home > koncert > Kozmodrum @ Kset, Zagreb 12/05/2016

kontakt | search |

Kozmodrum @ Kset, Zagreb 12/05/2016

S obzirom na tmurno jutro i sami taj pokisli četvrtak dvanaesti koji je na neki način tako i zračio, pomisao da će ugodno završiti nekima bi možda bila nezamisliva. Niti ja nisam bio daleko od toga jer me jedino držala zamisao da će mi večer završiti uz veoma ugodne melodije i ritam koji ti ne dopušta da stojiš na mjestu.
[ kozmodrum ]

kozmodrum   © lejapeja

Saznao sam nešto više o njima preko Bandcampa , ali moram napomenuti da su prve frekvencije tonova Kozmodruma ušle u moje uši preko Radio Studenta prije svega nepunih godinu dana. Kombinacija glazbe koju izvode neka je alternativa elektronskog , jazz i rock stila I svakako se može reći da je jako dobar eksperiment svega toga zajedno. To je bilo više nego dovoljno da me zainteresira za više pa sam tako ovim povodom prvi put bio njihovom nastupu uživo, a isto tako je i ovo prvi izvještaj koji pišem.
[ kozmodrum ]

kozmodrum   © lejapeja

Kozmodrum je promocijom novog albuma ''Na Tragu Satelita'' u Ksetu počeo veoma rano okupljati ekipu, već prije pola deset se stvorio red kod ulaza, a u klubu je bilo ekipe. Ja sam uspio uletiti pred sami kraj prve stvari koja je laganim ritmom već zagrijala ekipu i uspio sam uhvatiti mjesto na gornjem dijelu kluba koje mi je dalo još bolji ugođaj i pogled na tako uštimanu ekipu benda.
Između pjesama nije bilo pauze, već bi se čuo zvuk vrištanja publike te bi se uštimavali gitaristi Hrvoje Galler i Ivan Kapec u kombinaciji s dva Gibsona, Fenderom i efekt pedalama ispred sebe, uz pratnju odlične melodije klavijaturista Elvisa Penave, te basista Gorana Delača koji je ispred sebe imao veći broj pedala te se može reći da je pomoću njih modulirao zvukove drage nam elektronike jer su te ''pauze'' bile isto tako zanimljive kao i sama svirka, te mu zato svaka čast. Pošto sam ljubitelj bržeg stila muzike i ritma, fokus sluha i oči većinu vremena bježali su na bubnjarske vještine Janka Novoselića koji je tijekom svirke ''nadograđivao'' bubanj raznim kombinacijama činela te više vrsta palica i udaraljki.
[ kozmodrum ]

kozmodrum   © lejapeja

[ kozmodrum ]

kozmodrum   © lejapeja

Kako je prolazilo vrijeme tako su izvodli stvari malo bržeg ritma poput Parnog Pogona koja je brza u startu i onda u intervalima uspori, te ponovno diže. Automatski je to djelovalo kao neki val na ekipu pred stageom i to tako da su se kretali sve brže i energičnije usklađeni melodijom i uz ritam, gledajući ih u takvoj atmosferi na momente sam imao dojam kao da je ekipka u transu, naravno ugodnom, te kako uživaju u plesnim pokretima. U 23:05 svirka je stala na moment i tako je publika dobila pozdravni govor benda uz Janka Novoselića koji je predstavio ekipu i odmah prešao na bis stvar ''Sirup People'' te napravila još bolji ugođaj. Sve dok je bendova koji mogu u live izvedbi zvučati bolje nego na studijskoj snimci znam zasigurno da je svijet još uvijek lijepo mjesto.
[ kozmodrum ]

kozmodrum   © lejapeja

Kozmodrum su mi svakako uljepšali večer, a način na koji se nevjerojatno ugodno odvijala atmosfera je sam potvrdio da su je uljepšali i ostatku ekipe. Pohvale svima koji su došli i zagrijavali prostor ispred pozornice i vrištanjem između gore navedenih ''pauza'' jer i bez njih to nebi bio taj ugođaj koji je bio.
Ekipi Kozmodruma želim puno uspjeha u glazbi i daljnjem radu, isto tako i što više svirke po Zagrebu prvo, onda cijeloj Hrvatskoj a tako i po cijelom svijetu jer sam siguran da će se svidjeti mnogima.

Tuna

terapija // 14/05/2016

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: ††† (CROSSES) + VOWWS @ Tvornica kulture, Zagreb, 11/06/2024

††† (CROSSES) + VOWWS @ Tvornica kulture, Zagreb, 11/06/2024

| 12/06/2024 | pedja |

>> opširnije


cover: JUTRO & KURGASHIAN, VASHE SKOVECHANSTVO & RONALDO MAXIMUM, 01/06/2024, Itaka Library Bar, Podgorica

JUTRO & KURGASHIAN, VASHE SKOVECHANSTVO & RONALDO MAXIMUM, 01/06/2024, Itaka Library Bar, Podgorica

| 10/06/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: MARK TRIPPIN + BIZZAR, 31/05/2024, Club Monkey, Podgorica

MARK TRIPPIN + BIZZAR, 31/05/2024, Club Monkey, Podgorica

| 06/06/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: SANDRAUN 30/05/2024 Cafe Berlin, Podgorica

SANDRAUN 30/05/2024 Cafe Berlin, Podgorica

| 05/06/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: Sting@Arena ZG 27/05/2024

Sting@Arena ZG 27/05/2024

| 28/05/2024 | nina kc |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*