home > njuz > Vip INmusic festival - Završen line up ovogodišnjeg festivala

kontakt | search |

Vip INmusic festival - Završen line up ovogodišnjeg festivala

Završen je line up izvođača koji će nastupiti na Vip INmusicu 2008. Točan raspored i satnica nastupa bit će uskoro objavljeni. Osim dosad najavljenih izvođača, u nastavku pogledajte tko će još nastupati na jednoj od četiri live pozornice:

The Voxx (UK)

Ravno s ulica Londona na Vip INmusic stiže The Voxx: pjevač i gitarist Mikey Buckley, basist Dan McLean i bubnjar Claude Trejonis. Posljednjih godina ova trojka hara britanskim klubovima i dvoranama, sviraju uz izvođače poput The Rifles, The Subways, The View, The Mystery Jets, Yardbirds i Stevea Digglea iz The Buzzcocksa. Nedavno su odsvirali set kao support bend na tajnom nastupu Babyshamblesa u Londonu, nastupali u kultnom njujorškom underground klubu CBGB i dobili veliku podršku na XFM-u. Svirati će na Tuborg Green Stageu.

"A sound smeared with the spirit of dirty, infectious rock 'n' roll" - NME
"A three man assault of strutting guitars and mesmeric sex laden grooves" - MOJO

Meduze (Zagreb)

Meduze su zagrebački bend osnovan 2006. godine, a čine ga glazbenici koji već dugi niz godina djeluju u raznim poznatim i manje poznatim bendovima. To su redom: Viktor Krasnić - bubnjevi (Šumski), Dalibor Platenik Zec - bass (Boom Pacha Boom), Hrvoje Nikšić Nikšo - synthovi (Kukuriku Street, Šumski, Tena Novak), Sven Pavlović - gitara, sampleovi, synth, glas (Sumo, Uzrujan, Boom Pacha Boom), Marin Juraga Jura - gitara, glas (Šumski, Boom Pacha Boom) i Dora Jakobović - glas (Boom Pacha Boom). Glazba koju sviraju Meduze mogla bi se opisati kao gitarski new wave obogaćen diskretnim elektronskim zvukovima analognih syntheva. Prožeta je dopadljivim melodijama u kombinaciji s oporim tekstovima o ljudima i ljubavi u doba kolere potrošačkog društva. Meduze trenutno u studiju Kramasonic dovršavaju svoj prvi album. Svirati će na Vip Stageu.

Ante Perković (Zagreb)

Ante Perković je prvo bio glazbeni kritičar. Onda je njegov bend Djeca počeo svirati i objavljivati albume (komada dva, za Aquarius Records, 2002. i 2004.), pa se ispostavilo da mu je draže biti na sceni nego ispred nje. Nesreća je jedino što ni kritika ni publika baš nisu voljeli Djecu.
Perković se, ranjen i razočaran, bolno svjestan činjenice da živi u zemlji u kojoj će se njegovo prezime još barem neko vrijeme povezivati s određenim tipom automatskog oružja, povukao u svoj podstanarski brlog i iz čiste frustracije i bijesa stvorio prvi samostalni album "Svi me vole dok me ne upoznaju". Ne bi li pojam 'samostalni' posve opravdao, a također i bolno svjestan svoje neznatnosti na 'diskografskom tržištu', album objavljuje sam, u vlastitoj nakladi Ćato, a sam ga i prodaje, po besplatnim koncertima koje održava gdje god ga pozovu. Takav trubadurski pristup bilježi mali, ali rastući uspjeh - Perkovićev one man show od lipnja 2007. obilazi Hrvatsku (Zagreb, Rijeka, Zadar, Pula, Split, Garešnica, Varaždin, Petrinja...), a širi se - ne bi čovjek vjerovao - i preko granica (prva nagrada na Festivalu akustične muzike u Sivcu, Srbija). Na sceni, Perković ne preže ni pred čim: svira rukama, nogama, ustima, glavom, a na žalost stigne i pjevati. Iako sadržajno blizak novoj singer/songwriter generaciji, njegov performans je energetska bomba: vrlo, vrlo daleko od onoga što biste inače mogli očekivati od 'mirnog čovjeka s naočalama'. Uglavnom, kako veli programatska pjesma s albuma "Svi me vole..." : Postoji plan, ali je sulud / Pijani dlan piše nam usud. ( Nokia Stage)

