home > njuz > DORF '10 - DETALJI OFF DORF PROGRAMA

kontakt | search |

DORF '10 - DETALJI OFF DORF PROGRAMA

Festival dokumentarnog rock filma - DORF '10 održati će se, po prvi put istovremeno, u 3 grada: od 4. do 7. ožujka 2010. u Gradskom kazalištu 'Joza Ivakić' u Vinkovcima, Dokukinu Croatia u Zagrebu, te Art-kinu Croatia u Rijeci. Na ovogodišnjem Festivalu bit će prikazan 21 dokumentarni glazbeni film, iz 8 zemalja.

Osim filmova, u bogatom popratnom programu, posjetitelji će imati priliku vidjeti zanimljive stripove skupine Emisija emocija, izložbu koncertnih fotografija portala Muzika.hr, brojne koncerte i promocije knjiga.

Emisija emocija je neformalna strip družina koju čine Dunja Janković (Mali Lošinj, Portland), Irena Jukić-Pranjić (Bjelovar), Matija Pisačić (Sesvete) i Damir Steinfl (Opatija), usmjerena isključivo prema originalnom autorskom stripu. Već godinama poznati strip zaljubljenicima, priredit će izložbu u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima i predstaviti svoje noviije radove. Gužvu će iskoristiti i Damir Steinfl, koji će tom prilikom predstaviti svoju najnoviju zbirku ilustracija pod nazivom "Šala".

U Rijeci će svoje koncertne fotografije izložbom "Vidi Muziku" predstaviti ekipa s portala Muzika.hr.

U subotu, 07.03. u Vinkovcima će nastupiti Darko Rundek sa Cargo Orkestrom, u Vanilla clubu. Prvo vinkovačko predstavljanje legendarnog autora, frontmena nikad prežaljenih Haustora i kultne ličnosti Novog vala pravi je kulturni događaj i prilika za brojne obožavatelje da uživo poslušaju brojna remek-djela kojima je Rundek zadužio hrvatsku pop-glazbu (Ena, Apokalipso, Uzalud pitaš…). Uzbudljivi nastupi na najvećim evropskim festivalima, impresivna diskografija i originalna nova faza u Rundekovom stvaralaštvu svrstavaju ovaj nastup u jedan od najiščekivanijih koncerata u zadnje vrijeme u Vinkovcima.

Prilikom boravka u Vinkovcima, bit će organizirana i promocija zbirke "Uhovid", drugog izdanja zbirke pjesama Darka Rundeka, objavljene 2009. u izdanju kuće Durieux iz Zagreba.

Na otvorenju u Vinkovcima, poslije projekcije filma Juliena Templea "Oil City Confidential" o Dr.Feelgood, u caffe baru Marabu, goste će zabaviti DJ Igor Mirković, direktor Motovun film festivala i autor ponajboljih hrvatskih dokumentarnih filmova ("Sretno dijete", "Orbanići unplugged","Novo, novo vrijeme").

Dan poslije, na istom mjestu, u petak, 05.03. nastupa DJ M.I.L.E. iz teama Groodanje.

Gosti u Rijeci imat će priliku 06.03. u Molekuli pogledati nastup sjajnog noise-rock sastava Mandelbrot Set, koji će tom prilikom promovirati svoj novi album.

U Zagrebu će se u predvorju Dokukina posjetiteljima predstaviti akustičnim nastupom Olovni ples i Roberto Vodanović, onima koji prate sve zanimljiviju hrvatsku lo-fi scenu poznatiji kao Čopor.

Posebno priznanje Festival DORF će dodijeliti Peteru Braatzu, autoru iz Njemačke, za dosadašnji rad i sjajne underground filmove koje je snimio. Peter Braatz je surađivao s velikanima svjetske kinematografije (David Lynch, Wim Wenders…) i autor je nekih od najzanimljivijih dokumentarnih glazbenih filmova u povijesti žanra. Posjetitelji DORF-a imat će priliku pogledati 3 njegova filma (o Sex Pistols, Lee Scratch Perryju i Damo Suzukiju).

Gost festivala bit će i David Kleijwegt, iz Nizozemske, koji će predstaviti svoja 2 posljednja filma "Eternal Children" i "Low - You may need a murderer". David je jedan od producenata i autora kultne nizozemske serije dokumentarnih glazbenih filmova Lola Da Musica, koja je na neki način anticipirala evropsku produkciju glazbenih dokumentaraca.

Vinkovačka televizija, glavni medijski pokrovitelj, snimat će i svakodnevno emitirati festivalske kronike.

Festival dokumentarnog rock filma - DORF '10 organizira Udruga ljubitelja filma 'Rare' iz Vinkovaca, u suradnji sa Restart iz Zagreba i udrugom Amandla iz Rijeke.

Više detalja o cijeni ulaznica, kompletnom rasporedu projekcija i popratnih događanja te ostalim pojedinostima potražite uskoro na službenoj stranici Festivala.

promo guy // 29/01/2010

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*