home > koncert > NOXIN & PRIJATELJI, FLYING RABBIT, SLIP, 15.IX 2007., društveni dom Prečko, Zagreb

kontakt | search |

NOXIN & PRIJATELJI, FLYING RABBIT, SLIP, 15.IX 2007., društveni dom Prečko, Zagreb

Ovako otmjenom promašaju već dugo, dugo vremena nismo prisustvovali. Sve je te subotnje večeri bilo pripremljeno na visokom nivou, no negdje je nešto opako zakuhalo što je rezultiralo katastrofalnom posjetom. Dugo smo razglabali o uzrocima sa Sebastijanom (pjevač Noxina), zatim vlasnikom Kondorcomm records i momcima iz Flying Rabbits, te smo se svi skupa složili da glavni razlog leži u samom društvenom domu Prečko za kojeg nam zaista nije poznato da ima bilo kakav koncertni rejting. To su nam potvrdila i tri momka iz kvarta koja su sasvim slučajno zalutala vidjevši brdo aparature čudivši se spoznaji da će ovdje biti svirka za koju nitko u Prečkom nije znao. Svi smo ovdje bili po prvi puta, reklama i najava je imala svoje tretmane na HTV ("Dobro jutro Hrvatska"), Otvorenom i Radio 101, navodno su postavljeni i plakati koje nitko od nas nigdje nije vidio, a ton majstor Bixi je u velikoj poslovnoj gužvi i neprospavanoj noći uspio dovući najbolji razglas i rasvjetu pripremivši se za zvuk pune dvorane koja može primiti oko 1000-1500 posjetitelja.

Naredni peh s električnom strujom zadesio je odgađanje početka koncerta za dobrih sat i pol kada se čekalo na električare s pritajenom nadom da će se u međuvremenu ipak skupiti kojih stotinjak posjetitelja kojih ionako nije bilo.
[ flying rabbit ]

flying rabbit   © horvi

Kako god, oko 21.30 h prvi na scenu pred točno 46 posjetitelja izlazi FLYING RABBIT, rock kvintet iz Zaboka koji su u klasičnoj postavi (dvije gitare, bubnjevi, bas i vokal) izveli skraćeni polusatni repertoar potpuno sastavljen od obrada. Set im sadrži odličan moderni rock ("Seven nation army" - The White Strips, "Vertigo" - U2, te Mando Diao i još nekoliko covera), te priznajem da sam ostao vrlo ugodno iznenađen bubnjarem i spoznajom da su sastav koji po prikazanome zaslužuje daleko bolju medijsku prezentaciju. Još uvijek nemaju nikakav snimljeni materijal, te im je to za sada glavna preokupacija u narednom periodu.
[ slip ]

slip   © horvi

Sljedeći izlaze SLIP, također peteročlani sastav (akustična gitara, violina, bodhran, irska flauta i drvena frula) koji svira tradicionalni irsko-keltski folk. Svi su vrlo dobro potkovani glazbenici (posebno duhači Ivan Bilić, Ivo Turk i violinist Nikola Ćeran) koji autohtoni irski folk kombiniraju s vlastitim autorskim materijalima, te istu glazbenu smjesu pretvaraju u osebujne vesele i živahne slobodne instrumentalističke jig forme. Šačica posjetitelja se vrlo dobro zabavila njihovom ležernom i ritmički dinamičnom glazbom, te ih možete pronaći na www.sliptheband.com ili na www.myspace.com/sliptheband. Upravo se nalaze u fazi snimanja debi albuma, te su za ovu priliku podjelili i nekoliko besplatnih cd-ova sa svoja dva studijska snimka.
[ noxin ]

noxin   © horvi

Kako je vrijeme bilo skučeno, NOXIN su također skratili svoj nastup, te su ovaj koncert pretvorili u privatnu feštu doslovce za prijatelje i poznanike izvevši nekolicinu brojeva s albuma "Noxin & agenti" pri čemu su im pomogli Darko Kopajtić (vokal Flying Rabbit), Nikola Ćeran (violina Slip) i odlični Tomislav Goluban (usna harmonika). Uz poznate skladbe "Da ljubav je", "110R", "Zašto pametni nikad nisu u modi", "Loše vijesti"... izveli su novi broj "Mačke" koji zvuči vrlo fino i radiofonično veoma zavodljivo, te kompoziciju "Dežurni krivac" koju sam osobno prvi puta čuo jer se ne nalazi na njihovom albumu. Noxin su prije svega plesni pop-rock sastav koji ima sjajne promišljene tekstove i vrlo dobru glazbenu osnovu koju nikako ne treba smetnuti s uma, te su večerašnjim nastupom dali do znanja da su sastav čiji su afiniteti daleko većeg komercijalnog opsega. Bude li sreće, te ako se ne ponovi ovakav neslavni debakl, mogli bi se kroz izvjesno vrijeme pojaviti i pred daleko većim brojem publike jer je više nego očigledno da su band velikih mogućnosti.
[ tomislav goluban (lpfhb) ]

tomislav goluban (lpfhb)   © horvi

Čitav koncert je protekao u sjajnom zvuku, te osobno vrlo cijenim rad i trud Bixija koji je nakon koncerta još dugo u noć raspremao i skidao ono brdo tehnike, konstrukcije za rasvjetu i motao stotine metara različitih kablova. Također čestitke momcima i djevojkama iz Prečkoga koji su se potrudili da pod zaštite tepisonima, da obezbjede šank i svu ostalu infrastrukturu, no tko je uopće mogao pretpostaviti šta će se dogoditi? Šteta.

horvi // 20/09/2007

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*