Ruiz (Zagreb)

Bend Ruiz osnovan je sredinom 2005. u Zagrebu s ciljem stvaranja žestoke i plesne glazbe. Zaljubljen u nove trendove u pop glazbi, bend je posegnuo za onim najboljim u žanrovima poput stoner rocka i disko-punka. Rezultat tog žanrovskog poigravanja je uzbudljivi, "riffoidni" i melodiozni rock s intenzivnim ritmom i jasnim autorskim pečatom. Premda je Ruiz počeo s djelovanjem kao dvojac kojeg su činili gitara i bubanj, pridruživanjem trećeg člana na bas gitari bend je prodisao punim plućima. Krajem 2006. snimili su EP Taste! koji bendu otvara vrata mnogih klubova u Hrvatskoj i Sloveniji. Ruiz prvu polovicu 2008. godine pamti po sudjelovanju na dva najveća regionalna festivala za neafirmirane bendove - YounGunz u Sloveniji i Art & Music u Hrvatskoj. Nastup i pobjeda na YounGunz festivalu rezultirala je pozivom na mnoga klupska i festivalska događanja. Ruiz trenutno dovršava svoj prvi album, čije je izdanje planirano za jesen 2008. Svirati će na Nokia Stageu.

Ivan Vragolović (Sl. Brod)

Ivan Vragolović je glazbenik u usponu iz Slavonskog Broda, trenutno djeluje u Zagrebu. Njegova glazba bi se mogla opisati kao folk-rock s primjesama bluesa. On je pjevač i kantautor, najčešće nastupa sam uz gitaru i usnu harmoniku, a uzori su mu Johnny Cash, Neil Young, Leonard Cohen i Bob Dylan. Na Vip INmusic festivalu će prvi put nastupiti s elektro-akustičnim bendom i odsvirati neke od svojih najnovijih pjesama. Svirati će na Vip Stageu.

***

Festivalske ulaznice mogu se kupiti već od 350 kn. Ulaznice za Vip INmusic u prodaji su u Vip centrima.

Cijena festivalske ulaznice (za dva dana):

300 kn - 28.1. - 28.2.2008.
350 kn - 29.2. - 29.4.2008.
400 kn - 30.4. - 2.6.2008.
*na dan festivala ulaznica je skuplja za 50 kn

Generalni sponzor festivala Vipnet svojim je korisnicima omogućio rezervaciju ulaznica putem Vip SMS-a ili Vodafone live! mobilnog portala, čime se ostvaruje popust od 50 kuna pri njihovoj kupnji u Vip centrima.

promo guy // 13/05/2008

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
NICK CAVE & THE BAD SEEDS
THE PRODIGY
SERJ TANKIAN (System Of A Down)
STEREO MC's
HOT CHIP
TINARIWEN
AMADOU & MARIAM
SEUN KUTI & EGYPT 80
THE GO! TEAM
SONS & DAUGHTERS
DREADZONE
JAZZANOVA DJ set
LET 3
KIRIL DŽAJKOVSKI
ED KUEPPER & JEFFREY WEGENER
VJEŠTICE
XX TEENS
ATHEIST RAP
EROTIC BILJAN & HIS HERETICS
ST!LLNESS
DIYALA
RAS TWEED & BASS CULTURE
RADIKAL DUB SOUNDSYSTEM
CAPITOL A
EDDY RAMICH
THE VOXX
MEDUZE
ANTE PERKOVIĆ
RUIZ
IVAN VRAGOLOVIĆ
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*