom slučaju nakon svih ovih drobljenja i mlaćenja prazne slame...apsolutno je sve trivijalno do li samog benda i do li samog koncerta te večeri; moram reći da im je zvuk bio besprijekoran, da su svirali savršeno precizno, da su nenadmašivo dobri i kvalitetni glazbenici koji nisu koncert odradili "samo da se odradi". Stvarno je ugodno bilo gledati i slušati bend koji sebe tako očigledno cijeni, i cijeni glazbu koju stvaraju te način na koji će ju prezentirati / kako će doprijeti do ušiju slušatelja...što dokazuje koliko u krajnju ruku cijene i samu publiku. Neki su prigovarali da bi bilo bolje da su na set listu dodali malo više live-frendly pjesama, a smanjili broj tihih....no to je diskutabilno i opet sud prepuštam fanovima jer da je do mene koja ima kroničan problem nesanice, umora, iscrpljenosti, dekoncentriranosti i općenito niskog praga tolerancije, rekla bi da mi je koncert bio na pragu dosadnog a večer bila jedva za izdržati ne samo zbog dužine koncerta, nego zbog spoooorog i dubokog tempa. Ionako sam otišla prije samog kraja.

bubimirka // 24/11/2010

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*