home > koncert > Održan Epic Problem 1 @ Stereo Klubb, Rijeka, 15/4/2011

kontakt | search |

Održan Epic Problem 1 @ Stereo Klubb, Rijeka, 15/4/2011

U petak, 15. travnja 2011. g., popularni riječki Stereo Klubb ugostio je čak 4 vrlo glasna, žestoka, dominirajuća i energična benda u glazbenom izdanju nazvanom Epic Problem 1.
Sve to zahvaljujući vrijednim i aktivnim članovima promotorske kuće Distune Promotion-a u suradnji s Repeta booking.
Negdje oko 23:00 h na stage-u su se pojavili zagrebački Rochelle, Rochelle - old school rock bend koji svoje instrumentalne egzibicije izvode s dvije gitare i bubnjem,
vrlo energično i pomalo 'garažno' (a ovo spominjem čisto iz komentara osobe iz publike koja je izjavila da se osjeća kao da je na probi benda u garaži).
Na stage se tokom svirke benda uspentrao i Prlja, frontmen Leta3, kojem opraštamo lošu izvedbu pjesme 'Ne spavaj mala moja', jerbo je sam izjavio da zna koliko je bio loš.
[ Rochelle, Rochelle ]

Rochelle, Rochelle   © Tammy

Tome su pridonjeli i Rochelle, Rochelle koji se nikako nisu uspjeli uskladiti s njim. Ipak, ništa od toga nas nije osujetilo u namjeri da i dalje pratimo koncert i dostojanstveno ispratimo dečke velikim aplauzom.
Nakon kratke pauze dočekali smo [mandelbrot set], riječko-zadarski noise rock bend koji su nam pružili pravu žestoku noise glazbenu poslasticu.
[ mandelbrot set ]

mandelbrot set   © Tammy

Vješto kombinirajući glazbene pravce
poput noise-a, psihodelije, math rocka, uz dojmljivo jedinstveni vokal simpatičnog basiste (kojem su zasmetale cipele tokom koncerta te ih je jednostavno skinuo), mandelbrotovci su nas osupnuli pravom i tako poželjnom energijom svojeg muziciranja da smo ih slušali bez riječi osim u pauzama između pjesama tokom poprilično glasnog odobravanja njihove izvedbe. Za kraj je publika poželjela pjesmu 'Dingo', koja je ionako bila na repertoaru, pa su nas, takoreći, opčinili završetkom te pjesme i višeminutnom psihodeličnom distorzijom od koje se, evo - da spomenem, još uvijek ugodno ježim.
Nakon fascinantnih mandelbrotovca dočekali smo zagrebački Stonebride. Najbolje ih je opisati kao psihodelični stoner rock bend s elementima bluesa. Bilo koji nagovještaj bluesa opusti svakog, pa i publiku te večeri u Stereu. Dodavši svemu tome i glas frontmena koji neodoljivo podsjeća na glas Cris Cornella, taj Stonebride nas je jednostavno hipnotizirao izvedbama svojih pjesama. Posjetitelji su konačno postali nekako gibljiviji,
naravno vrlo individualno, ali u zraku se ipak osjećala ta opuštenost i prepuštanje odličnom glazbenom vođenju Stonebride-a.
[ stonebride ]

stonebride   © Tammy

Kako je Epic Problem 1 odmicao, tako se - nažalost - i Stereo praznio. Šteta, jer kada smo dočekali najavljivanu najveću atrakciju prvog Epica, ispred stage-a je jedva ostalo 20tak posjetitelja. Pravim profesionalcima kao što su londonski bend Djevara to nije zasmetalo da vrlo profesionalno i energično nesputano predstave po prvi put riječkoj publici izniman repertoar svog stvaralaštva. Djevara je trojac koji nam se predstavio s gitarom, basom i bubnjevima, kao i vrlo žestokim vokalom, i jedno su od poznatijih imena londonske underground scene. Njihovo muziciranje se očitava u energičnom eksperimentalnom hard core punk rock izdanju s ponešto elektronskih dodataka, a sve strastveno oplemenjeno tekstovima o socijalnim problemima današnjice. Nekako najupečatljivija pjesma te večeri u Stereu je bila 'The death of Cliff Richard', a kako je prostor ispred stage-a ostao žalosno praznjikav - frontmen Djevara-e je vješto iskoristio priliku te dominirao svojim skakutanjem ispred stage-a u strastvenom pokušaju stapanja s publikom.
[ djevara ]

djevara   © Tammy

Bez obzira na slabu zainteresiranost riječkih alternativaca za ovaj izniman glazbeni događaj, Epic Problem 1 je uspio pravim poklonicima alternativne glazbe koji su se našli na koncertu i ostali do samog kraja, pružiti savršen osvježavajući muzički happening te se nadamo da će Epic Problem 2, koji će se održati na istom mjestu, 27. travnja, privući više posjetitelja.

sandra vučetić // 17/04/2011

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*