home > koncert > Mindless Self Indulgence (SAD) 01.11.2007. Močvara, Zagreb

kontakt | search |

Mindless Self Indulgence (SAD) 01.11.2007. Močvara, Zagreb

Ako sam se na nekom koncertu osjećala ko stara baba onda je to definitivno bio koncert Mindless Self Indulgence. Nije da sam se ne znam kako iznenadila tim detaljem. Ipak MSI po Americi sviraju kao predgrupa My Chemical Romance. Treba li što drugo reći. Na koncert u Močvaru sam se zaputila samo zato jer me frend, koji ih obožava, toliko ispilao s njima, da sam rekla 'Ajde, da ih vidim kad su već tu. Možda nešto stvarno ne razumijem u njihovoj muzici.' iako sam znala da ne mogu podnijeti ni slušanje tri MSI stvari za redom.
[ msi ]

msi   © ana

Entuzijazam nas je držao od samog početka. Frend je skakutao od sreće, dok smo mi ostali kukali i govorili da smo ipak trebali ići u KSET na Hesus Attor. Raspoloženje nam se nije bitno popravilo kad smo ušli u Močvaru u kojoj je bilo 50-ak ljudi, prosjek godina 17 (može biti i manje), garderoba NE RADI i svi izgledaju kao da su pobjegli s Myspacea. Strašno.
[ msi ]

msi   © ana

Sva sreća nije bilo čekanja 'da se ljudi skupe' pa su MSI ubrzo počeli sa svirkom. Prvim redovima se baš nisam približavala, iako nije bilo ljudi, jer tamo su kampirale poludjele djevojčice koje su za pjevačem vrištale u takvim frekvencijama da sam mislila da će mi početi curiti krv iz ušiju. Takvo nešto sam vidjela samo u dokumentarcima o Beatlesima. Čim bi se pjevač približio publici mislim da su od vrištanja počele krckati čaše na šanku. Njega je to čini se jako zabavljalo jer ih je pozivao da ga ispipkaju (što i jesu, uz neizbježno vrištanje), kukao da zašto nije dobio nikakve poklone (na što mi je netko poklonio mobitel), a našalio se i na posjećenost koncerta kada je sišao u publiku i pogurao raštrkane ljude bliže pozornici, onda nas zadovoljno pogledao sa iste i rekao da je sad bolje, je se čini kao da nas ima čak 40!
[ as seen on tv ]

as seen on tv   © ana

Da nije samo pjevač bacao u trans većinu prisutnih, moram spomenuti i čuvenu basisticu koja prkosi sili gravitacije, što nam je i u Močvari demonstrirala napravivši takav most da je skoro glavom dotakla pod, što je, ajde recimo, njezin zaštitni znak. I poprilično je zgodna i seksi, pa sam vrištanje i blicanje aparata u njenom smjeru mogla razumjeti.
[ mostić ]

mostić   © ana

Sve to na stranu, MSI su mi uživo zvučali puno bolje nego na albumima, iako je taj njihov electro punk meni prestrašna muzika. Zvuk nije bio baš sjajan. Kad su počeli činilo se kao da se s lijeve strane ništa ne čuje. To se ubrzo popravilo, ali svejedno nije baš bilo sjajno. Da nije bilo pjevača u kombinaciji s poludjelim tinejđerkama, zgodne basistice i općenito (recimo) zabavnog nastupa, sumnjam da bih izdržala skoro cijeli koncert. Ovako sam tek negdje pred kraj odustala od pokušaja da ih zavolim i otrčala u KSET na bar polovicu odličnog koncerta Hesus Attor. Ipak je to muzika bliža mojim ušima. A i puno bolje sam se uklopila u publiku. I u KSET-u uvijek radi garderoba.
[ bass player ]

bass player   © ana

U najavama koncerta svi su pričali o totalno ludom nastupu na kojem MSI rade ne znam ti ja kaj, što mi je bilo prilično sumnjivo kad se sve uzme u obzir. Naravno da nije bilo ničeg ludog ni šokantnog. Šokantniji je bio Manson u Puli, a onda znate koliko je sati. Na kraju je ispalo da sam zbog odlaska u KSET propustila najuzbudljiviji dio koncerta u kojem nije sudjelovao niti jedan član benda - tuču između nabrijanih djevojčica u kojoj je bilo čupanja kose i šaka u očima. Kao što rekoh, stara baba.

ana // 08/11/2007

> vidi sve fotke // see all photos


PS: Predložila sam frendu da nešto napiše o koncertu, kao poznavatelj i poklonik MSI, ali eto, nije mu se dalo. Šteta.
Share    

> koncert [last wanz]

cover: Mick Harvey w/ Amanda Acevedo @ Rojc, Pula, 14/6/2024

Mick Harvey w/ Amanda Acevedo @ Rojc, Pula, 14/6/2024

| 19/06/2024 | nina kc |

>> opširnije


cover: Dropkick Murphys @ Šalata, 12/06/2024

Dropkick Murphys @ Šalata, 12/06/2024

| 16/06/2024 | dora pavković |

>> opširnije


cover: Fijuk sajam, 02/06/2024, DKC Pomorandža, Podgorica

Fijuk sajam, 02/06/2024, DKC Pomorandža, Podgorica

| 16/06/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: The (Fabulous) Courettes @ Močvara, Zagreb, 13/06/2024

The (Fabulous) Courettes @ Močvara, Zagreb, 13/06/2024

| 14/06/2024 | pedja |

>> opširnije


cover: ††† (CROSSES) + VOWWS @ Tvornica kulture, Zagreb, 11/06/2024

††† (CROSSES) + VOWWS @ Tvornica kulture, Zagreb, 11/06/2024

| 12/06/2024 | pedja |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*