home > koncert > ŠPANCIRFEST 2011 @ Varaždin, 19-28/08/2011, dio 03.

kontakt | search |

ŠPANCIRFEST 2011 @ Varaždin, 19-28/08/2011, dio 03.

Tročlana ekspedicija odaslala se u utorak put Varaždina ne bi li zadovoljila svoje abnormalne apetite, kako one gurmanske prirode, tako i one glazbene. Dolazak u vž bio je nešto prije 20 sati, taman da se prošpanciramo po ulicama grada a to je ujedno i prijedlog svima onima koji dolaze samo zbog koncerata. Ako ste u mogućnosti, dođite par sati ranije, čisto da ulovite malo raspoloženja i upijete muving. Kako je i okhrk spomenuo u prvom dijelu, Varaždin za vrijeme Špancirfesta izgleda kao bilo koji priobalni grad, pun turista, štandova, uličnih svirača i svega što već ide uz to, no samo za jednu (ili nekoliko njih) stepenicu bolje. Sva sreća da smo za voditelja imali Pedju koji se kroz šetnju prisjetio nekih zanimljivih priča kad je još bil zapečeni varaždinec.

Pred nastup Sagana došetali smo do MTV pozornice i nakon par organizacijskih mušica ipak ušli bez većih problema. Varaždinski Sagan su odsvirali svoju set listu pred još uvijek malobrojnom publikom od kojih većina vjerojatno nije bila domaća, no u njezinu brojnost za koji sat uopće nisam sumnjao. Bio je ovo moj prvi susret s njima ali ujedno i prekratak za neki objektivniji osvrt osim da su zvučali zanimljivije od onog što sam očekivao.
[ Quasarr @ Špancirfest 2011 ]

Quasarr @ Špancirfest 2011   © mario m.

Nakon njih binu su zauzeli riječki Quasarr kojih isto silom prilika nisam nikad slušao u živo, no ipak, nisu me zaobišle neke njihove pjesme koje su našle svoj put do etera a da ne spominjem ''Ti'' sa njihovog debia. Odsvirali su miks sa prvog i drugog albuma i ostavili ne loš dojam. Jest da mi je padalo na pamet kako glavni vokal lagano vokalno i scenski nedvojbeno vuče na Urbana, no to je stvar koja im definitivno nije za zamjeriti. Činilo mi se kako su dobili pristojnu minutažu i odsvirali set od preko sat vremena. U svakom slučaju, za razliku od prije prvog live susreta s njima, Quasarr se zavrtio i u playeru.
[ Quasarr @ Špancirfest 2011 ]

Quasarr @ Špancirfest 2011   © mario m.

Nešto prije 22 sata opet pauza. Priprema za prve hedlajnere odvijala se na pozornici a publika je premašila brojku od 1000 ljudi. Baš sam se poveselil kad sam pročital da na ŠF dolazi Morcheeba i to iz dva razloga. Prvi je taj da ih nisam uhvatil kada su '03. svirali u sc-u a drugi da su mi na Inmusicu prošle godine bili skroz dosadni i još su k tome svirali po danu a to mi je, barem što se njihove glazbe tiče, bilo skroz bez veze. Ovaj put nastup su otpočeli u kulturno vrijeme, poslije 22h, taman kad se pod bedeme došpanciralo nekoliko tisuća ljudi.
[ Morcheeba @ Špancirfest 2011 ]

Morcheeba @ Špancirfest 2011   © mario m.

Početak koncerta sam silom prilika dočekao ležeći na travi skroz na kraju livade, dok mi se pogled kretao na relaciji zvijezdano nebo - bina i natrag. Nisam se uopće opterečivao time da stojim u gužvi na 30+ stupnjeva jer mi njihova muzika niti nije za neku čagu nego baš za chillanje. Kako nisam bio u gužvi, nije mi više smetala niti buka ljudi,niti paklena vrućina a Skyein vokal me lagano vodio kroz pjesme.
[ Morcheeba @ Špancirfest 2011 ]

Morcheeba @ Špancirfest 2011   © mario m.

Otpočeli su sa The Sea, a u set listu uvrstili i neke od svojih ''best off'' poput Trigger Hippie, Otherwise ili Slow Down. No da ne zanemarim dužnost morao sam ustati i okinuti par fotki i to skrivajući aparat da me organi reda ne bi izbacili sa koncerta ili ga ne daj Bože prekinuli. Tako su barem govorili da će biti J.
[ Morcheeba @ Špancirfest 2011 ]

Morcheeba @ Špancirfest 2011   © mario m.

Misli su mi se malo makle od onih idiličnih od prije par minuta i zanimljivije mi je bilo gledati Skye kako joj haljina leprša od umjetnog vjetra iz ogromnomg ventilatora koji je bio postavljen ispred nje. Nije da nisam bio sposoban pratiti koncert kao do tad no učinilo mi se kako je svirka okrenula na onu stranu koja mi kod Morcheebe nije toliko draga kao ostatak njihove rane faze.
[ Morcheeba @ Špancirfest 2011 ]

Morcheeba @ Špancirfest 2011   © mario m.

Bis sa dvije pjesme i fajrunt. Meni su bili sasvim zadovoljavajući 2/3 koncerta i popravili sliku sa INmusica dok se Pedja izjasnil da ga baš nisu oduševili. Zaputili smo se prema gradu u potrazi za hranom kako bi ispunili i svoje gurmanske apetite no zaobišli smo glavnu gužvu u gradu i pojeli ono što se nudilo, neki s više a neki s manje sreće. Za kraj, nadam se da će se organizacijske mušice do ADF-a srediti barem malo no unatoč tome veselim se ponovnom povratku za koji dan.

mario m. // 26/08/2011

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*