home > njuz > Nu:Write Theatre Festival Zagreb @ 16-20/11/2010

kontakt | search |

Nu:Write Theatre Festival Zagreb @ 16-20/11/2010

Nu:Write Theatre Festival Zagreb festival je nove drame koji će se po prvi puta održati 16.-20. studenog 2010. godine u Zagreb, s ciljem povezivanja mladih kazališno-scenskih umjetnika iz Hrvatske s umjetnicima iz cijelog svijeta. Naglasak festivala je na predstavljanju suvremene drame, fizičkog teatra i modernog lutkarstva.

Utorak, 16. 11.

Onli Tu - otvorenje (live!)
Riječki funk-rock dvojac s labela "Spona" zvuči jednako snažno kao bend s mnogo više članova. To bi moglo biti zato jer Onli Tu imaju energije za barem desetoricu. Singl Lampa našao se im kao prijedlog u emisiji Cener na Radiju 101, a nakon zagrebačkog koncerta u sklopu otvorenja Nu:Write Theatre Festivala nastavljaju na pravu malu turneju Jadranom.

www.myspace.com/onlitu

Freez (DJ!)
Član legendarnog Groodanje kolektiva i osnivač nešto manje legendarneBreaklectice. Kao DJ voli groove u bilo kojem obliku i ne voli žanrove - zato često skače iz jednog u drugi. Svira posvuda, u Zagrebu i van njega, a malo veću šansu da ga čujete imate u Funku, Cici, Mastersu, te na komercijalnim mashup eskapadama na plesnjacima kina Europa.

soundcloud.com/user4258205/

Srijeda, 17. 11.

Mario Kovač (DJ!)
Nemamo pojma kako, ali sumnjamo na to da DJ/režiser/glumac/performer/hodajuća enciklopedija/skladatelj/pisac Mario Kovač koristi svoje super moći kako bi uspio uvijek biti svugdje. Em je legendarnim utorcima u Gjuri, em stalno u Močvari - ali u srijedu je samo naš! Dođite i posvjedočite još jednom njegovom pojavljivanju!

Četvrtak, 18.11.

mirza (DJ!)
facebook.com/mirzaisfab
mirza je dečko iz Zagreba egzotičnih korijena. Svirao je po zagrebačkim, bosanskim, češkim i morskim klubovima te svojim šarenim setovima obojanim s puno vokala i basova tjerao nedužne plesače da ostave kukove na plesnom podiju. Između rezidencija u FLY!baru, Maraschinu i Babbaru (gdje ga skoro uvijek možete naći), osnovao je vlastitu booking agenciju funk airlines bookings kojoj je posvećen kad nije zauzet puštanjem muzike.

http://soundcloud.com/mirzaisfab

Petak, 19.11.

Elma & NT Wave (live!)
Elmin zvonki glas i akustičnu gitaru Valent prati kao pouzdana ritam mašina, a toliko su slatki da biste ih najradije strpali u džep i ponijeli doma. Ali ostanite još malo - s njima večer tek počinje!

http://www.youtube.com/watch

Instrumentalna služba spašavanja (live!)
Onome tko ih zna, predstavljanje je suvišno. Totalno su otkvačeni i ne, nisu dio niti jedne predstave, i da, jednostavno ih morate vidjeti!

http://www.myspace.com/staimaband

MLAT (live!)
Prije par godina, Ivan Kovačić Kova (ex Leut Magnetic, Jinx), Branko Kovačić Husta (Let3) i Dražen Baljak (Let 3) obukli su trenirke i neopterećeni ikakvom diskografskom ambicijom otišli u prostoriju za vježbanje kako bi obavili istraživački zvučni trip. Sad kad su se (napokon) s njega vratili, odlučili su dati vam da čujete novi zvuk koji su stvorili. Prvi put ikad, igdje, IKAD!, IGDJE!, Kova, Husta i Baljak izlaze iz podruma i sviraju u javnosti. Dopustite da vas Mlatnu!

