home > koncert > Debeli precjednik, Kryn, Vinyl Slang, Pullover, Uninvited @ Centar za društvene aktivnosti, Novi Marof, 26/04/2014

kontakt | search |

Debeli precjednik, Kryn, Vinyl Slang, Pullover, Uninvited @ Centar za društvene aktivnosti, Novi Marof, 26/04/2014

Udruga mladih Alternativa iz Novog Marofa nastavila je gdje je stala prije nekoliko godina u legendarnom starom kinu. U subotu, 26.travnja, održao se koncert otvorenja Centra za aktivnosti mladih o kojem će se još dugo pričati!

Posjetitelja između 450 i 500. Centar kapaciteta 300 ljudi. Dvorište stare škole u Zagorskoj ulici prepuno. Godine posjetitelja 15 - 55. Kiša koja je lijevala proteklih dana prestala je u pravo vrijeme.
[ uninvited ]

uninvited   © Ivana Pejnović

Gužva na ulazu, gužva za šankom, gužva pred pozornicom. Tako bi se ukratko moglo opisati stanje malo poslije 21h kad su varaždinski metalci Uninvited krenuli sa svirkom. Bend koji je imao čast kao local support otvoriti koncert, dobio je punu dvoranu pred sobom te su svojom svirkom to i opravdali. Uz nekoliko jakih imena iz ovih krajeva, poput Cold Snapa ili Insolitvsa, momci su svakako zaslužili biti dijelom bogate metal scene ove naše zemlje. Predstavili su se u novoj, nadam se trajnoj postavi, te odsvirali svoj žestok i brutalan set od četrdesetak minuta. U kasnijem razgovoru, doznao sam da rade na novom materijalu i jedva čekaju daljnje nastupe.
[ uninvited ]

uninvited   © Ivana Pejnović

[ vinyl slang ]

vinyl slang   © Ivana Pejnović

Stoner četverac iz Županje, Vinyl slang, obradovao je ljubitelje takvog žanra te se u publici moglo vidjeti mnogo starijih zadovoljnih lica. Momci su dodatno zagrijali publiku za prvog headlinera večeri - osječke legende Debeli precjednik. Pošto sam ih kao jedan od organizatora (da, glupo je pisati izvještaj s koncerta kojeg organiziraš) dovukao po treći puta u Novi Marof, ne mogu a da ne spomenem njihovo oduševljenje klubom. Kad ti netko poput Koce kaže da je prošao pola Europe svirajući i da je ovo jedan od najboljih prostora, onda to svakako moraš uzeti za pohvalu i nastaviti raditi još bolje i kvalitetnije. Debeljaci su odsvirali svoj set od četrnaest pjesama (reklo bi se standard Heroji, Drowning, My own thing…plus cijeli VBK na hrvatskom, koji ima veliki feedback od publike) te sve završili sad već legendarnim Farmerskim srcem. Mene osobno je razveselila nova Still breathing s laganim uvodom koji se kasnije pretvara u pravu DP pjesmu. Moćno! Uskoro će i novi EP pa ćemo čuti što su momci napravili. Publika je takvom nastupu Debeljaka odgovorila pjevanjem u glas, stage divingom te poganjem. Ograde između pozornice i publike nije bilo, niti će biti, pa oni koji nisu bili prisutni, mogu zamisliti scene svega navedenog.
[ debeli precjednik ]

debeli precjednik   © Ivana Pejnović

Za Kryn, koji je bio najviše očekivan i mnogo ljudi je došlo zbog njih, stvarno ne znam što da kažem. Osim što su ljudine, partijaneri i ekipa za rasturit sve živo, ubili su boga u tom centru i napravili show kakvom već dugo nisam prisustvovao. Definitivno jedan od najačih, ako ne i najači metal bend koji trenutačno imamo! Predstavili su materijal s malog remek djela "Scars remind me" i jednostavno ostavili bez teksta sve pa i mene samog. Nisam neki glazbeni ekspert i ne znam što bih nahvalio više - da li Karlov moćni vokal, brutalne gitare ili Igorovo ubijanje bubnjeva. Sutradan je frend za njega rekao: "Taj čovjek je jebeni robot sa slušalicama gore…" Istina. Svaka čast momci!

Kraj je pripao djevojci i momcima iz Pullover-a koji su svojim punk obradama cro hitova rasplesali i raspametili publiku do kraja. Tu su pomalo i stvare izmakle kontroli, bilo je penjanja na pozornicu, prolijevanja cuge, ali i puno plesa i smijeha. Dokaz kakva je večer bila jest podna boja koja je nestala s poda. Jedan od malih propusta nas samih koji ćemo svakako riješiti u kratkom roku.
Osobno, koristim ovu priliku da zahvalim velikobrojnoj publici koja je došla podržati višemjesečni rad mojih kolega. Vjerujem da su svi zadovoljni. Hvala Gradu Novom Marofu i bendovima! Kao što smo najavljivali, Novi Marof vraćamo iz mrtvih te očekujte još dosta stvari u bližoj budućnosti…

fichonm // 29/04/2014

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*