home > njuz > Tabor Film Festival predstavio domaću filmsku konkurenciju, Boris Jokić i Davor Rostuhar novi predavači.

kontakt | search |

Tabor Film Festival predstavio domaću filmsku konkurenciju, Boris Jokić i Davor Rostuhar novi predavači.

Tabor Film Festival predstavio domaću filmsku konkurenciju, Boris Jokić i Davor Rostuhar novi predavači.

Na Tabor Film Festivalu, koji će svoje 16. izdanje doživjeti od 5. do 8. srpnja u dvorcu Veliki Tabor, i ove će se godine prikazati više od 200 kratkometražnih filmova iz Hrvatske i svijeta. U domaću konkurenciju za najbolji film i festivalski trofej "Veronikina lubanja" ove je godine ušlo 16 redatelja čiji će filmovi biti podijeljeni u tri cjelovečernja programa. Premijerno će na festivalu biti predstavljen i Medvedgrad korner koji će pod geslom "Stvaraj lijepe priče" ugostiti brojne predavače, između ostalih i domaćina festivala Borisa Jokića koji će održati predavanje "Kad porastem bit ću policajac, youtuber, astrofizičarka, Kolinda, vjernik... Budućnost Hrvatske kako je vide djeca i mladi", i Davora Rostuhara koji će promovirati knjigu "Polarni san". Srijeda, 20. lipnja posljednji je dan za prijavu volontera, a više o natječaju može se pročitati na https://bit.ly/2HGwh9g.
[ Davor Rostuhar ]

Davor Rostuhar

[ Boris Jokić ]

Boris Jokić

Film Antonete Alamat Kusijanović "U plavetnilo" nezaustavljivo osvaja svjetske festivale, a u priči o djevojčici Juliji i njezinoj majci koje se u bijegu od obiteljskog nasilja vraćaju na idilični otok uživat će i taborska publika. Na Tabor ponovo dolazi višestruko nagrađivani Tomislav Šoban, prikazujući u svojem najnovijem filmu "Otac" odnos oca i sina osumnjičenog za zločin, a redateljica nominirana za studentskog Oscara Judita Gamulin filmom "Marica" prikazuje dan u kojem je sredovječna kućanica odlučila napustiti obitelj i ostvariti svoju slobodu. Među igranim filmovima naći će se i "Nona" Marija Pucića o starici koja živi sama i danima odbija ustati iz kreveta, u filmu Damira Radića "Ništa se ne može vratiti" glavnu junakinju preplavljuju osjećaji dok snima prizore camerom obscurom, a neuspjeli rođendanski party na obalama Save prikazuje film Vjerana Vukašinovića "Sava raka tika taka".
[ U PLAVETNILO rad Antoanete Alamat Kusijanović ]

U PLAVETNILO rad Antoanete Alamat Kusijanović

Animirani filmovi ovogodišnje konkurencije dotiču se raznih tema. Dok se Jelena Oroz bavi intimnom tematikom propitujući što se događa kada se uljuljkamo u svojim ljubavnim vezama njegujući naš ego, krhak kao zečevi iz njezinog filma "Dva na dva", multimedijalni umjetnički aktivist Igor Grubić u filmu "Kako se kalio čelik" nakratko oživljava prostor propale tvornice kroz slike radničke solidarnosti. Umjetničkim djelima inspirirani su filmovi Petre Balekić, koja filmom "'Stranac' u mojoj glavi" oživljava sjećanje na roman Alberta Camusa i Veljka Popovića čiji su "Biciklisti" nadahnuti slikama Vaska Lipovca.
[ KAKO SE KALIO ČELIK (Igor Grubić) ]

KAKO SE KALIO ČELIK (Igor Grubić)

[ DVA NA DVA (Jelena Oroz) ]

DVA NA DVA (Jelena Oroz)

Davor Sanvičenti domaćim se filmskim snagama priključuje eksperimentalnim filmom "Skoro ništa: i dalje noć", a dokumentarnim filmovima publici će se predstaviti pet autora. Svoj film "Perspektivan" Andrija Tomić predstavlja vrlo kratko, kao film koji "ne govori o Anti Tomiću", pa gledateljima ostaje da sami vide o čemu film zaista i govori. Na Tabor se vraćaju Sunčica Ana Veldić koja svojim novim filmom "Precijenjena dramaturgija" svjedoči o trenucima vlastite kreativne nemoći, kao i Igor Bezinović s filmom "Lovetovi" o nagrađivanim webcam-modelima. Obiteljskim temama bave se autorica Renata Lučić koja u autobiografskom videodnevniku "Kol'ko god nas noge nose" prikazuje odnos s majkom te Jakov Labrović čiji film "Blink" otkriva skrivene strane liječenja u psihijatrijskim ustanovama.

