home > koncert > Mr.Lee & IvaneSky @ Vintage Industrial bar ZG 24/02/2017

kontakt | search |

Mr.Lee & IvaneSky @ Vintage Industrial bar ZG 24/02/2017

Točno godinu dana nakon "koncerta za pamćenje"u zagrebačkom ZKM-u kada su predstavljali svoj album "Colors", družili smo se s Ivankom Mazurkijević i Damirom Martinovićem Mrletom i gostima u Vintage Industrial Baru.
[ Mr.Lee & IvaneSky ]

Mr.Lee & IvaneSky   © Edita Sentić

Što zbog kiše, što zbog kraja radnog tjedna, činilo se da publika pomalo lijeno pristiže u klub, ali već s prvim zvukovima pripreme sa stejdža atmosfera se naglo mijenja i prostor se popunio u znatiželjnom iščekivanju.
[ Mr.Lee & IvaneSky ]

Mr.Lee & IvaneSky   © Edita Sentić

Iako sretnici koji su imali zadovoljstvo prisustvovati sada već antologijskom, kazališnom koncertu (nažalost, nisam među njima) primjećuju kako klupski prostor ne može zamijeniti scensku magiju kazališta, ipak zamišljena instalacija plastičnih galona, opruga i gudala našla je svoje mjesto i u ovom, ponešto skučenom prostoru. Kasnije ćemo otkriti kako je i potpuno ravnopravan sudionik ovog glazbeno—scenskog doživljaja.
[ Mr.Lee & IvaneSky ]

Mr.Lee & IvaneSky   © Edita Sentić

Od samog početka i prvih taktova svjesni smo da sudjelujemo u nečem iznimnom; beatovi, elektronika i snažan naboj i onda, Ivankin glas. A taj glas! Nosi, vodi, diže, ježi, tješi, miluje i onda opet silovito napada. Uzima te, a ti mu se rado predaješ.
[ Vava - Mr.Lee & IvaneSky ]

Vava - Mr.Lee & IvaneSky   © Edita Sentić

Ispunjava do najtanjih stanica emotivnog bića, razdvaja te i stojiš u nevjerici kako netko tako damski krhak proizvodi takvu snagu. Sjajno je kako sve to čini s toliko ljupkosti i opuštene lakoće i neizostavnog, jedinstvenog humora.
[ Ivanka Mazurkijević & Boris Štok ]

Ivanka Mazurkijević & Boris Štok   © Edita Sentić

U "All for love" Ivankin glas savršeno upotpunjuje i prati u emotivnoj izvedbi vokal Borisa Štoka (bivši Quasarr), koji je bio i prvi gost večeri. Uz nju, ostatak izvanredne ekipe, legendarni gitarist Vlado Simčić Vava, čiji fantastični rifovi režu do kosti, ubojiti ritam Ivana Bojčića Bina i gitarska genijalnost Dražena Baljka ("u zenitu karijere" kako i sama Ivanka velikodušno dodaje).
[ Mr.Lee & IvaneSky ]

Mr.Lee & IvaneSky   © Edita Sentić

Harmoniju uigranih profesionalaca upotpunjuje i egzotičan zvuk električnog sitra (Ivan Valušek), pomalo neobičan, ali svakako odličan dodatak i svjež twist aranžmanima. Last but no least, majstorska Mrletova palica loopova, beatova i električnog ritma ono je što vodi cijelu glazbenu mašineriju pojedinaca u uigranu sinergiju glazbeno-scenskog doživljaja. Energija na stejdžu zarazna je, opuštena i duhovita, sjetna i silovita kao i aranžmani, ali u svakom trenutku "prisutna" i prepoznatljiva.
[ Mrle - Mr.Lee & IvaneSky ]

Mrle - Mr.Lee & IvaneSky   © Edita Sentić

Kulminacija večeri dolazi uz prisustvo gudača i saksofonista, kao i članove Stampeda, koji, uz suvereno vodstvo dirigenta i skladatelja Frana Đurovića zajedno izvode podlogu iz predstave "Živjet ćemo bolje" uz dojmljivu upotrebu spomenute scenografije.
[ Prlja - Mr.Lee & IvaneSky ]

Prlja - Mr.Lee & IvaneSky   © Edita Sentić

Pomalo nestvaran, industrijski i futuristički zvuk galona i opruga (na kojima sudionici proizvode zvuk gudalima) proparan je dodatno i dramatičnim vriskom Zorana Prodanovića Prlje koji se pridružuje ekipi.
[ Mr.Lee & IvaneSky ]

Mr.Lee & IvaneSky   © Edita Sentić

Već u sljedećoj, emotivnom metamorfozom sljubljuje se s Ivankinim punim vokalom u pomalo melankoličnoj, ali sjajnoj "Meso". Iako je svaki dio ove nevjerojatne večeri bio dojmljivo iskustvo za sebe, svakako moram spomenuti sjajnu "Tears", uz posvetu jednom od velikana glazbe koje nam je 2016. prerano uzela (ovaj put sjetili smo se Georga Michaela), kao i nezaboravnu "Last words" kojom nas je Ivanka potpuno rastavila.
[ Mr.Lee & IvaneSky ]

Mr.Lee & IvaneSky   © Edita Sentić

U dva kratka bisa počastili su nas intimnim putovanjem koje Mrle i Vava kao da su odradili u svom, odvojenom univerzumu i još jednom imamo priliku čuti "Colors", ponovno "podebljanu" snažnim vokalom Borisa Štoka.
Sve u svemu, sjajna večer koju je bilo zadovoljstvo provesti u društvu velikana glazbe i definitivno jedinstven glazbeni doživljaj u našem okruženju, a i šire.
[ Mr.Lee & IvaneSky ]

Mr.Lee & IvaneSky   © Edita Sentić

Sanja Đ.

terapija // 27/02/2017

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: BODY COUNT, ASTROID BOYS, POWERSTROKE @ Boćarski dom, 19/06/2018

BODY COUNT, ASTROID BOYS, POWERSTROKE @ Boćarski dom, 19/06/2018

| 21/06/2018 | ognjen bašić |

>> opširnije


cover: Primavera Sound 2018 @ Barcelona, 30.5. - 3.6.2018

Primavera Sound 2018 @ Barcelona, 30.5. - 3.6.2018

| 11/06/2018 | lovel |

>> opširnije


cover: 20. Organizirani kaos @ Gradski bazen, Kutina, 26/05/2018

20. Organizirani kaos @ Gradski bazen, Kutina, 26/05/2018

| 28/05/2018 | kata.strofa |

>> opširnije


cover: BARCELONA GIPSY BALKAN ORCHESTRA @ Tvornica, 17/05/2018

BARCELONA GIPSY BALKAN ORCHESTRA @ Tvornica, 17/05/2018

| 21/05/2018 | terapija |

>> opširnije


cover: GET YOUR GUN @ Močvara, Zagreb, 16/05/2018

GET YOUR GUN @ Močvara, Zagreb, 16/05/2018

| 17/05/2018 | pedja |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*