home > koncert > 3. DRITO IZ TVORNICE, DRUGI DAN @ Tvornica, 27/01/2018

kontakt | search |

3. DRITO IZ TVORNICE, DRUGI DAN @ Tvornica, 27/01/2018

Nakon prve dana festivala regionalne hip-hop glazbe, uslijedila je trap rapsodija drugog dana festivala s maestralnom završnicom. Još jednu godinu za redom, drugi dan festivala bio je rasprodan i puno prije nego je uslijedio isti. Iz tog razloga organizatori su odlučili pustit u prodaju još 70-ak ulaznica koje su se mogle nabaviti na sam dan festivala u Dirty Old Empire shopu. Osobno vam mogu potvrditi kako su svi oni koji su pokušali do svoj ulaznica doći u zadnji tren, strpljivo čekali u redu ispred shopa i sat vremena prije nego se isti otvorio. Osim očigledne činjenice, ponovno rasprodane subote, ne može se prešutjeti ni viđeno na sceni iste večeri, a to je bila eksplozija energije i tvrdi beatovi koji su pokorili binu.
[ Matter ]

Matter   © Ema Kovačević

Večer je, nešto malo iza 21 sata, otvorio slovenski trio Mattter. Ujedno ovo je bio i prvi put kako ih slušam uživo, i ako im išta znači moje mišljenje, predviđam im svijetlu budućnost. Također, oni su, zajedno s SMRT BOGA IN OTROK te AMN, definitivno nosioci jednoga novoga vala. Na repertoaru se našao Dizeldorf, Bejrut, Anakonda dok su nastup zatvorili s Meduze. Muzika, beatovi i produkcija njihovih stvari još uvijek su nešto ne tako uobičajeno zagrebačkoj publici, no treba pohvaliti i njihove videospotove koji su jednako lucidni kao i njihova muzika. Nažalost, zbog svega što je uslijedilo te večeri i atmosfere koja je vladala, oni su bili tek popratni sadržaj dok se Tvornica popunjavala za spektakl neviđenih razmjera.
[ Smoke Mardeljano ]

Smoke Mardeljano   © Ema Kovačević

Uslijedila je sušta suprotnost, beogradski reper Smoke Mardeljano, o kojemu se nema što drugo reći osim samih riječi hvale. Svoj status kao jednog od vitezova stare škole još jednom je potvrdio i to pred publikom s kojom dijeli neku posebnu vezu uzajamne ljubavi i poštovanja. Oštri punch lineovi, tvrdi beatovi i surova realnost ono su što će nam svakoga puta širokogrudno biti servirano na Mardeljanovim nastupima. Prošetao je svim svojim hitovima, Reinkarnacija, Brate, čuvaj se,
40 lajni, Ja repujem, Mi to dobro znamo te nas za kraj počastio i freestyleom.
[ High5&Kuku$ klan ]

High5&Kuku$ klan   © Ema Kovačević

Nakon Smoke Mardeljana, scenom su zavladali High5&KUKU$ klan, akteri večeri zbog kojih je vrlo vjerojatno ovaj festival i dosegao tolike razmjere. Nastup su otvorili s novoobjavljenom pjesmom Šinteri, nakon čega su nastavili nizati već svima nam i više nego dobro poznate hitove Udari, San Andreas, Jackie Chan, Magic Johnson, Di ćeš ti s tim,Spartanac i Cheez, koje je publika zajedno s njima od samog početka u glas pjevala, jer ipak jedna je banda, jedan je 33.
[ Krankšvester ]

Krankšvester   © Ema Kovačević

No, ono što je uslijedilo nitko nije ni mogao slutiti, Krankšvester je doveo atmosferu do samoga usijanja, Tvornicom je zavladala putpuna ekstaza, svatko u publici našao se u blaženom stanju apsolutne nirvane. Dvojac iz Krankšvestera, došao je do vrlo jednostavne formule, povećanjem izvedenih hitova smanjuje se količina odjeće u publici. Kao što možete i sami zaključiti, pojedinim damama ponestalo je odjevnih predmeta. Kao što i priliči gospodi kakva su Švesteri, večer su odlučili začinit uz malo romantike uz Kruti. Nastup su zatvori uz Šta ti znaš o tome, ali jednostavno nije postojala teoretska šansa da zagrebačku Tvornicu kulture napuste bez Gabera, što je ujedno bila i najbolja moguća najava na njihov koncerta 10.ožujka na istom mjestu u sklopu promocije njihovog novog albuma.
[ Krešo Bengalka ]

Krešo Bengalka   © Ema Kovačević

Festival je priveo kraju splitski reper Krešo Bengalka i zajedno sa svojim splitskim ZOO na zagrebačko tlo donio splitsko stanju uma uz John 3:16, Nokturno, El comandante, Šta ćeš i Kamata. Iako splitski ZOO nije došao gubiti, pobjedu odnose umjetnici erotike Švesteri.

(Nina Zubac)

nina // 29/01/2018

Share    

> koncert [last wanz]

cover: New York Ska-Jazz Ensemble @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 19/12/2018

New York Ska-Jazz Ensemble @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 19/12/2018

| 25/12/2018 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Punk Druženje II - Apsurd, Wild Forms, Disbaja, Abergaz @ Akc Attack, 22/12/2018

Punk Druženje II - Apsurd, Wild Forms, Disbaja, Abergaz @ Akc Attack, 22/12/2018

| 24/12/2018 | lejapeja |

>> opširnije


cover: Sham 69 - Tim V Version @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 16/12/2018

Sham 69 - Tim V Version @ Vintage Industrial Bar, Zagreb, 16/12/2018

| 21/12/2018 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Jeremiah's @ Kset, 13/12/2018

Jeremiah's @ Kset, 13/12/2018

| 16/12/2018 | jan vržina |

>> opširnije


cover: Postmodern Jukebox @ Tvornica Kulture, 11/12/2018

Postmodern Jukebox @ Tvornica Kulture, 11/12/2018

| 14/12/2018 | jan vržina |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*