O najboljem filmu domaće konkurencije odlučivat će žiri kojeg ove godine čine slovenska filmska kustosica i kritičarka Maša Peče, britanska video umjetnica i profesorica na University of the West of England Katie Davies, te prošlogodišnji pobjednik, splitski redatelj Boris Poljak.

Pivovara Medvedgrad novi je partner Tabor Film Festivala. U Medvedgrad korneru će se osim u vrhunskom craft pivu moći uživati i u predavanjima, promocijama knjiga i radionicama. Boris Jokić će predstaviti rezultate niza istraživanja koja je Institut za društvena istraživanja u Zagrebu proveo u 2017. i 2018., a u kojima je sudjelovalo preko 15000 djece i mladih iz cijele Hrvatske. Zajedničko pitanje tih istraživanja je kako oni od 8 do 18 godina vide svoju budućnost i budućnost Republike Hrvatske. Postoje li u Hrvatskoj djevojčice koje žele biti astrofizičarke ili dječaci koji žele biti frizeri i kozmetičari? Koliko je onih koji žele biti Sandra Afrika ili Kolinda Grabar Kitarović? Odgovori se mogu čuti samo na Tabor Film Festivalu. Polarni san Davora Rostuhara, jedan je od događaja koji su obilježili prošlu godinu. Njegov put do ostvarenja svog sna - prve hrvatske ekspedicije na Južni pol, bio je i put duboko u samog sebe, koji nakon mnogo slamanja, uspona i padova, doživljava trijumf na način na koji nije mogao ni zamisliti. Ekspedicija je trajala 47 dana, tijekom kojih je prešao 1163 km sasvim sam u bijeloj pustoši okovanoj snijegom i ledom, bez dostave hrane, vukući svu opremu u saonicama teškim 135 kg, bez upotrebe vanjske energije (vjetra, pseće zaprege, motornih saonica i sl.), a pripreme za nju su trajale dvije godine. Pod geslom "Stvaraj lijepe priče" predstavit će se još neki predavači čija će imena biti objavljena u narednim danima.

U tijeku je i drugi krug natječaj za hrvatske i slovenske bendove u suradnji s ljubljanskim Radio Študentom. Glasovati za osvoje favorite može se na stranicama najveće regionalne top ljestvice Muzika Je Zvonko Radost http://www.zvonkoradost.com/tabor-2018/.

Festivalske ulaznice po cijeni od 225 kuna, u koje je uključen kamp, mogu se kupiti do početka festivala. Na dan će koštati 270 kuna. Rezervacije kampa obavezne su na adresi kamp.tff@gmail.com.

Dnevne ulaznice (kamp uključen):
Četvrtak, 5. srpnja: 85/100 kn (12/14€)
Petak, 6. srpnja: 105/130 kn (15/18€)
Subota, 7. srpnja: 105/130 kn (15/18€)
Nedjelja, 8. srpnja: 65/80 kn (9/11€)

Prodajna mjesta:
Mali medo, Zagreb
Pivnica Medvedgrad, Zagreb
Fakin Craft Bar, Zagreb
Dirty Old Shop, Zagreb
Krčma Polanović, Zabok
Grešna gorica, Desinić
Mala Ramona, Krapina
Havana Club, Krapinske Toplice
Pivnica Cantina, Klenovac Humski
Entrio: http://bit.ly/2jlb3o0

promo guy // 20/06/2018

Share    

> njuz [last wanz]

cover: MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju

MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju "Horvi izzove Krajnca na trganje listkov s koledarja za leto 2024" u stilu - SUICIDE!

| 18/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover:

"Angel for the masses" novi spot dreDDup

| 17/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Rane" - nov singl i video benda Lelee

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: nova pjesma benda Kensington Lima zove se

nova pjesma benda Kensington Lima zove se "The Beat That Saved Our Lives".

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*