home > koncert > Ashes You Leave (Rijeka) + Febra (Dubrovnik) 29.07.2007. Klub Karantena, Dubrovnik

kontakt | search |

Ashes You Leave (Rijeka) + Febra (Dubrovnik) 29.07.2007. Klub Karantena, Dubrovnik

MOČVARA U DUBROVNIKU: ASHES YOU LEAVE, METAL JE STIGAO

Nedjelja je znate-već-kakav dan. Zadnja tri dana prije toga bili ste vani i, ne samo da se niste naspavali, već ste koristili i sva popratna pomagala potrebna da izlasku dodate poseban čar (a jedino prezervativi ne škode). Pa se onda pitate jesu li Ashes You Leave dovoljan razlog da napustite komfor svoga kreveta, praktičnost lavora pored kreveta i eventualnog gosta kojem se ne možete sjetiti imena, a neugodno vam je pitati, sad kad se tako dobro poznajete (ovo posljednje se naravno odnosi isključivo na muškarce, jer naše cure nisu takve, već smo rekli: Hrvatica = opatica).

No kao što svi znaju, bez rizika nema zabave.
[ ashes you leave ]

ashes you leave   © lola

Čini mi se da je Močvara posljednjih godina upravo najjača u metalu, kao što je posljednjih godina uostalom i najbolja muzika uvijek ovako ili onako ukorijenjena u metal. A ne treba zanemariti ni dečke s crnim dugim kosama, odjevene u crno, lance i hm vojničke hlače. Pa što može biti draže ženskom srcu? A i metalke su se proljepšale od onih davnih vremena rastegnutih majica s natpisima, uskih traperica i visokih puma tenisica, kad si mogao doći na metal koncert i uopće ne primijetiti da tu ima i žena. Sada metalke nose korzete.

Ukratko, morala sam ustati i vidjeti dubrovačku metal scenu na djelu.
Ashes You Leave došli su odjeveni u crno, kako se i pristoji, ali od ženskih članica sam ipak očekivala ljubičaste darkerske haljine made in england ili s darksideclothing.com umjesto casual mango basic crnih majica. Ali valjda cure više vole da njihov talent bude u prvom planu.
[ ashes you leave ]

ashes you leave   © lola

Šta da kažem nego da Ashes sviraju tipičan gothic metal, na trenutke zvuče stvarno dobro, sveukupno prilično solidno, ali za nekog tko je vidio alfe i omege ovog žanra, samo su jedan od brojnih sljedbenika. I to bez npr. Nightwish vokala, maštovitih aranžmana ili stvarno duboko i poremećeno mračnih svjetova u koje možeš otploviti slušajući neke od ovakvih bendova. A ako ćemo o najboljim žestokim hrvatskim bendovima, glasam za Chang Ffos.

Tu je bila i moja prijateljica, bivša učenica opernog pjevanja, koja me neprestano upozoravala na falševe u pjevanju i tvrdila da bi čak i ona to mogla otpjevati bolje mada je njezina loša tehnika, u doba kratke pjevačke karijere, bila gotovo zloglasna.

Publika je vidljivo uživala, što se jasno moglo vidjeti po tome što su stajali 3 do 4 metra daleko od pozornice, nisu se puno micali tijekom svirke, a nakon pjesama se čulo mlako ''je'' i poneki pljesak. Sad sigurno mislite da je ovo bio sarkazam, ali nije. Tako dubrovačka metal publika uživa. To vam može biti čudno samo ako ste do sada viđali one face koje se u prvim redovima bacaju na pod, klanjaju i viču RESPECT ili basisti na glavu dobace gaćice s riječima: "Fuck me, I wanna have your baby!" Za ostale je to pristojno ponašanje.
[ ashes you leave ]

ashes you leave   © lola

Pitam se da li bi se prvi red malo približio stageu da su cure iz Ashes ipak izabrale iskazivati talent odjevene npr. kao Maitri iz Christian Death na čijim koncertima čak i redari napeto proučavaju koliko je dobro obrijana i hoće li korzet izdržati.

Močvara je dovela i svog metal dj-a da zabavi publiku nakon svirke. Činjenica je da se takva glazba ne može čuti nigdje u Gradu. Ali koristi li itko ovu priliku za ples? Od sto glasa, glasa čuti nije. Predlažem nadležnima da u Gradu osnuju neku školu plesanja na alternativnu muziku. Kakav pogo tečaj, tečaj air gitare, ili bar mahanje kosom s onim famoznim trzajima vratom u malo sagnutom položaju. Samo mislim da će morati uvoziti učitelje.

I da, svi zgodni, dugokosi, crnokosi tipovi imaju cure. E to je bila točka na i.

lola // 06/08/2007

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Body Count @ Šalata, Zagreb, 16/06/2024

Body Count @ Šalata, Zagreb, 16/06/2024

| 20/06/2024 | denis |

>> opširnije


cover: The Smile @ Malo rimsko kazalište, Pula, 15/6/2024

The Smile @ Malo rimsko kazalište, Pula, 15/6/2024

| 20/06/2024 | nina kc |

>> opširnije


cover: Mick Harvey w/ Amanda Acevedo @ Rojc, Pula, 14/6/2024

Mick Harvey w/ Amanda Acevedo @ Rojc, Pula, 14/6/2024

| 19/06/2024 | nina kc |

>> opširnije


cover: Dropkick Murphys @ Šalata, 12/06/2024

Dropkick Murphys @ Šalata, 12/06/2024

| 16/06/2024 | dora pavković |

>> opširnije


cover: Fijuk sajam, 02/06/2024, DKC Pomorandža, Podgorica

Fijuk sajam, 02/06/2024, DKC Pomorandža, Podgorica

| 16/06/2024 | edo žuđelović |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*