home > njuz > NOVA IZDANJA: [MACHINA], J.R. August, Kiril Djaikovski, Mi Vida, Eikonoise, Psihokratija, Spotty Mug.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: [MACHINA], J.R. August, Kiril Djaikovski, Mi Vida, Eikonoise, Psihokratija, Spotty Mug.

01. [MACHINA] - NOVI SINGL I SPOT!

Singl i video spota "Seksi Šaman" urađen je u saradnji sa bendovima ODE iz Čikaga i mostarskim Zosterom.



02. J.R. AUGUST - NOVI SPOT!

"Crucify Me" prvi je spot s nedavno objavljenog, i od kritike već mahom pohvaljenog, prvijenca "Dangerous Waters"



03. KIRIL DJAIKOVSKI - NOVA MUZIKA!

"Red Safari", novi singl Kirila Džajkovskog dio je soundtracka novog filma "Vrba (Willow)" renomiranog makedonskog redatelja s njujorškom adresom Milča Mančevskog koji je imao svjetsku premijeru na ovogodišnjem filmskom festivalu u Rimu. Nakon suradnje na filmovima "Dust" i "Shadows" Kiril je napisao muziku i za novi film Mančevskog, s kojim je u još daljoj prošlosti surađivao u projektu Bastion. Ponovno u kombinaciji s pjevačem i reperom Lion D-jem, "Red Safari" je eksplozivna mješavina reggaea i drum'n'bassa koja odlično dočarava furioznu atmosferu Kirilovih živih nastupa.



04. MI VIDA - NOVI SINGL!

"Sexy" je profinjeno raslojavanje seksualnosti iznutra na van… Seksualnost, kao najstigmatiziranija ljudska osobina, je neiscrpna tema umjetnika od pamtivijeka. Je li grijeh, je li primitivno, površinsko, je li naprotiv duboko, sveto, pokretačko? Mi pjevamo o gorko slatkom aspektu tjelesne čežnje koja pleše između ljubavi i boli, koja ne zna je li leti ili pada, da li da se preda ili bježi… A nitko nije imun na slatke riječi. Tko ne voli čuti da mu kažeš "tako si lijep… ti si mi sexy…" - izjavila je Vida povodom nove pjesme.

Mi Vidu čine Vida Manestar i Stanko Kovačić. Vida Manestar, glazbena je pedagoginja, kantautorica te dugogodišnji prateći vokal u grupi Elemental. Predstavljanju autorskog materijala prethodilo je spajanje sa sjajnim glazbenikom i skladateljem Stanislavom Kovačićem, koji je kompozitor brojnih glazbenih brojeva za audio drame i kazališne predstave, a svoju sviračku karijeru gradi kroz suradnje s drugim glazbenicima ili kao redoviti član brojnih uspješnih sastava - Stampedo, Šo Mazgoon, Gego i Picigin bend, Hladno Pivo, Darko Rundek.

Kako i sami otkrivaju, imaju spremno dovoljno autorskih pjesama za objavu albuma prvijenca, na kojem će predstaviti interesantan spoj ukulelea i violončela s elementima pop i trip-hop žanrova, podcrtano melankolijom Vidinog vokala.



05. EIKONOISE - NOVI SINGL!

Eikonoise novi materijal predstavlja singlom "Listek" koji je inspiriran pjesmom "Počnem listek pisati", prema zapisu Vinka Žganca, i prvi je dio međimurske trilogije koju najavljuje Eikonoise.

Nakon debitantskog albuma izašlog početkom 2019. godine, čiji konceptualni naziv glasi
"Immanens", Eikonoise je lansirao novi singl. Riječ je o skladbi "Listek", inspiriranoj međimurskom narodnom pjesmom "Počnem listek pisati", koja je prva iz tzv. međimurske trilogije, kako najavljuje Eikonoise. "Listek" je nastao kao kolaboracija između Tamare Korunek, vokala, te Bojana Miljančića (Eikonoise), duduk, sintesajzer, elektronika, kompozicija, aranžman, snimanje, miksanje i mastering.

Podsjetimo, Eikonoise je naziv multimedijalnog, konceptualnog i muzičkog projekta, koji
djeluje unutar vizualnih i u sklopu suvremenih umjetničkih i multimedijskih praksi, a kojeg
2014. godine osniva multimedijalni umjetnik, glazbeni producent i akademski slikar Bojan
Miljančić.



06. PSIHOKRATIJA - NOVI ALBUM!

Treći po redu.



07. SPOTTY MUG - PRVI ALBUM!

Virovitički bend Spotty Mug izbacio je prvi album. Zvuči ovako:
https://www.youtube.com/watch?v=M7_89n3tagM&list=OLAK5uy_kFRhmg3VLhR68RZxKYD0s76g97KC16tAA&index=9&fbclid=IwAR2lYnp8hclnlZqDP4zgBUyXmRt5raFdj8x1RSzSFUphpNaVMwoUc-KgVLk

promo guy // 28/10/2019

Share    

> njuz [last wanz]

cover: 312 Anatomija Zvuka

312 Anatomija Zvuka

| 25/03/2020 | wuk |

>> opširnije


cover: Punk u doba karantene:

Punk u doba karantene: "Proklet bio rock'n'roll" - knjiga o povijesti Barake i kutinske scene.

| 18/03/2020 | promo guy |

>> opširnije


cover: NOVA IZDANJA: Miki Solus, Radost! & Mario Kovač, Luddit, John Benston, Hibrid etc, One Step Away, KDK, Thee Melomen, She brought me gasoline, Fade Out, Como Bluff, Mary May, Detroit Groove Gang.

NOVA IZDANJA: Miki Solus, Radost! & Mario Kovač, Luddit, John Benston, Hibrid etc, One Step Away, KDK, Thee Melomen, She brought me gasoline, Fade Out, Como Bluff, Mary May, Detroit Groove Gang.

| 18/03/2020 | promo guy |

>> opširnije


cover: Kosheen@Boogaloo ZG 08/05/2020

Kosheen@Boogaloo ZG 08/05/2020

| 05/03/2020 | promo girl |

>> opširnije


cover: Placebo@Šalata ZG, 15/07/2020

Placebo@Šalata ZG, 15/07/2020

| 05/03/2020 | promo girl |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*