home > koncert > ANTENAT @ Samoborski Fašnik, 09/02/2013

kontakt | search |

ANTENAT @ Samoborski Fašnik, 09/02/2013

Ove subote u Samoboru, u sklopu samoborskog fašnika, koncert su održali Antenat. Kako su trenutno u završnim radovima oko snimanja novog albuma ''Izlet'', ovo je bila svojevrsna premijera novog materijala ali i početak najavljene turneje koja će trajati sve tamo do ljeta (a možda i duže). Kupolasti šator kojeg smo stigavši u Samobor tražili, bio je smješten pored birtije ''Pri Pankeru'' za koju isto tako nismo znali gdje se nalazi, pa smo neko vrijeme lutali ulicama punim zamaskiranih stvorenja kojih bi se, da nije fašnik, čovjek uistinu mogao uplašiti.

Konačno stigavši pred kupolu srećemo brdo poznatih faca koje su potegnule iz Zagreba na ovaj koncert. U jednom trenutku posmislio sam kako svi zajedno nećemo moći stati u šator, no kada je svirka počela, gužva je bila taman da ne bude prenaporno. Antenat fanovi kakvi jesmo, pripreme smo odradili vani na zimi uz odličnu medicu, malo manje odličnu pivu i još manje fino kuhano vino, no na prve zvuke instrumenata pristojno se probijamo u prve redove s idejom da se od tamo ne mičemo do kraja nastupa.
[ Antenat ]

Antenat   © mario m.

Desetorki koja se tad popela na binu, na licima se vidjelo da su ovaj nastup, odnosno početak turneje, oni sami čekali možda i više nego mi. Njima nikakva predgrupa za zagrijavanje publike nije potrebna jer sami su u stanju napraviti takvu atmosferu da im na svirkama zaplešu čak i oni koji se čagice groze ko mačka vode, pa se čak i ćelavi security ispred bine lagano muvao u ritmu.
S obzirom na 16 godina postojanja, Antenatov opus dovoljno je poznat svima koji ih prate pa smatram da nema prevelike potrebe za detaljnim opisivanjem poznatog djela, već samo onih novih pjesama koje su izveli.
[ Antenat ]

Antenat   © mario m.

Bend s te strane donosi novi zvuk kojeg karakterizira malo manje duba i reggaea ali krasi ga dodatna doza žestine i rifova. To će se vjerujem dodatno čuti i na albumu ''Izlet'' koji uskoro izlazi za Dirty Old etiketu, a cijeli je sniman u živo. To tvrdim jer ono što sam čuo u subotu, na kratko je bilo bez brass sekcije i sa uključenim distorzijama a žestinom me podsjetilo na nešto između R.a.t.m.-a i srpskog Eyesburna.. Možda to u potpunosti nije točno, no novi zvuk Antenata izgleda da će zbilja biti žešći i publiku lako navesti na ples, a tvrdim i da se između novih stvari krije i nekoliko genijalnih koncertnih hitova.
[ Antenat ]

Antenat   © mario m.

Usred nastupa na Globalize Freedom na binu iz publike skače crveni klaun (Yuri) koji je u svom stilu otpjevao dio pjesme, zaradio aplauz i nestao natrag među masom a Nenad je u ime benda spomenuo i kako im iznimno zadovoljstvo pruža dobra prihvaćenost novih pjesama. Nisam pratio u koliko sati je svirka započela, niti kad je završila, ali rekao bih da je uz bis potrajala gotovo dva, plesna i odličnom atmosferom ispunjena sata. Nakon svirke, mix pulta se uhvatio dj koji je smatrao da nakon Prodigya najbolje sjeda Daleka obala, pa smo neko vrijeme ostali čagati no takve kombinacije ipak su bile previše za nas. Vani je lagano padao snijeg, i pretpostavljam da je već bilo debelo iza ponoći kad smo krenuli natrag prema Zagrebu, no već tad na pamet mi pada kombinacija za odlazak na neki od idućih nastupa.
[ Antenat ]

Antenat   © mario m.

A vi, ako ste nađete u blizini neke od slijedećih Antenatovih postaja, toplo preporučam da provjerite o čemu se radi i budite sigurni da nećete požaliti.

mario m. // 11/02/2013

> vidi sve fotke // see all photos


PS: Datumi će se vjerojatno dodatno popunjavati u hodu a trenutno su poznati sljedeći:

Šibenik (Klub Papagaj) - petak 22.2.
Split (Klub Kocka) - subota 23.2.
Banja Luka - petak 8.3.
Sarajevo (Kriterion) - subota 9.3.
Orahovica (Klub Blues) - petak 15.3.
Vinkovci (Klub Walkow) - subota 16.3.
Križevci (Klub Kulture) - petak, 22.3.
Bjelovar (Klub KLUB) - subota, 23.3.
Knin (Klub A3) - petak, 29.3.
Ljubljana (Metelkova, Klub Gromka) - četvrtak, 25.4.
Murska sobota (Klub Mikk) - petak, 26.4.
Sisak (Klub Skwhat) - subota, 27.4.
Beograd - petak, 31.5.
Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*