home > koncert > KIŠA METAKA & BORE BALBOA @ Tvornica, 25/04/2014

kontakt | search |

KIŠA METAKA & BORE BALBOA @ Tvornica, 25/04/2014

Kiša Metaka sinoć je održala svoj treći nastup pred zagrebačkom publikom, njihov prvi nastup na brucošijadi FER-a je pokupio sve pohvale i oduševljenje publike, drugi koncert je bio prije 5 mjeseci u tvornici kulture gdje su potpuno zasjenili braću Dječake, a sinoć je trebalo opravdati rasprodano isto to mjesto ovog puta u ulozi glavnih izvođača večeri. Očekivao sam da će odaziv publike biti velik, no nakon šta je objavljeno da se rasprodao mali pogon te samo par sati nakon dodatnih 150 ulaznica i veliki pogon tvornice, shvatio sam da je vrag odnio šalu. Trebalo se pripremit na veliku večer ubojitih rima i bitova ovih tvrdih swag tipova.

U 21:55 na pozornicu izlazi MC Bore Balboa skupa sa trojicom članova zagrebačke rap grupe High5 uz potporu DJ Mat Zee. Uvidio sam da se radi o tvrdom reperu nastalom pod utjecajem Asap Rocky-a, Chief Keef-a, Danny Brown, Lil Wayne-a i dr. koji na domaći način interpretira i iznosi svoj reperski stil. Već na prve rime atmosfera je postala tvrda, svojim gangsta rapom izvodeći neke od svojih stvari sa EP albuma Djokarr Noir i mixtape-a Šarena Močvara Bezakonja, Bore priprema publiku na nadolazeću Kišu Metaka. Većina publike koja se tad skupila znala je sve Borine pjesme od kojih mogu izdvojit "Papir" u kojem se dotiče popularne američke serije The Office, "Dračevac" i "Freegucci, Freerade" gdje je u kombinaciji sa High5 razoružao i zadnjeg skeptika u prostoru tvornice. Svoj nastup zaključio je sa odličnom Nemaš blage vez' pokazujućim svim kmicama da nemaju blage veze o kojem swaglordu se ovdje radi. Volio bih da je odrepao "Kristale" i "Squadru", ali u pola sata repanja koliko je dobio kao predizvođač sasvim solidno odrađeno uz vidno zadovoljenu publiku. Bore B i High5 pravo su osvježenje i živi dokaz da hrvatska underground rap scena doživljava pravo proljetno buđenje, i to je svima već jasno.

Bore Balboa - setlista:
1. Dračevac
2. 300
3. Papir
4. Lito
5. Freegucci, Freerade feat. High5
6. Koka Kola
7. Daj Novca
8. Nemaš blage vez'

U 22:35 na stejdž izlazi DJ Vrh i pušta "Namazan U Kocki", ostatak publike u kojem se na moje iznenađenje našao poveći broj pripadnica ljepšeg spola polako puni rasprodan veliki pogon. Odmah zatim pojavljuju se i ostali članovi Kiše metaka: Vojko Vrućina, Vuk Oreb i Krešo Benghazi, koncert započinje sa "Drie Millionen". Momci iz Splita prvih par minuta pokušavaju oraspoložit u tim trenutcima dosta uštogljenu zagrebačku publiku tjerajući ih da daju malo buke, i stvari polako dolaze na svoje sa pjesmama "Konan" i "Swag Iznad Svega" gdje velika većina publike repa skupa zajednički s njima. U pjesmama "Umjetnik Erotike" za koju bi osobno volio da je odrepana sporije uz sporiji beat i "Hayabusa" Vuk i Krešo pokazuju svu kvalitetu repanja i dodatno podižu atmosferu pri čemu Krešo ističe da svaki pravi reper treba znat na određeni beat odrepat sva vozila ikad, a Vojko traži od tonca da se stvari pojačaju i digne bas. Da se radi o prvoligašima rap/hip hop scene pokazala je obrada "Ornele" nastala kao produkt suradnje s Brkovima, zatim odlična stvar "Krek Kuća" sa debitantskog albuma Dječaka i "Crni fondovi" u kojem repaju o tamnoj strani hrvatskog društva.

Vrhunac koncerta je uslijedio kada se na scenu vratio Bore i zajedno s Kišom odrepao zajedničku stvar "Fani Money", pridružuje se i High5 i tad pada tvrdi freestyle Vojka koji još jednom dobiva ovacije i baca publiku na koljena, a nakon njega ništa lošije nisu zvučali ni Oreb kao ni Riđi iz High5, savršenu podlogu cijelo vrijeme je davao genijalni DJ Vrh koji zasluženo nosi titulu jednog od najboljih DJ-a trenutno na našim prostorima.

Baš kad sam pomislio da je to to, na Vojkov upit publici koju bi stvar sljedeću htjeli ćut krenula je "Skidaj gaće" a na scenu je stupio reper Batman 3000 koji je djelovao kao da je bačen sa vrha svemira i vračen iz 3063. u 2014. Moram priznat da sam ostao ugodno iznenađen i šokiran videći njega, al Batman je svoj kratki nastup odradio ležerno kako i priliči jednom chillerswag kralju.
Na "Swagušu" publika pada u totalni delirij, pojedinci se pokušavaju popet na ogradu, zaštitari ubojitim pogledom sprječavaju da situacija ne postane tvrđa nego šta je, a čaša pive pada vrlo blizu tonca i pojedine kapljice padaju na opremu produkcije što dotični doživljavaju kao da im netko maše sjekirom iznad nježnika ili kao da ih je netko polio kojekakvom kiselinom. Al nikakve štete nije bilo, sve je proteklo u najboljem redu bez incidenata.

Za kraj koncerta momci su odrepali još svima poznatu "Pazar" i "Model" koju su sinoć prvi put izveli live što je bilo još jedno dodatno iznenađenje i time su izveli sve svoje pjesme s albuma.

Znalo se da tu neće biti kraj, jer je oduševljena publika refrenom iz Konana tražila još. Nakon toga vraćaju se i ponovno izvode Drei Millionen i Swagušu čime u 23:55 završavaju koncert.

Iako po mom mišljenju sinoćnji gig nije nadmašio prethodna zagrebačka dva Kiša Metaka je sasvim opravdala sva moja očekivanja, očekivanja oduševljene publike i očekivanja organizatora koji su se uz svaku pohvalu potrudili da ovo bude još jedan do kraja rasprodan i nezaboravan koncert. After se održao u klubu Klub. gdje su momci iz Kiše do jutra zabavljali publiku.

Kiša Metaka - setlista:
1. Namazan U Kocki
2. Drei Millionen
3. Konan
4. Swag Iznad Svega
5. Umjetnik Erotike
6. Hayabusa
7. Swagonic
8. Komuna
9. Mejaši
10. Ornela (Brkovi cover)
11. Krek Kuća
12. Crni Fondovi
13. Fani Money feat. Bore Balboa
14. Skidaj Gaće feat. Batman 3000
15. Swaguša
16. Daj Pare
17. Pazar
18. Model

Bis:
19. Drei Millionen
20. Swaguša

ronca // 27/04/2014

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*