home > koncert > LACK OF SOUL, TOMORROW WE HUNT, IAMDISEASE, UMOR @ KSET, 04/06/2013

kontakt | search |

LACK OF SOUL, TOMORROW WE HUNT, IAMDISEASE, UMOR @ KSET, 04/06/2013

I dok neredi tresu Tursku, i u Zagrebu imamo svoje male pobjede. Utoračna pobjeda za Deathunt Collective.

Solidan je broj okupljenih u utorak večer ugađao macama, nepcu i slušnim resicama u Ksetu. Iako je broj potvrđenih dolazaka na fejsu bio možda i puno veći od onih zapravo nadošlih, veseli činjenica da još postoje kvalitetne i dobre hodajuće duše među nama (i koje pritom slušaju ziku kao što je bila ova). Ovo nije prvi benefit koji su Dethantovci organizirali (prvi je bio prošle godine u Sisku, također šapama u korist), a možemo im opravdano i redom svi poskidati kape jer su spojili ugodno s korisnim na najmogući način - pripomaganjem udruzi Prava šapa kako bi se prikupila vrijedna sredstva koja će pomoći macama za odgovarajuću veterinarsku skrb. Sam događaj je bio kombinacija predavanja, prodaje hrane koju su Dethantovci i njihovi bližnji pripremili sami, jako dobre svirke, te uspjele kombinacije bendova. Prije samih svirki Kset je usrdno mirišao po finoj rasprodanoj klopi, od čije su prodaje novci također išli za višu mačju svrhu, a nakon trzanja zazubica, čisto kvalitetno su trzala i 4 naredna benda.
[ menu ]

menu   © suzie q

Sviraše redom: Lack of Soul, Tomorrow We Hunt, Iamdisease i Umor. Pri čemu su, na plesnom podiju Tomorrowci odokativno ostavili najviše srca, znoja i vriske, ostavivši skoro i vokala bez zraka...odradili svirku pošteno energično (posebno su mi dragi melodičniji dijelovi), nesebično se zahvalili svima redom na podršci i dolasku, i time zaokružili cijeli događaj s ciljem.
Odmjereno staloženo uz začin mutno-mračnijih tonova, zrelo energično zvučala je svirka slovenskih suseda Iamdisease. Iako se po imenu benda ne bi moglo suditi o pretjeranom samopouzdanju i samoljubavi, jel -"ja sam bolest" shema...Slovenci su odsvirali odličan set, neklasični hardcore i baš s evidentnim primjesama (sludgea, stonera i crusta) kako je i najavljivano. Vokal Marko je u naletu euforije tijekom svirke naveo kako je u Zagrebu ponovno nakon 16 godina (97'e s bendom Man in the shadow), iako mi se iz kasnijeg razgovora čini da je još bilo njihovih svirki nakon te. No, svakako je bio super potez učiniti Šapin koncert mini-međunarodnim, jer smo dobili priliku čuti odlične i začinski drugačije Iamdisease, čiji album i kvalitetno preporučam za preslušavanje.
[ Tomorrow we hunt ]

Tomorrow we hunt   © Ana Mihalić

Lack of soul, enigma s početka večeri, ostavljena za sredinu priče o humagitarnom utorku. Njima, po nazivu možda nedostaje duše, al' zato imaju leđa. Da se razumijemo, praše oni... zvuk im je čvrst, dobar, zanimljiv - opisuju se kao kombinacija screamo bluesa, sludge black metala...(iako mi iskreno od tolikog hardcore-a u zvuku nije jasno gdje stanuje black metal) ali, pitam se, a pitala sam se i tad, što li se to mota po glavi njihovom vokalu, kad skoro čitav set odradi leđima okrenut publici...ok, spusti se on dolje sa stejdža i vizualno drži energičan stav, a čini se i kao ok vokal...ali, brate, daj se okreni pokatkad. Iako zvuči ok, nič ga ne razmeš kad pozdravlja publiku jer je a) okrenut je leđima, i b) strašno tih...Nisam htjela unaprijed pretpostavljati, pa čak u međuvremenu i priupitah jednog od članova benda koji je razlog takvoj nekomunikaciji s publikom, a odgovor je - ne zna se. Uglavnom, ako je riječ o nekom stavu, unikatan je i poštujem osobne izbore, mada, s pozicije dijela publike, fali taj dio kontakta. Inače, o bendu se (slučajno ili namjerno) gotovo ništa ne može proguglati ili profejsati na netu, pa i tu sigurno ima prostora za rast i razvoj. Šteta, čovjek bi rado bolje razumio priču se leđima, a čine se perspektivni.
[ Tomorrow we hunt ]

Tomorrow we hunt   © Ana Mihalić

Na kraju svega, razumno slijedi i Umor. Zasluženi hedlajneri večeri i očekivani kao što priliči kultnom bendu. Odsvirali su 4 velehipnotizirajuće klasične stvari: High shine, Opportunity to be heard, Rift i četvrtu kojoj se (baš vjerojatno zbog umora) imena ne sjećam. Sporo, sludgy, atmosferično i čulnoobuzimajuće. Odličan završetak uspješne akcije, prilikom koje su Dethantovci uspjeli prikupiti hvale vrijednu cifru od 7175 kuna!
Već sam (prije konca) čula neke komentare u stilu.."ah da, još jedna od "humanitarnih" akcija u nizu, od koje si uvijek netko stavi sa strane u džep ponešto". Eh, skeptici moji...Daklem, koliko god nas surovi svijet i nepravda činila manje osjetljivima na povremene altruizme, nije sve što se događa okolo teorija zavjere. Vjerovali ili ne, može se zaista nešto kvalitetno i pozdravljeno učiniti i uz sasvim malo volje i sredstava. Još jednom, hvala Kolektivu na razmišljanju širem od "ajmosenapit i mošat na koncu" jer ovakva dodatna vrijednost "uobičajenih" koncertnih događanja, zaista ima vrijednost.

suzie q // 06/06/2013

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Body Count @ Šalata, Zagreb, 16/06/2024

Body Count @ Šalata, Zagreb, 16/06/2024

| 20/06/2024 | denis |

>> opširnije


cover: The Smile @ Malo rimsko kazalište, Pula, 15/6/2024

The Smile @ Malo rimsko kazalište, Pula, 15/6/2024

| 20/06/2024 | nina kc |

>> opširnije


cover: Mick Harvey w/ Amanda Acevedo @ Rojc, Pula, 14/6/2024

Mick Harvey w/ Amanda Acevedo @ Rojc, Pula, 14/6/2024

| 19/06/2024 | nina kc |

>> opširnije


cover: Dropkick Murphys @ Šalata, 12/06/2024

Dropkick Murphys @ Šalata, 12/06/2024

| 16/06/2024 | dora pavković |

>> opširnije


cover: Fijuk sajam, 02/06/2024, DKC Pomorandža, Podgorica

Fijuk sajam, 02/06/2024, DKC Pomorandža, Podgorica

| 16/06/2024 | edo žuđelović |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*