home > njuz > NOVA IZDANJA: Trophy Jump, The Gentleman, Art Effect, Fluke T, Koala Voice, Rust Red Romance, Klinika Denisa Kataneca, Kozjak, Short Reports.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Trophy Jump, The Gentleman, Art Effect, Fluke T, Koala Voice, Rust Red Romance, Klinika Denisa Kataneca, Kozjak, Short Reports.

01. TROPHY JUMP

Zagrebački punk rock bend Trophy Jump izbacio je EP kućne radinosti pod nazivom "Yellow House".

EP je sniman tokom proljeća 2020. od strane frontmena benda Antuna Alekse.
Miks i master potpisuje Dominik Kisić, dok je za cover albuma zaslužna Tara Jelovac.



02. THE GENTLEMAN

The Gentleman je objavio novi singl "Hide & Seek", koji potpuno u skladu s vremenom u kojem trenutno živimo, iskreno zaranja u duboku emotivnu i psihološku introspekciju tražeći odgovore na bitna egzistencijalna pitanja. Pjesma "Hide & Seek" je prvi najavni singl novog istoimenog albuma koji izlazi u svibnju ove godine.

Videospot je snimio i montirao Dinko Šimac (Beyond Pines Films), a audio produkciju potpisuje Marin Hraščanec (Intek Music).



03. ART EFFECT

Art Effect je hrvatski pop rock sastav iz Splita koji je nastao 2018. godine.

Do sada su izbacili singlove Jedrilica i Zimska kiša koji su po društvenim mrežama i glazbenim portalima zadobili mnoštvo pozitivnih kritika, a koje je i publika toplo primila.



04. FLUKE T

Fluke T je solo projekt mladog glazbenika Nenada Todorovića, inače autora i frontmana beogradskog rock benda The Cockblockers. Unatoč tome što s bendom ima već dva snimljena albuma, Nenad predstavlja već peti samostalni singl imena Barriers. Riječ je o vrlo lijepoj indie pop baladi ugodnoj za uho i radijske etere, a glavna tema koja se prožima kroz cjelokupan dosadašnji Nenadov kantautorski rad je ljubav i samo probijanje njenih granica.

Pjesmu je producirala ekipa iz Shoom Studia, a lyric video izradio je Nenadov brat Predrag. Pred ovim talentiranim autorom je uzbudljivo razdoblje na svim područjima, uspješno nastavlja sa svojim solo radom, a s The Cockblockersima ga očekuje izdavanje drugog studijskog albuma.



05. KOALA VOICE

Nakon pozitivno prihvaćenog jesenskog singla Vertigo dolazi i drugi singl s nedolazećeg albuma, koji ćemo u cijelosti moći čuti u proljeće 2021. godine.

Uz nježan, ali lukavo nezaboravan gitarski rif, Vukovi pjevaju o slomljenim srcima i prijateljstvu. Baš kao što su se našli oni sami, Koala Voice nas podsjećaju na ljepotu toga da svatko s vremenom pronađe svoje stado.



06. RUST RED ROMANCE

"Rust Red Romance" ime je glazbenog projekta iza kojeg stoji Jim July, a "Hide Your Tears" drugi je singl s albuma"Buick Transgalactic 47", koji je izašao u studenom 2020. za nezavisnu izdavačku kuću Dirty Mojo Records.



07. KLINIKA DENISA KATANECA

Klinika Denisa Kataneca izdala je spot za pjesmu "Patkica", drugi singl s hvaljenog albuma "Jada Jada".

"Jada Jada" izašla je u svibnju prošle godine te se našla na mnogim listama najboljih albuma 2020. godine. Singl ujedno najavljuje i skorašnje vinilno izdanje albuma koje bi trebalo izaći sredinom godine. Album možete poslušati na svim streaming servisima i na službenoj bandcamp stranici benda, gdje ga možete i kupiti.



08. KOZJAK

Kozjak je novi zagrebački band čiji zvuk je teško svrstati u jednu ladicu, jer upravo spajanjem raznih stilova i žanrova sviranja i pjevanja dečki kreiraju svoj jedinstven zvuk.

Kako kažu, cilj im je vratiti pravi žestoki zvuk na područje materinjeg jezika, gdje su stasali bendovi poput Time-a, Majki i niza drugih kvalitetnih autorskih bendova.

Prvi singl predstavljen je u veljači 2021. godine na društvenim mrežama uz spot za pjesmu Fatalist. Spot je sniman u Zagrebu, a režiju i montažu potpisuje upravo pjevač, iskoristivši slobodno vrijeme u lockdownu.

Kako tekst pjesme poziva na buđenje i pronalaženje sebe u novim situacijama koje su se nametnule u našim životima, tako i spot prati raspoloženje pjesme. Ideja spota je upravo spajanje urbanog, plesnog sadržaja sa žešćim, groovy zvukom pjesme da bi se postigao netipičan mix.

Bend planira izdati EP pod nazivom Fatalist koji je snimljen u studiju Dostava Zvuka, recording, mix i master potpisuju Leo Klaić i Mark Mrakovčić, a izlazak se očekuje u rujnu 2021.g.



09. SHORT REPORTS

Bend Short Reports je snimio svoj prvi spot za pesmu Connection sa prvog albuma "Cats VS Dogs" koji će biti objavljen u toku 2021. godine.

Ovaj spot je početna stanica benda u vizuelnom smislu, a uporedo sa objavljivanjem prvog albuma u toku tekuće godine, bend priprema sledeće video spotove kao i drugi album.

terapija // 08/03/2021

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*