home > koncert > BITIPATIBI + Denis Katanec @ Tvornica kulture, Zg, 12/02/2016

kontakt | search |

BITIPATIBI + Denis Katanec @ Tvornica kulture, Zg, 12/02/2016

Nekad ti se ne da. Nekad je potrebno previše truda za ono što želiš ili je možda potrebno da ne budeš ti. Pa kako da počnem kad mi se ne da? Kako da znam? Kako da ne budem ja? Sretno ti Valentinovo, terapijo, bez ruže u ruci, želim. Večeras ćemo se malo pospominjati o prolaznosti vremena i žalosti, ništa neočekivano, ništa spektakularno, onako kako priliči za Valentinovo.

Bio je petak, nešto prije deset, mali pogon je bio krcat škvadrom, a Denis Katanec s pojačanjem na pozornici. Je li ti već žao? A još nisam niti nabrojao pojačanje, ni brojem, ni licem čak ni padežom. Kao pojačanje, bila je tu Tena Rak, a bio je i Brane Norac, ništa neočekivano, a opet, jedinstveno. Kao dodatna podrška, kasnije se pridružila i Ivana Picek.
[ Denis Katanec ]

Denis Katanec   © ulysea

Kako se to zove kad si (ajmemene) kantautor koji piše lijepe pjesme, fino sviraš gitaru i uz sve već nabrojano, pjevaš? Multitalentirano neko biće, taj Denis Katanec. Ma možeš biti talentiran koliko želiš, ali možeš li snimiti materijal za album u 24h i to ponoviti još dva puta? To je već poprilično jedinstveno. Uz poteškoće prilikom nabrajanja Denisovih talenata, tu je još barem jedna nevolja, Tena Rak koja malo svira violončelo, malo udara ritam, svako malo nešto pjeva, a uhvatila je i mandolinu?
[ Tena Rak ]

Tena Rak   © ulysea

Baš mi je drago što sam napokon čuo Denisov nastup. Bilo je bezbroj prilika, al do sad sam ih sve propustio. Ovo je ipak bilo posebno iskustvo. Denis i ekipa su surađivali na DIY izdanju 'Pejotl', rade na novim stvarima, a ono što su pokazali je bilo jednom riječju, krasno. Vratimo li se na nabrajanje talenata, vidjet ćemo da smo stali na Teni. Brane Norac je za mene osobno novo ime, ali se odlično uklapa u ovu priču. Nekako mi se čini da je preuzeo veliku ulogu u ovom nastupu jer vjerujem da nije isto kada Denis solo nastupa i kada Brane obogaćuje zvuk bilo gitarom, vokalom ili klarinetom.
[ Brane Norac ]

Brane Norac   © ulysea

Sve u svemu, od početka i Felona do ovog novijeg izdanja, Denis je pokazao veliko umijeće, upornost i sposobnost za rast. Pred kraj nastupa, bili su prisiljeni skratiti. Denis je o tome obavijestio publiku i naglasio da su pripremili još dvije stvari, ali da će izvesti još samo jednu, od osam minuta, pa je krenulo Cvijećeće. Na samom početku, ošamutila me mikrofonija, a u trenucima kad je stvar preuzela navala energije, iznenadila me reakcija dijela publike koji su počeli pljeskanjem udarati ritam tamo gdje ga nije nedostajalo. A eto ti i konflikta: - Jasno nam je, odgovorila je Tena na ponovni signal za prestanak svirke.
[ Bitipatibi ]

Bitipatibi   © ulysea

Nakon kratkog predaha, ali u neprestanom žamoru, kad si pomislio da mali pogon ne može podnijeti ni još dvije, tri osobe, učinilo se kao da se škvadra udvostručila, a prostor ispunila toplina. Kao suprotnost Denisu i ekipi talentiranih individua, u nekom obliku, svoja mjesta su na pozornici zauzeli Bitipatibi. Ženski vokal, razni efekti za električnu gitaru, bubanj i bas - Bitipatibi možda nisu toliko naglašeni individualci, ali su skladan bend, zato mislim kako nema smisla predstavljati ih imenima.
[ Bitipatibi ]

Bitipatibi   © ulysea

Pjevačica se je ispričala radi treme koja se zaista nije mogla čuti, kao i zbog prehlade koja je možda i utjecala na zvuk, ali nikako u negativnom smislu. Bitipatibi su nas fino zaljuljali i odradili fenomenalan nastup. Kao što je najavljeno, izveli su stvari sa svojeg prvog albuma uz još par novih. A ti baš želiš nešto neočekivano? E pa nešto se je ipak dogodilo, jer su Bitipatibi na pozornicu pozvali Denisa i ekipu da odsviraju Zeku. Nije li to krasno?
[ Bitipatibi ]

Bitipatibi   © ulysea

Što više reći? Aha, bilo je i onih koji su s malom djecom došli na koncert. Zašto to spominjem? Eto, tako… ;)

trash // 14/02/2016

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Mick Harvey w/ Amanda Acevedo @ Rojc, Pula, 14/6/2024

Mick Harvey w/ Amanda Acevedo @ Rojc, Pula, 14/6/2024

| 19/06/2024 | nina kc |

>> opširnije


cover: Dropkick Murphys @ Šalata, 12/06/2024

Dropkick Murphys @ Šalata, 12/06/2024

| 16/06/2024 | dora pavković |

>> opširnije


cover: Fijuk sajam, 02/06/2024, DKC Pomorandža, Podgorica

Fijuk sajam, 02/06/2024, DKC Pomorandža, Podgorica

| 16/06/2024 | edo žuđelović |

>> opširnije


cover: The (Fabulous) Courettes @ Močvara, Zagreb, 13/06/2024

The (Fabulous) Courettes @ Močvara, Zagreb, 13/06/2024

| 14/06/2024 | pedja |

>> opširnije


cover: ††† (CROSSES) + VOWWS @ Tvornica kulture, Zagreb, 11/06/2024

††† (CROSSES) + VOWWS @ Tvornica kulture, Zagreb, 11/06/2024

| 12/06/2024 | pedja |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*