home > interwju > WELCOMIN' COMMITTEE IN FLAMES (Goran Lautar)

kontakt | search |

WELCOMIN' COMMITTEE IN FLAMES (Goran Lautar)

Hehe, napokon neki HR band sa duhovitim imenom, a ako znate da je iza svega Goran Lautar sa već pomalo legendarnim Kolumbom, koji im daje ritam, plus po najnovijem vrišti simpatična Japanka... Naravno, da sam odlučio priupitati Gorana par informativnih pitanja, i obzirom na efektnost i atraktivnost cijele priče oko prvog hrvatsko-japanskog banda u povijesti, naravno da ćete ih vrlo brzo pogledati negdje i sami odlučiti ima li taj njihov trash smisla ili ne.

Gorane, kako si ovih dana?
Helou. Ovih dana, kao i svi ostali, tražim duboki hlad... Inače... spremamo se u Dubrovnik 29.7. na svirku u Karanteni u organizaciji Močvare.... The Babies i Welcomin' Committee In Flames u paketu iste večeri.

Prvo mi je bilo jako drago kad sam čuo da imaš drugi band, ono, ne daš se, entuzijazam...Stvarno, šta ti bi?
Poludio pod stare dane. Htio sam malo otić u drugi plan.... scenski, odmaknut se od mikrofona i 'liderske' uloge, a istovremeno izbaciti neke svoje ideje koje mi se motaju po glavi već neko duže vrijeme.. osim toga kud ćeš boljeg motiva od osnivanja novog banda kada to radiš s najboljim prijateljem.. i koji k tome misli isto i ima potpuno istu predodžbu banda... band bez kompromisa, jer kompromisi jednostavno nisu potrebni. Nije li život divan?

A onda sam vas i vidio u Mariboru, pa mi bilo baš okej. Koliko si ti zadovoljan, sad je i japanka u igri, pa priča postaje turboegzotična?
Ono u Mariboru s WCIF nije još ni 20% onoga što smo zamislili... naravno, tu je i promjena pjevačice.. malo smo.. odnosno puno smo ( haha ) skrenuli sada u trash s tom promjenom. Govorim sada 'mi' u svojstvu glasnogovornika WCIF. I da.. otpočetka smo zamislili japanese vocal u stilu Guitar Wolf... pa nam se posrećilo to i dobiti... Nazoveš, pitaš i hop. A fakat oni ginu na sceni... Ja si uvijek mislio kako dajem sve od sebe fizički i psihički kada nastupam.. ali ovo... Ovo je... he. Sve što ste čuli o Japancima.. istina je, haha. Eh da.. da se vratim na trash... Tu nam je i mjesto. Vjerovatno izgledamo pretenciozni u svoj toj pozi uživo, ali istovremeno, priznajemo da smo retardi. Glazbeni. A i inače... Nemaš pojma koliko to ostavlja prostora za kreativnost.. Ali nije cirkus ni nekakav pederski arty performance/parodija.. to nikako ne. Potpuno iskreni ogoljeni r'n'r... onako, atavistički kak bi se reklo, haha. Ovaj put garage for real. Mislim da ćeš se složiti da su mogućnosti koje se sada tu pojavljuju neiscrpne.

Jedna od primjedbi je išla na račun prevelike sličnosti sa Babies pričom, glazbeno gledano, naravno...Meni opet Gories padaju na pamet. Koja ti je bila glavna ideja vodilja, kako ste vi to zamislili?
Trebalo je to prvo biti nekakav bastard psychobillyija, vjerovao ti ili ne... zatim straight 60's garage... a na kraju je ispao opet garage punk, ustvari... Ali i dalje.. može se isčitati jako puno različitih utjecaja tu.. Gories... da... definitivno ima veze s takvim nekakvim pristupom. Kako može biti isto s Babies kada se gitarist mentalno i zanatski vratio u svoju 9. godinu života, kada je bubnjar apsolutno najgori na svijetu i kada pevaljka vrišti na japanskom kako nisi cool ako ne voliš BDSM?

Jedna od pohvala je išla i na račun stila. Zapravo naši garažni bandovi jako malo drže do stila, što je meni malo i čudno, a u isto vrijeme mi je i drago. Naravno, mislim na Kolumba i na kravate...
Drago ti je zato što misliš da je izbjegavanje stila dokaz iskrenosti? Ili? Hm. U našim krajevima je to samo iz lijenosti. "Ko će još o tome mislit, a?" Ovo vezano za kravate i tako to.... znaš zašto je to ustvari? Vrlo jednostavno... dobiješ još jedan dodadni boost zajedništva... posebnosti onog što radiš i posebnosti momenta kada se popneš na stage... Ko debili kad se srede za crkvu... posebna prilika.... i sveto mjesto.. To je puno važniji razlog od npr. što je i taj neki stil sastavni dio te muzike ( ne uvijek, ali najčešće ) ili što ljudi u publici doista to vole vidjeti i doživjeti..

Nemate nikakvu stranicu, naljepnice dijelite okolo, legenda se stvara. Kad će neki snimci?
Zasad službeni site je ovo. Ima tamo i muzike što smo snimili u zadnje vrijeme... trenutno s vokalom bivše pjevačice Gaby X. Snimljeno je 10-tak naših stvari, a on line su jedna ili dvije.. Ovom prilikom joj se zahvaljujem još jednom za njen doprinos u počecima banda.. i na tim raw snimkama... Nove snimke s Kazuko slijede najesen... ( NAPOMENA: ovih dana općenito cijeli My Space šteka, pa budi uporan... mora proradit )
A imamo mi i fan site (besplatna registracija). (Ovo je tek dobar štos!! - op. pedja)

Naravno da ćeš mi morat i objasnit priču oko imena...
To je Drumsonicova ideje s klupice u nekom zasranom parku u Amsterdamu sredinom 90-tih.... u priču moramo uvesti i Icu iz Gone Bald.... njih dvojica (tko prvi ustvari, ostat će vječna tajna) su pijano lamentirali o najjebenijem bandu na svijetu koji će osnovat i koji će se zvati Welcomin' Committee In Flames. Meni je ime glupo. To je moglo pasti na pamet samo dvojici morona poput njih. Proklinjem ih kada god moram x-puta ponavljati ekipi kako se zovemo.. Dva najveća idiota koje je ova zemlja dala! Ali tako je moralo bit. Patetični epilog? S ponosom ću si npr.. istetovirat WCIF na rame najesen. Kad sam glupa ptica. (vidi pod Dodo)

O.K.I ajde najavi slijedećih par koncerata, kad već pričamo možeš i Babiese spomenut...
29.7. Lazareti, Dubrovnik + The Babies
19.8. Garešnica

tonisaric // 25/07/2006

Share    

> interwju [last wanz]

cover: Simon Bonney (Crime and the City Solution)

Simon Bonney (Crime and the City Solution)

| 30/11/2023 | pedja |

>> opširnije


cover: ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

ZMAJ ORKO STAR: Još ne razmišljamo o novom albumu

| 21/11/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

GORAN POLAK: 'Šarlo je kriv za sve'.

| 17/09/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

DONKEY HOT - 'mi smo rock'n'roll bend'

| 04/02/2023 | horvi |

>> opširnije


cover: Ben Ward (ORANGE GOBILN)

Ben Ward (ORANGE GOBILN)

| 30/01/2023 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*