home > koncert > The World/Inferno friendship society, Antimaniax, Kset, 19.4.2005.

kontakt | search |

The World/Inferno friendship society, Antimaniax, Kset, 19.4.2005.

U sklopu muzičkog festivala Žedno uho Zagrebački klub KSET su posjetili austrijski melo-ska-punk bend Antimaniax i bend iz New Jerseya The World/Inferno friendship society te Zagrebačkoj publici koja se odazvala u velikom broju priredili odličnu zabavu. Sve pohvale idu i organizatoru koji nam je omogućio da prisustvujemo odličnom koncertu.
[ Antimaniax ]

Antimaniax   © Kichmar

Koncert je počeo na vrijeme kako je i najavljeno, a večer je otvorio mladi četverac iz Austrije, Antimaniax, koji stvarno sviraju odlični melodični punk čije pjesme su ispunjene sa dosta vrištećih i ska dijelova. Svojim energičnim i živahnim nastupom nabrijali su atmosferu u Ksetu, čemu je pridonijelo sviranje hitova poput I can smell my freedom, Freedumb, don't steal because the gouvernment hates competition…
[ Antimaniax ]

Antimaniax   © Kichmar

Publika je ostala malo zbunjena kada se pjevač po završetku jedne od pjesama uputio u publiku, od mora ljudi većina nas nije mogla vidjet kamo je otišao sve dok se nije pojavio na balkonu kluba i svima prisutnima pokazao dajving u rulju sa balkona.
Sve u svemu Antimaniaxi su još jednom potvrdili reputaciju benda sa kvalitetnim i zabavnim live nastupima koji bi trebali zadovoljiti apetite svih koji imalo vole melodičnu muziku, a i svih ostalih. Zagrebačkoj publici ostali su u odličnom sjećanju, a svaki njihov povratak u Hrvatsku neće biti suvišan.
[ The World/Inferno friendship society ]

The World/Inferno friendship society   © Kichmar

Po završetku nastupa Antimaniaxa rulja se otišla malo okrijepiti na šank kluba, ali ne zadugo jer su se na stejđu odmah pojavili gosti iz New Jerseya, The World/Inferno friendship society. Bend kojem stvarno ne možete odrediti stil sviranja. Tu ima svega od punka, ska, soula pa do rock'n?rolla i swinga što je zapravo podloga za njihov specifični zvuk koji im je dao reputaciju jednog od najtraženijih bendova u New Jerseyu i okolici.
[ The World/Inferno friendship society ]

The World/Inferno friendship society   © Kichmar

Bend koji je poznat po stalnim promjenama i eksperimentima u postavi ovog puta se pojavio osmeročlanoj postavi, a tu je bilo uz standardne instrumente, gitara, bas, bubanj i više vrsta puhaćih instrumenata, klavijatura i harmonika. Maštovitosti u odijevanju nije nedostajalo, pa su tako svi muškarci bili odjeveni u odijela, osim gitariste koji je svojom dugom raspuštenom kosom ličio na Antonia Banderasa, a dame su bile odjevene u večernje haljine kao da idu na neku otmjenu večeru, a ne na svirku. Ipak mislim da je najveću pozornost privukla dama koja je svirala bas noseći haljinu sa dubokim dekolteom te odličnim live nastupom kao basista i backvokal u bendu.
[ The World/Inferno friendship society ]

The World/Inferno friendship society   © Kichmar

Svojim zabavnim melodijama bend je osvojio publiku, a većinu njih i rasplesao, tako da se prostor ispred stejđa pretvorio u plesni podij. Atmosferu je neprestano dizao njihov frontman koji je između svake pjesme komunicirao sa publikom, pričao im događaje, iznosio mnoge antipolitičke poruke, među kojima je i bila pokoja usmjerena na njihovog "omiljenog" predsjednika Busha.
Svaka priča ima svoj kraj pa tako je i ovom koncertu uskoro došao kraj, prebrzo za one koji su uživali u njemu, a organizatorima svaka pohvala na organizaciji i samo neka nastave tako.

kichmar // 23/04/2005

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: The Ex, Ndox Electrique, Šumski @ Močvara 24/05/2024

The Ex, Ndox Electrique, Šumski @ Močvara 24/05/2024

| 27/05/2024 | jan vržina |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange,  Kimmo Pohjonen & Mats Gustafsson @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange, Kimmo Pohjonen & Mats Gustafsson @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 26/05/2024 | jan vržina |

>> opširnije


cover: LA FEMME + Tentative @ Tvornica kulture, Zagreb, 24/05/2024

LA FEMME + Tentative @ Tvornica kulture, Zagreb, 24/05/2024

| 25/05/2024 | pedja |

>> opširnije


cover: El Festival, 19/05/2024, Hard Place, Zagreb

El Festival, 19/05/2024, Hard Place, Zagreb

| 23/05/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: IDEM 18/05/2024, Kuća Klajn, Klajnec

IDEM 18/05/2024, Kuća Klajn, Klajnec

| 22/05/2024 | promo guy |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*