Carlito (DJ!)
Od 2002. do 2008. rezident je programa "Blackout Lounge" u klubu Aquarius (Zagreb, Novalja-Zrće), a od 2001. do 2007. voditelj Blackout Rap Show emisije na Radiju 101. Od 2007. - 2008. radi za IDM Music, Music Publishing Agency, kao creative - stvara glazbenu podlogu hrvatske svakidašnjice (bira glazbu za reklame, filmove i TV emisije). Nastupao zajedno s: 50 Cent, Redman, Styles P, De La Soul, Kurtis Blow, DJ Jazzy Jeff, DJ Premier, DJ Who Kid (G-Unit, Shady Records), Miri Ben-Ari, DJ 279 (Choice FM, London), RZA, Raekwon, Masta Killa, Inspectah Deck, Tram 11, Bolesna Braća, Connect, Edo Majka, TBF... Ima i vlastiti DJ Band - Bubbin Dub.

www.myspace.com/djcarlito

Subota, 20.11.

Shoot Me Wendy (live!)
Powerpop/post punk? Da, znamo. Zapravo, ne znamo. Saznajmo skupa što može ovaj bend u kojem dečki sviraju, a cure pjevaju. Kao kratki intro pogledajte njihov spot za kojeg su prošle godine dobili nagradu Circoolar za najbolji video uradak. Jedva čekamo!

http://www.youtube.com/watch

Cruella Ribbons a.k.a Kelly White (live!)
Cruella Ribbons je Kelly White, pjevačica i gitaristica koja je, prije nego što se otisnula u solo vode, svirala u pratećem bendu Theoretical Girl, The Equations, na festivalima poput Glastonburyja i SXSW-a u Texasu. Svoje žestoke ženske utjecaje smješta između Courtney Love i Dusty Springfield, ali obožava i Grey Gardens, Lizu Minnelli, Lady Gagu, Debbie iz "Addams Family Values", Madeline iz "Smrt joj dobro pristaje", Sylviju Plath, au pair djevojke i crveni ruž. Svira glasni elektro punk na solo gitari uz beatove iz nekakve mašine za zvukove! Kao i frizura, i glazbeni joj se stil stalno mijenja.

www.myspace.com/cruellaribbons

Marmat (DJ!)
DJ koji je osnovao team Sicko Disko, i redovno svira u klubovima kao što su Sirup, Legacy, Babbar, Cab Club, Cica i mnogi drugi, uz Nu:Write je od ranih dana pa je bilo i logično da nam pomogne u stilu i zatvoriti festival. Zvuči kao: Erlend Oye, Kruder&Dorfmeister, Juana Macleana, ali i Kid Cudi, Hot Chip, LCD Soundsystem, Simian Mobile Disco, MGMT, Pet Shop Boys, Joy Division...

http://www.youtube.com/watch

Borovich (DJ!)
U Egzotičnom mixu Borovich spaja više glazbenih pravaca iz raznih dijelova svijeta uz dodatke raznih pikanterija. U igri su sljedeći pravci: Detroit soul, Američki Funk, Afro beat, Afro disco, Groovy Chicago jazz, space disco, Ruski surf, Favela funk, Cabaret, French Disco 70ih. Pored navedenih pravaca kao pikanteriju servira glazbu iz francuskih i inih erotskih filmova 70ih, te talijanskih akcijskih filmova 70ih i 80ih kao i hrpu ostale rijetke zaboravljene filmske glazbe B produkcije 60ih 70ih 80ih koja je u osnovi čist groove od koje kukovi podivljaju. Naravno novi val nikada ne preskače jer kako kaže:...eeee to su bila vremena....:) Kako je Borovich romantik, a uz to i gurman kada sve dobro zakuha ooooobavezno sve začini sa šakom vrhunskih hitova svima poznatih. Možda neće biti ništa od toga, no jedno je sigurno, biti će to dugo i egzotično nadasve šareno muzičko putovanje gdje su ples i meditacija istovremeno prisutni.

promo guy // 16/11/2010

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*