home > koncert > MIC DROP: BAD COPY, LIPI IVE @ Sax, 25/03/2017

kontakt | search |

MIC DROP: BAD COPY, LIPI IVE @ Sax, 25/03/2017

Na scenu je lansiran novi hip-hop program pod nazivom "Mic Drop" kojeg su prošle subote u Saxu "krstili" Bad Copy i Lipi Ive dok je Rofellos DJ-irao puštanjem muzike i hendlanjem matrica za obje grupe.
[ Lipi Ive ]

Lipi Ive   © Rade

Lipi Ive se tek nedavno live nastupima predstavio zagrebačkoj publici i pripala mu je sreća da na oba koncerta nastupi s velikanima regionalne hip-hop scene. Krajem prošle godine je zagrijao teren za (jednokratni?) reunion Bolesne Braće, a već četiri mjeseca kasnije eto ga pred Bad Copy-jem. Ove večeri predstavio nam je svoj novi mixtape. Iako se isti zove "Zaspa je Lipi Ive", čovjek je djelovao prilično razbuđeno, a ako je itko na njegovom nastupu zaspao to je bila publika. Sax je zjapio poluprazan, ali to nije Iveta spriječilo da nastup održi na razini zadatka. U novijim stvarima je primjetno da je opuštenoj zajebanciji dodao nastojanja da lirički iskaže i poneki stav o svijetu i životu u životu na svijetu.
[ Bad Copy ]

Bad Copy   © Rade

Između bendova bio je predviđen Open Mic Session gdje je šestoro odabranika prije koncerta imalo prilike prijaviti se s jednim svojim reperskim uratkom te ga prezentirati narodu. Ipak, izgleda da se nije prikupilo dovoljno prijava ili nisu prošle, pa je odužu pauzu između dvaju nastupa DJ Rofellos popunio svojim old-school hip-hop setom. Nadajmo se da na sljedećem Mic Dropu anonimne MC-jeve neće biti sram stati pred publiku i baciti versove.
[ Bad Copy ]

Bad Copy   © Rade

Nije dugo trebalo da se Bad Copy vrate u Zagreb. Točnije, trebalo im je dva mjeseca da nakon Drito iz Tvornice dođu drito u Sax. Iako su pokazali da mogu rasprodati Vintage i napuniti Veliki pogon Tvornice ne mrzi ih da nastupaju u manjim klubovima gdje blizina publike i izvođača više odgovara žurki u ovećoj kući nego koncertnom spektaklu. Sax je tijekom njihovog nastupa brojao nešto manje od 300 ljudi, a Ajs, Timbe i Vikler su tome prilagodili svoje spike između pjesama koje su trajale dulje nego što im je uobičajeno, tako da smo osim u svima poznatom repertoaru mogli uživati i u njegovim međusobnim nebuloznim podjebavanjima. Zamjerka na njihov nastup je ona uobičajena i možda je baš to razlog zašto u Sax nije došlo više ljudi. Naime, u njihovoj setlisti nema nikakvih iznenađenja. Gdje sam ih god slušao u posljednih godinu dana (Vintage, sinjski SARS festival, Drito iz Tvornice, Sax) odabir stvari je standardiziran do te mjere da je gotovo copy/paste svih dosadašnjih nastupa. Došlo mi je da ih pitam "viđate li se vi uopće osim kada nastupate?", ali sudeći po lakrdijaškim odgovorima kakve daju po intervjuima ne bih dobio nikakvu faktografski upotrebljivu izjavu. Publika se po svemu sudeći dobro zabavljala, ali nije se osjećala ona vibra razularenosti i zajedništva koja nadilazi šprancu klasičnih reperskih susreta poput onoga kada su razvalili Vintage.
[ Bad Copy ]

Bad Copy   © Rade

Mislim da organizatori namjerno nisu ciljali na veći prostor znajući da je prošlo premalo od posljednjeg njihovog nastupa u Zagrebu da bi ih se publika žešće zaželjela. Za pretpostaviti je da su ciljano radili manju Bad Copy žurku prilagođenu clubbing gabaritima. Ajsu, Tibetu i Vikleru se ne treba žuriti ponovo u Zagreb ako imaju u planu puniti veće dvorane. Za to bi valjalo sačekati nekakav povod poput rođendana grupe (okrugli dvadeseti je bio prošle godine) ili izdavanja novog albuma čime nakon klasika kao što su "Krigle" nismo počašćeni već četiri godine. A Mic Dropu možemo poželiti da još dugo opstane kao klupski program domaće hip-hop scene koja pokazuje vrlo solidne znakove novog uzleta.
[ Bad Copy ]

Bad Copy   © Rade

ognjen bašić // 27/03/2017

Share    

> koncert [last wanz]

cover: JABADERA + COLOSTRUM, 07/03/2024, Sax, Zagreb

JABADERA + COLOSTRUM, 07/03/2024, Sax, Zagreb

| 11/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: REBEL STAR @ Močvara, Zagreb, 07/03/2024

REBEL STAR @ Močvara, Zagreb, 07/03/2024

| 08/03/2024 | pedja |

>> opširnije


cover: Cryptopsy, Atheist, Serpentslain, Almost Dead @ Močvara, Zagreb, 05/03/2024

Cryptopsy, Atheist, Serpentslain, Almost Dead @ Močvara, Zagreb, 05/03/2024

| 08/03/2024 | ognjen bašić |

>> opširnije


cover: Yann Tiersen@Tvornica ZG 05/03/2024

Yann Tiersen@Tvornica ZG 05/03/2024

| 07/03/2024 | mario m. |

>> opširnije


cover: Monsieur Doumani i Dunjaluk @ Močvara, 01/03/2024

Monsieur Doumani i Dunjaluk @ Močvara, 01/03/2024

| 04/03/2024 | dora p |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*