home > koncert > ANTENAT, GENETIC PLANT @ KSET, 14/06/2013

kontakt | search |

ANTENAT, GENETIC PLANT @ KSET, 14/06/2013

U petak je Kset ponovno postao jedno od najznojnijih mjesta u gradu. Krivci za to ovaj puta bili su Antenat. Iako prvotno najavljen za 07/06, koncert je pomaknut za tjedan dana a razlog tome bila je svirka benda u Ateni na Alter Summitu. To pomicanje možda je neke više, a neke manje razveselilo, ali samom bendu vjerojatno je puno značilo. Moglo bi se reći da je cijela ideja tog summita prožeta u njihovim pjesmama gotovo u potpunosti. Samo zavisi kako na to gledate.

Enivej, društvo je ovog proljeća bilo veoma radišno i odsvirali su dosta koncerata po kompletnoj regiji, a u užoj blizini Zagreba, računajući i ovaj nastup, ulovili smo ih već četiri puta. Svaki puta bila je to ista priča samo interpretirana na malo drugačiji način i u drugačijoj atmosferi. Šator u Samoboru bio je super, no one dvije večeri u MM-u bile su zbilja posebno iskustvo. Taj puta izvađena je cijela artiljerija energetskih bombi i razbacana je na one koji su prisustvovali.
[ Antenat ]

Antenat   © David Mcbourney

Ove večeri stejđ su prije njih zauzeli Generic Plant. Bend koji je osnovan prije više od 10 godina i sa kojim se do sada nisam nikad susreo. Nažalost, veći sud mogu donijeti po onom što sam prije preslušao na internetu nego po svirci, jer sam uletio tek na zadnju stvar. Zvuk im najviše vuče na reggae/dub u ponekim kombinacijama sa funkom. Izdanja kolko znam nemaju nikakvih, no ono što rade u najmanju ruku jest dobar materijal za album. S kolikim opusom raspolažu ne znam, ali takvih albuma na ovom području ima toliko da ih gotovo sve možemo nabrojati na prste, a barem jedan njihov nikako ne bi bio viška. U svakom slučaju zanimljiv bend kojeg ćemo nadam se češće viđati.
[ Antenat ]

Antenat   © David Mcbourney

Antenat je uslijedio nekoliko minuta nakon i dvorište se ubrzo ispraznilo. Očekivao sam čak i veću gužvu no s obzirom na to da su tu istu večer na Šalati nastupali St!llness i TBF, bilo je dobro i ovako. Štoviše, bilo je barem malo mjesta za normalno izaći po srk svježeg zraka jer situacija ispred bine nakon samo 20 minuta iscijedila bi sve što ste tu večer popili. Vrućina je bila opaka, a do kraja, temperatura se samo dizala. Ovaj puta Antenat nam se predstavio kao oktet, a neke dijelove na kojima inače svira i brass sekcija zamijenio je gruvajući bas uz zvuk gitara i distorzija od kojih bi neke rifove uredno mogli smjestiti u RATM-ove pjesme. Takvu rokačinu prezentirali su nam izvevši ''Drobilicu'' i još nekolicinu pjesama. S druge strane tu su se našle izvedbe u kojima bi klavijature i brass sekcija povukli i odveli pjesme u jazz smjeru kao na primjer kad je odsvirana pjesma ''Izlet'' U principu na taj način gledano, možda je i lakše pojmiti taj njihov izum nazvan Subreggae. Isto tako mogli su ga nazvati i Svereggae jer u njihovom zvuku zbilja se svašta krije.
[ Antenat ]

Antenat   © David Mcbourney

Jedna od stvari koja im veoma ide u plus jest izvedba. Čini mi se kako su te večeri u petak imali možda manje energije za svirku a možda su bili i umorni i nisu bili u efektu kao u MM-u, no trenutno njihova live izvedba kvalitetom uvelike zna premašiti one snimke sa prethodnih izdanja. Ovo je sastav koji trenutno da hoće, može snimiti kompletan jazz album koji bi zvučao odlično, dok bi istovremeno mogli raditi i na albumu orjentiranom heavy/hc/funk /nadodaj sam zvuku i vjerojatno ne bi bio ništa lošiji od novog materijala.
[ Antenat ]

Antenat   © David Mcbourney

Ipak, u jednom djelu koncerta izašli smo vanka po malo svježijeg zraka i kasnije se vratili na završetak. Na set listi mislim da se nisu našle tek dvije ili tri pjesme sa novog albuma a uz dva bisa i mini pauzu rastegla se, rekao bih, na skoro dva sata. Ako mi se poslože kockice za idući tjedan i nekako završim na Inmusicu sigurno ću nastojati škicnuti kako je ispred njihovog stejđa, a za ovaj puta mogu mirno reći da je bilo očekivano dobro. Istrenirali su nas kao gladne pse koji čekaju da im se ponudi neka hrana.. u ovom slučaju njihova glazba.

mario m. // 19/06/2013


PS: Link na video ekipe iz Kseta.
Share    

> koncert [last wanz]

cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije


cover: JABADERA + COLOSTRUM, 07/03/2024, Sax, Zagreb

JABADERA + COLOSTRUM, 07/03/2024, Sax, Zagreb

| 11/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*