home > koncert > Goran Bare i Majke @ Unplugged @ HopDevil 15.12.'11

kontakt | search |

Goran Bare i Majke @ Unplugged @ HopDevil 15.12.'11

Ekskluzivni koncert Bareta i Majki s kojim su promovirali svoji novi materijal sa uspješnog povratničkog albuma ''Teške Boje'' u akustičnom izdanju , održan je u ''intimnom'' prostoru belgijske pivnice HopDevil u četvrtak navečer. Novi album je dobar, drukčiji od ostalih a i dalje snažan pa kako sam propustio nedavnu promociju istog i nisam još čuo Majke u novom sastavu uživo bio je dovoljan razlog da se uputim na 'ko zna koji put na koncert.

HopDevil je bio krcat i ekipa je iskoristila prednost pivnice i svih vrsta piva za zahuktavanje atmosfere. Nisam siguran jesu li karte bile rasprodane ali kapacitet prostora je bio ispunjen do maksimuma. Srećom na nastupima Majki uvijek sretnem neke poznanike i već poslije prve pive je Bare i ostatak benda izašao na binu, a to je bilo negdje iza 22.30h. Bare, vidno raspoložen je održao uvodni govor osvrnuvši se i na ime mjesta održavanja, te najavio prisustvo đavola večeras. Otvorili su koncert sa pjesmom ''Teške boje'', odlično prihvaćenom od strane raspjevane publike koja je čitav koncert bila i rasplesana, naravno koliko je to prostor dozvoljavao. Tako su se redale pjesme i repertoar je bio sastavljen od mješavine novih i starih bezvremenih hitova Majki, a i našla se tu i pokoja sa Baretovih albuma sa Plaćenicima.
[ majke ]

majke   © sensimillax

Bare, podignutog raspoloženja je popratio neke od pjesama sa komentarima ili kratkim uvodima i na ''Iz sve snage'' gdje je imao malih poteškoća pri izvedbi i izgledalo je kao da mu se nije dalo pjevati objasnivši da ju je napisao sa 19god a to je bilo davno, prije nego je jedan dio publike i bio rođen. Još se dotakao i politike te upućujući kritike bez dlake na jeziku svrstao ih sve u isti koš. ''Lopovi i gamad jebem im mater.'' Publiku je to dizalo, dok je meni malo smetalo jer bi u sred pjesme stao i započeo misao koja bi kroz njegovo uzdignuto raspoloženje zalutala da vjerojatno na kraju ni sam nije znao što je htio reći, no to je na njegovim nastupima normalno kao i puno drugih načina zabavljanja sa publikom. Bend je odlično uigran i kod takvih Baretovih ''izjava ljubavi'' se snalazi i daje mu podlogu i vrijeme da bi sljedeći trenutak nastavili točno gdje su stali. Kao i što sam Bare reče: ''Mi ovako sviramo na probama, pa će dečki malo isprobati gitare.'' To njihovo probavanje se manifestiralo u kvalitetnu rock svirku išaranu još boljim blues temama. Pjesme su dobile neko sasvim novo ruho koje je vrlo ugodno za uho. Svaki član pridonosi sa svojim idejama i talentom pa su neke stari stvari obogaćene i podignute za nivo više. Kako sam se probio do prvih redova zvuk mi je malo bježao jer sam bio sa desne strane i imao sam osjećaj da je tonac zakazao pa sam se premjestio iza bine i tu sam imao potpunu zvučnu satisfakciju.

Od pjesama sa novog albuma bi izdvojio osim ''Teške boje'' i ''Moja je ljubav'', ''Ja nisam tvoj'', ''Život je osjećaj'' i ''Pozovi me u noć'' i kao što sam naveo publika je reagirala sa jednakim oduševljenjem poznavajući tekstove kao i na klasicima Majki. Što se tiče ostatka setliste to bi bio presjek Baretove karijere i tu su se našle ''Zato te volim'', ''Fantastična vatra'', ''Mršavi pas'', ''Budi ponosan'', ''Odvedi me'', ''A ti još plačeš'', ''Put ka sreći'', ''Vrijeme je da se krene'', ''Rođen u blatu'', ''Mene ne zanima'' i ''Ja sam budućnost''. Nakon nekih sat vremena svirke su se pokupili sa bine ali su bili ubrzo vraćeni na bis od strane uporne publike te su odsvirali još par stvari i završili nastup sa pjesmom ''Grešnik''. Iako su planirali duži nastup u koji bi uvrstili još par novih pjesama kao i neke stare obučene u novo ruho, već je bila prošla ponoć i sat i pol svirke te se bend nakon kratkog predaha pokupio iz fancy pivnice, a i Bare se osvrnuo na njihov ponovni nastup u HopDevilu rekavši kako se nisu prodali, da netko ne bi krivo shvatio, i da je sve isto kao i na samom početku tj. kao da su u garaži.
[ majke ]

majke   © sensimillax

Neke izvedbe pjesama koje su ''odskakale'' od ostalih kvalitetom svirke , Baretovim pjevanjem, te transom publike su ''Zato te volim'', ''Fantastčna vatra'', ''Odvedi me'' (najbolja verzija dosad), ''A ti još plačeš'' i ''Mene ne zanima''. Na dosta pjesama bi Bare pustio publiku da pjeva umjesto njega (''Mršavi pas''), a opet na nekima kao da su mu ''omiljene'' bi dao sve od sebe u izvedbi istih.

Jako mi je drago da sam bio na ovoj svirci jer sam ostao pod utiskom da je Bare i dalje tu (koliko je to moguće) osvježen novom ekipom u bendu i vrlo dobro raspoložen, nebitno zašto (zbog prisustva drage mu djevojke ili konzumacije kvalitetnog vina) on je zabavio publiku svojim doskočicama i neke od pjesama otpjevao onako iskreno kako to samo on zna. Majke koje sada uz Bareta i Zorana Čalića - Zokija (od starih Majki) čine gitarist Damir Trkulja, bubnjar Damir Šomen, basist Marko Rašić i klavijaturist Viktor Lipić. Dečkima svaka čast na fantastičnoj rock-blues večeri i pokazali su da su više nego kompetenti za bend poput Majki i samo neka praše dalje.
[ majke ]

majke   © sensimillax

sensimillax // 20/12/2011

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*