home > koncert > Održan Lost Theory Festival 2014 @ Deringaj, 22. do 28. srpnja 2014

kontakt | search |

Održan Lost Theory Festival 2014 @ Deringaj, 22. do 28. srpnja 2014

U predivnom Deringaju, na eko imanju pored rječice Otuče, održao se 4. po redu Lost Theory Festival. Ljubitelji i štovatelji psihodeličnih trance ritmova zasigurno su uživali i disali punim plućima u periodu od 22. do 28. srpnja, a s obzirom da su i 'terapeutice' bile tamo - iste isto i potvrđuju. Mjesta lošem raspoloženju nije bilo niti u jednom trenutku, jer glazba i ritam koji nas povezuju stvaraju uvijek odličnu i prihvatljivu vibru kojom misli, želje, ugođaj podižu na neki viši nivo ekstaze, zabave i opuštanja (kako kome, dobro svima), a to je cilj - zar ne?
[ Lost Theory Festival ]

Lost Theory Festival   © Lorena Miočić

Shodno tome - ni iznenadni naleti kiše i pljuskova, munja i gromova - nisu uništile dobro raspoloženje, a posjetitelji su se čak dovoljno prilagodili da je valjanje u blatu te ispiranje istoga u obližnjoj Otuči postalo dio dobrodošle atrakcije kako za sudionike tako i za one koji se nikad ne bi usudili. Uslijed svega dalo se primjetiti i osmjehe na licima nekolicine organa reda i sprovoditelja zakona, pa se stekao dojam da im je sve dobro leg'lo - k'o 'godišnji'.
Inače, Lost Theory Festival je prepoznat i kao obiteljski festival, pa se dalo primjetiti i dječicu (bebe, čak) koja su izgledala odlično uklopljena u cijelu priču. Naravno, na najmlađima smo primjetili štitnike za uši. Ne zbog muzike, već zbog eventualne buke.
Organizatori su se i ove godine pobrinuli za pregršt popratnih sadržaja tipa radionica i tečajeva joge, tai chi-a, masaže, shopovi s nakitom, odjećom, koječim,...zanimljive izložbe ugodno uklopljene u prirodni ambijent vode i šume, maštovite svjetleće instalacije koje oduzimaju dah preciznošću izrade, egzibicije na svili, kino-šator, tečajevi i predavanja o permakulturi, bogata ponuda hrane s naglaskom na vegansku i vegetarijansku kuhinju, itd.
Na Lost Theory Festivalu uvijek je fascinantna eko osviještenost posjetitelja. Sve je čisto, na floorovima, u campu te livadama između njih jednostavno nema odbačenog smeća koje bi remetilo svojom pojavom sklad cijele organizacije. Za piće se mora kupiti čaša koju posjetitelji koriste tokom cijelog festivala, a ista se može i vratiti te se za nju vraća novac. Kante smeća su se praznile svakodnevno, kontejneri s pitkom vodom su se punili svakodnevno, popriličan broj wc-a se čistio svakodnevno. Vrlo pohvalno.
Glazbeni dio programa odigravao se na 4 floora, a Main floor - najposjećeniji od svih s najrazvikanijim imenima trance glazbe i očaravajućim dekoracijama svakako je opravdao naslov glavnog floora. Za odličan glazbeno plesni spektakl pobrinuli su se Dj-evi: Ajja, Kindzaza, Laughing Buddha, Megalopsy, Ocelot, Ankur, Psykovsky, Anoebis, Val Vashar te mnogi drugi.
[ Lost Theory Festival ]

Lost Theory Festival   © Lorena Miočić

Nešto manji, ali ne i manje značajan, Secret Chamber - plijenio je svojim šumskim ugođajem, odličnim vizualnim efektima te perfekcijom ritmova za koje su se pobrinuli: Bayawaka, Dusty Fungus, Balkansky, Tersius, Master Margherita, Okapi, Disfunction, Mara, itd.
[ Lost Theory Festival ]

Lost Theory Festival   © Lorena Miočić

Za ljubitelje mirnijih ritmova ponuđen je Ambient Garden floor, smješten na samoj rječici. Čak je i Dj pult izgledao kao da plovi Otučom, a za istim su se pojavili: Prisma, Ocelot, Metamorph, Kudjo, Lugus, Indra, Aneobis,...
[ Lost Theory Festival ]

Lost Theory Festival   © Lorena Miočić

Najglasniji (ali ne toliko nepodnošljivo glasan kao prošle godine) svakako je bio Dub Forest, smješten u simpatičnoj oazi visokog drveća, sasvim mali, a ipak dovoljno velik za sve ljubitelje dub ritmova koje su zdušno oplemenjivale snage Balkan Dub Defenders-a.
Simpatičan festival, odlična glazba, organizacija, posjetitelji iz cijelog svijeta, pregršt dobre energije - samo su pozivnica za sljedeći koji vrijedi posjetiti.
[ Lost Theory Festival ]

Lost Theory Festival   © Lorena Miočić

sandra vučetić // 30/07/2014

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*