home > koncert > ANTENAT @ MM Centar, SC, 03&05/04/2013

kontakt | search |

ANTENAT @ MM Centar, SC, 03&05/04/2013

Protekli tjedan je bio više nego bogat muzičkim poslasticima ali sa sigurnošću mogu reći da je Antenat priredio najbolju i to dvije noći u srijedu 03. i u petak 05.04. u prostorijama MM centra. Izbor prostora za lokaciju je proizašao iz razloga što je novi album ''Izlet'' upravo snimljen u tim prostorijama. Pošto je album sniman uživo ili u groove-u, Antenati su, želeći nam što bolje predstaviti novi materijal, više no uspješno dočarali atmosferu u koju vas vodi ''Izlet''.

Oba koncerta su bila rasprodana, što je bilo i za očekivati s obzirom na kapacitet prostora i veliki broj obožavatelja najpoznatijeg nepoznatog benda u Hrvatskoj. Teško je biti objektivan prema bendu koji je s godinama prerastao u jednu od najkvalitetnijih koncertnih atrakcija u Hrvatskoj i šire. U šesneast godina postojanja iza sebe imaju tri albuma i veliki broj odrađenih koncerata kako u regiji tako i u cijeloj Europi. Iskustvo i znanje koje su stekli srastanjem i sviranjem se najbolje može osjetiti na novom materijalu. Prva dva albuma ''Subing'' (2006.) i ''Karavana'' (2008.) su bili uspješni i odlično prihvaćeni kako od publike tako i od strane kritike a ''Izlet'' nam je samo još jedan dokaz da je Antenat bend koji ne zna i neće razočarati. Naprotiv, oni sviraju bolje i uigranije (a i to je moguće) nego ikada, a nove pjesme iako slojevitijeg zvuka i kompleksnije produkcije zvuče besprijekorno te u sklopu s prijašnjim koncertnim hitovima čine potpuni ugođaj muzičkog izleta koju pruža karavana Antenat.
[ Antenat @ MM Centar ]

Antenat @ MM Centar   © mario m.

Koncert je započeo na vrijeme tj. nešto kratko iza najavljenih 21h, što je za svaku pohvalu s obzirom na izbor prostora, samo smo nažalost kasnili zbog drugih obaveza te propustili samo otvaranje ali nas to nije spriječilo u stapanju s magijom koju kreiraju ovi izvrsni glazbenici i tako je nesebično dijele sa vjernom publikom. Na koncertima Antenata možete sresti uvijek vedra i nasmijana lica istih rasplesanih ljudi koji prožeti muzičkim izletom lete skupa sa devetkom na bini koju predvodi neumorni frontman Nenad Kovačić. Subreggae, kako svoju glazbu sami nazivaju, je dobio još na žestini s učestalijim gitarama i riffovimma ali i je osjetna i veća doza psihodelije u novim pjesmama.
[ Antenat @ MM Centar ]

Antenat @ MM Centar   © mario m.

Kako su kroz snimanje albuma zavoljeli prostor MM centra i s postavljenim tepisima i lampama na bini postignut je ugođaj dnevnog boravka, kao da smo doma Antenatima koji nam sviraju u intimnoj atmosferi. Savršeno. Jedini nedostatak je bilo upaljeno grijanje prve noći kad smo kroz uzavrelu večer iscjedili koju litru znoja više u neprestanom plesu. Setlista, sastavljena po principu red poznatih, red novih stvari funkiconira odlično, tako da se čini da je publika već upoznata s novijim pjesmama dok stariji hitovi poput ''Opasno je'', ''Velebeat'', ''Propisan red'', ''Bad man'', ''Slon'', ''Globalize freedom'' održavaju raspjevanu i rasplesanu publiku kroz dvosatnu glazbenu poslasticu a kao šlag na kraju u jednoglasnom oduševljenju svih prisutnih izvode ''DBK'' i ''Ima nas dovoljno'' koju možemo nazvati svojevrsnom himnom Antenata.
[ Antenat @ MM Centar ]

Antenat @ MM Centar   © mario m.

U dvadesetak pjesama na koncertu uvrštene su skoro sve nove od sjajne i uvodne sa albuma ''Izlet'', pozitivne ''Zadovoljan'' i ''Ode'' biciklizmu, preko ''zajebane'' i vrlo zahtjevne ''Jug'' , rasplesane i pune groovea ''Drobilice'' pa do psihodelične ''Bolivije'' i realistične ''Mi i oni'' na kojima gostuje Stanko Kovačić na čelu. ''Muzička'' se stopila sa starijim pjesmama kroz središnji dio koncerta, dok smo ''Nazorovu'' nažalost propustili na početku, a pri službenom kraju smo se imali priliku upoznati sa porukom koju nosi ''Them promise''.
[ Antenat @ MM Centar ]

Antenat @ MM Centar   © mario m.

Muzika je taj moćni instrument s kojim se ovaj kolektiv služi za širenje svijesti i slanje poruka, ali i socijalno angažirani tekstovi kao s ponuđenim riješenjima na svakodnevne probleme. Sastavni dio magije koja nastaje na njihovim koncertima je interakcija sa publikom. Svirke Antenata nisu samo klasično odrađeni koncerti, već okupljanje i druženje ekipe koju prvenstveno spaja muzika ali i životna filozofija i ljubav prema omiljenom bendu. Bez i jedne pogreške, matematički precizno sa izvrsnim osjećajem za ritmiku u dvosatnom muziciranju Antenat su više nego uspješno predstavili novi materijal a i svoje sad već zavidno umijeće sviranja. Ostalo je puno žednih ušiju jer je interes bio veliki i sigurno bi rasprodali i još koju večer. Iako vjerujem da su Antenati bili spremni izaći na još jedan bis uzavrela temperatura u MM centru je postala nepodnošljiva a pive bi se ugrijale nakon minute pa se druženje preselilo u prostorije &TD -a gdje se za after u petak pobrinuo Yuri (St!llness) svojim selekcijama pod imenom Po' Banane. Odličan album i vrhunska promocija je oduševila sve prisutne a ako niste uspjeli doći na zagrebačku promociju toplo preporučam da prvom prilikom uživate u novim i starim stvarima ovog kvalitetnog glazbenog kolektiva na nekom od idućih koncerata i prepustite se ''Izletu''.

sensimillax // 08/04/2013

> vidi sve fotke // see all photos


PS: Album se može preslušati ovdje.
Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*