home > koncert > IGUT, REFLEX KID, ELEPHANT STALKER @ Vip klub, 16/05/2013

kontakt | search |

IGUT, REFLEX KID, ELEPHANT STALKER @ Vip klub, 16/05/2013

3 su glavne stvari potvrđene u četvrtak u Vipu:
1. Genijalan je prostor za zvuk nabrijanijeg metaloidnog kova, i po tome suvereno šiša ostale manje koncertne prostore u Zagrebu
2. Igut je svoju desetogodišnjicu od demo albuma okrunio čvrsto i neprikosnoveno opravdanom masnjačinom
3. Elephant Stalker i Reflex kid su bendovi za koji će se još dosta čuti, naravno, ako nastave s ovakvim svirkama kao na GV.

Prošlog četvrtka Good Vibrations su ugostili 1 "stari" i dva benda novijeg datuma, redom: Igut, Reflex kid i Elephant Stalker. Kako se Reflex kid i ja strašno volimo, to je izgleda tajna ljubav, jer i ovaj put (nakon Kseta, kada su bili predgrupa MTODAE-ima) nisam im stigla na svirku. Posipam se pepelom, moj preveliki grijeh. No, što i tako znači jedna moja rečenica u odnosu na hvalospjeve drugih prisutnih nakon konca, koji su jednoglasno potvrdili da su bili odlični, energični i nabrijani, i da se možemo pohvaliti kroatistanskim Rage against the machine. Što se mene tiče, vjerujem u treću sreću.
[ Elephant Stalker ]

Elephant Stalker

Elephant stalker. Prvi sam ih put upratila prije nešto više od mjesec dana kada su svirali u Spunku kao predgrupa njemačkim atmosfercima Kokomo. Solidno odsvirano, ništa oduševljujuće. Spunk, koliko god bio sladak i pristupačan prostor, ne dopušta stejdžne egzibicije (osim u slučaju prošlotjednog koncerta Spider crew) kojih svakako treba imati ako želiš održati nečiju pažnju prilikom repetitivnih melodija. U Vipu s tim nije bilo problema. Razbacali se Elephant stalker i razbacalo ljude ispred bine. Iako bi ih se moglo svrstati u post metal, neke stvari ih izdvajaju iz tipične klasifikacije, pa se kroz stvari dosta čuje melankoličnog i atmosferičnog post rocka. Uspješno vrte žanrove i zvukove kroz duže stvari, ne gubeći nit, a sve to zvuči jako dobro filmski. Što mi je najdraže od svega, uspjeli su kroz cijelu svirku održati pažnju prisutnih, i pritom stvoriti opako dobru atmosferu. Kad kažem da je to bend za kojeg će se još dosta čuti, u to sam uvjerena, jer imaju dovoljno ideja i energije da nastave u istom tonu.
[ Reflex Kid ]

Reflex Kid

A, ako ste kao i ja u priči s Reflex kidom, i lovite Elephante okolo, pa nikako...Stalkeri će zasvirati sredinom 6.mjeseca uz još dva fina okrepljujuća metaloidna imena, ali mjesto i vrijeme još ne otkrivam.
[ Igut ]

Igut

Igut kao hedlajneri večeri pobacali drvlje, trešće i kamenje i sagradili masno nabrijanu zvučnu utvrdu, na koju nitko ne može ostati ravnodušan. Iako šaljivo-humorističnih spotova, zafrkantski i ležerno, uživo su ozbiljna i profi masnjava i divljina od svirke. Što zbog odličnog zvuka, što zbog atmosfere, slušati i gledati ih je bio pravi gušt. Ako se ne varam, ove godine im je desetgodišnjica od prvog demo albuma, pa su odsvirali pletoru stvari od starih do novijeg datuma (pomalo generička rečenica, znam..) i stvarno ne bi škodilo da ih imamo priliku vidjeti još češće.
[ Igut ]

Igut

Druga ili treća zanimljiva stvar koja je obilježila GV četvrtak i vrijedna je izdvajanja iz dobro provedenih sati u Vip klubu bila je međusobna podrška bendova. Kako je netko već napisao na fejs zidu GV, odlično je bilo za vidjeti kako su neki članovi benda nošenjem majica drugih hrvatskih mladih bendova nesebično podržali scenu, koja, istini za volju, jedino i može opstati ako ju svi i svim snagama podržimo. Za takve geste prilažem i svoj totalni respekt. Scenu imamo, i to vrlo jaku, a možda unazad par godina i najraznolikiju dosada. Čuvajmo ju, kupujmo hrv...pardon, obilazimo koncerte hrvatskih bendova jer vrijede svake potrošene minute izlaska i dobrog zvuka.

suzie q // 21/05/2013

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*