home > njuz > Novi izvođači na Vip INmusicu...

kontakt | search |

Novi izvođači na Vip INmusicu...

Kultur Shock

Suluda kombinacija punka, balkanskog etna, ciganskog folklora i prljavog rock'n'rolla, pod imenom KULTUR SHOCK, koju čine dva Bosanca, dva Amerikanca, Bugarin i Japanac već godinama su atrakcija underground scene Seattlea i velikih svjetskih festivala. Od strane američke glazbene kritike definirani su kao balkan punk rock gypsy metal wedding-meets-riot music, dok bi se ovdje za njih moglo reći da su sevdah na distorziji. Nakon brojnih turneja i nastupa po Americi i Europi i dijeleći pozornicu sa Gogol Bordellom, Iggy Popom, The Wailersima, Joan Baez, Sky Cries Mary i drugima, dolaze ponovo i na naše prostore. Nakon što su u prosincu prošle godine "poharali" Skopje, Mostar, Sarajevo, Zagreb, Rijeku, Pulu i Ljubljanu, te nakon nekoliko koncerata u Sloveniji ovog proljeća, nastupaju na Vip INmusic festivalu na Night Stageu!

Prvi studijski album Kultur Shocka Fucc The I.N.S. producirao je Billy Gould (Faith No More), na prepuruku Kris Novoselica (Nirvana) i Jello Biafroa (Dead Kennedys) kojima se svirka Kultur Shocka svidjela. Album je dao bendu internacionalnu prepoznatljivost, pa su tako dobili pozive u Španjolsku, zatim u Njemačku, a potom i u ostatak Europe. Album Kultura Diktatura iz 2004., također u produkciji Billy Goulda, naišao je na brojne pohvalne kritike i medijsko prepoznavanje, od strane mnogih, uspoređivan sa Poguesima i Frank Zappom, pa sve do System Of A Down.

U zadnjih 5 godina Kultur Shock su odsvirali 7 europskih i 4 američke turneje, a nastupali su svugdje; Španjolska, Njemačka, Engleska, Nizozemska, Danska, Švicarska, Austrija, Češka, Francuska, Italija, Turska, Bugarska, Hrvatska, Bosna, Slovenija, Rusija, Kanada, SAD,... Posljednji album We Came to Take Your Jobs Away izašao je prošle godine u listopadu. Kultur shock će svirati na Night Stageu drugog dana festivala.
[ kultur shock ]

kultur shock

Valetudo

Valetudo je atipičan dubrovački pop band. U pjesmama Valetuda čuti ćete zvuke rocka, popa, funka, ali i šlagera, rumbe, šansone ili housea. No, nikako vam neće promaknuti njihova prirodna sklonost onome što se uobičajeno naziva 'mediteranski zvuk'. Članovi banda rado će reći da svatko njihovoj glazbi daje svoj individualan doprinos, koji se zatim ne trude uklopiti u određeni zvuk već ostavljajući raznoliku mješavinu upravo takvom, raznolikom, stvaraju novi zvuk. Ime benda preuzeto je iz naziva borilačke vještine Vale Tudo, popularno nazvane 'brazilskim jiu-jitsom', koji preveden znači 'sve vrijedi'. Atmosfera Grada osjeća se u tekstovima pjesama Valetuda, njihova glazba nam donosi miris mora, a ponekad je čak i vidljiv učinak dubrovačkog juga. Sedam članova Valetuda, sedam kreativaca, većinom školovanih glazbenika, djeluje kao ekipa od 2002. godine. Nakon dvije godine djelovanja i živih svirki na kojima su gotovo isključivo izvodili vlastiti autorski repertoar, bend ulazi u studio. Polako se snima njihov prvi album koji je svjetlo dana ugledao ovih dana. Odličan timing za odličan ljetni album!

Nakon uspješnih singlova 'Mediteraneo' i "Plešemo" kojima su se predstavili javnosti, Valetudo je krenuo u osvajanje top lista s trećim, ljetnim singlom 'Sex on the beach' koji najavljuje izlazak "Ekvatora" - albuma prvijenca objavljenog za Dallas records. "Sex on the beach" prati i zanimljiv, animirani video spot koji se ovih dana počinje emitirati na televizijama širom Hrvatske. Valetudo su: Srđan Obad - vokal; Nikolina Obad - vokal; Nikša Selmani - gitara; Vlaho Bonačić - bubnjevi; Lucijan Aleksić - bass gitara; Vjekoslav Čižek - klavijature; Ivan Bonačić - saksofon. Valetudo će svirati na Night Stageu prvog dana festivala zajedno sa Gustafima.
[ valetudo ]

valetudo

ULAZNICE

Festivalske ulaznice (za dva dana) mogu se kupiti već od 250 KN. Ulaznice za Vip INmusic u prodaji su u svim Vip centrima, te u svim prodajnim mjestima Eventima u Sloveniji, Srbiji, BiH, Mađarskoj, Austriji i Italiji. Online prodaja ulaznica na stranicama Eventima.

Cijena festivalske ulaznice (za dva dana):

300 kn - 9.6. - 8.8.2007.
350 kn - 9.8. - 26.8.2007.
400 kn - 27.8.2007.

Cijena dnevne ulaznice (za jedan dan):

250 kn - 9.6. - 8.8.2007.
300 kn - 9.8. - 26.8.2007.
350 kn - 27.8. i 28.8.2007.

promo guy // 16/07/2007

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*