home > njuz > Nova izdanja - SLOMING MOOPS, REPETITOR, PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS, JUSTIN'S JOHNSTONS feat. SAŠA ANTIĆ & OLLIE B, LIRA VEGA, 16 OSAM 23

kontakt | search |

Nova izdanja - SLOMING MOOPS, REPETITOR, PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS, JUSTIN'S JOHNSTONS feat. SAŠA ANTIĆ & OLLIE B, LIRA VEGA, 16 OSAM 23

Poslušajte i pogledajte nove singlove, spotove...

Sloming Moops

"Sinner Joe Crazy" novi je singl garage punk one-man benda Sloming Moops, koji najavljuje drugi album "Dance Drool". Ova "antifa minijatura", snimljena doma i u improviziranom studiju Štajner Benda "Red Wednesday", predstavlja sumanutu priču o iskupljenju, zborskom pjevanju i krvi. Pjesmu upotpunjuje DIY spot sniman mobitelom. Put do pakla ipak je popločen dobrim namjerama.



Sloming Moops je garage punk one-man band Sana Mikuleca, nastao sredinom 2015. uslijed manijakalnog slušanja Obliviansa, Jaya Reatarda, Sonicsa, Black Lipsa i sličnih garage rock heroja. Ubrzo nastaju stvari koje čine prvi album "Puzzle", izdan na jesen 2015. na imaginarnoj etiketi Triple Zed Records. "Puzzle" sadrži 11 bučnih i prljavih lo-fi stvari koje rijetko prelaze magičnu granicu trajanja od 2 minute. Po istom principu počinje rad na drugom albumu "Dance Drool" koji bi svijetlo dana trebao ugledati početkom 2017. Moopsi njeguju bučne gitare, lo-fi vokale, prljavu produkciju, diy vizuale, spotove snimane mobitelom i ostale aspekte garage rock estetike 20. i 21. stoljeća.

Repetitor

"Suženi snovi" novi je singl grupe Repetitor, skinut s fantastičnog novog albuma "Gde ćeš", za kojeg je napravljen i pripradajući videospot.

Izvrstan, dinamičan spot režirao je i montirao Miodrag Cicović iz benda Straight Mickey And the Boyz. Direktor fotografije je bio Lazar Bogdanović, a za scenografiju se pobrinula Sara Simović.



Repetitor u prosincu nastavlja s koncertnim promocijama novog izdanja. U petak, 2. prosinca osvajaju Veliki pogon zagrebačke Tvornice kulture. Kao predgrupa nastupa Spiridon, rock trojka iz Makarske rivijere koja je dosad objavila jedan album, "Krik" 2014. godine.

Nakon Zagreba Repetitor će samo u prosincu nastupati u Beogradu, Mostaru, Splitu, Linzu, Novoj Gorici, Kranju, Nišu i Skopju.

Ulaznice
Ulaznice za koncert u Tvornici kulture iznose 50 kn u pretprodaji, odnosno 70 kn na dan koncerta.

Pips, Chips & Videoclips

Nakon objavljivanja "Songboxa", luksuzno opremljene knjige notnih zapisa 25 pjesama iz karijere benda i njenog predstavljanja na netom završenom "Interliberu" Pipsi i dalje rade punom parom.



"Jacques Cousteau" ime je nove pjesme koja, napominju, ne najavljuje novi album, a glavni i odgovorni Dubravko Ivaniš o songu sa slavnim istraživačem u naslovu pojašnjava:

Baveći se svjetskom pravdom i nepravdom skužili smo da Robinson Crusoe i Jacques Cousteau ipak imaju nešto zajedničko. Naime, ta dva naizgled nepomirljiva svata nekim se čudom savršeno rimuju. Obojica su, sad to otvoreno možemo reći, inzistirala da se nađu u pjesmi. Trudili smo se napraviti klasik za San Remo - ali uzalud nam violinice, zvona, tromboni i anđeoski zbor kad naš pjevač nema lijep glas.

Na pjesmi gostuju Tena Novak Vincek na violini i Yaya s pratećim vokalima.

Muzički producent je Ivan Božanić, a izdavač Dan, Mrak.

Justin's Johnson feat. Saša Antić & Ollie B

Nakon uvodnih singlova te dinamičnih i zanimljivih spotova, "All In" i "Tvrd", Justin's Johnson su prije nastavka priče napravili intermezzo suradnjom sa Sašom Antićem i Ollie B.-jem te izbacuju novi singl pod imenom "Vođa".



Ideja je stvorena, kako to obično biva, u prostoru, ovaj put Bozon studija. Autor pjesme je Saša Antić iz TBF-a, a Justinsi su stvar podebljali glazbom i aranžmanima u svom stilu. Drugi gost na pjesmi je mladi mostarski glazbenik Ollie B. koji je fenomenalnim vokalnim dionicama začinio "Vođu" u soul stilu i time zaokružio pjesmu na najbolji mogući način.

Novi materijal Justinsa odlikuje raznolikim tekstualnim sadržajima i miksom žanrova, a dosad objavljene pjesme odlična su uvertira u album koji Splićani objavljuju početkom iduće godine za Aquarius Records, kada najavljuju i veliku regionalnu turneju.

Lira Vega

Lira Vega prezentuje novi spot za pesmu Vudu, sa albuma Duhovi (Lampshade 2015.).



Ovo je sedmi spot grupe sa ovog izdanja, a potpisuju ga članovi grupe, slikarka Milica Simonović u ulozi snimateljke i rediteljke, i montažer NIkola Vrzić. Spot je sniman u Beogradu, novembra 2016, i prenosi jesenju atmosferu grada i potrebu za kontaktom sa prirodom i iskonskim oslobađanjem koje je moguće samo u njoj.

16 Osam 23

Alternativni sastav 16 Osam 23 objavio je novi, fankoidno pržeći singl i spot "Konfuzija", sa aktuelnog mini albuma "Da li možeš da podneseš?"



Sastav 16 OSAM 23 je svoje najnovije izdanje "Da li možeš da podneseš?" objavio pod etiketom Odličan hrčak u tri etape u toku 2016. godine - u obliku CD Mini albuma (jun), dvanaestoinčnog (12" EP) Maxi Singla na vinilu (septembar) i konačno od pre neki dan i u formi digitalnog zapisa na odgovarajućim OnLine servisima za slušanje muzike. Od 22. novembra na YouTube-u je i novi video za aktuelni singl sa ove ploče, naslovljen sa "Konfuzija" koji predstavlja ilustraciju "najmračnije" pesme sa ovog izdanja. Kako je forma EP-ja nešto što je sastavu 16 OSAM 23 poznato od ranije (prvo i poslednje izdanje u devedesetim su takođe bili mini albumi), ideja je bila da i prvo izdanje sa potpuno novim pesmama u dvadesetprvom veku objave u istom obliku.

Četiri pesme snimljene u novobeogradskom studiju Underground predstavljaju sastav koji je spreman da dokaže da ponovno okupljanje njegovih članova početkom 2011. nije motivisano nostalgičnim osvrtom na njihove početke, već da su 16 OSAM 23 odrastajući sa svojom publikom (a dosta dugo i bez nje, s obzirom na dugu pauzu na početku milenijuma), sazreli u autorskom i sviračkom smislu i da i dalje imaju šta da kažu. Nadovezujući se na poetiku koju su formirali na svoja prva četiri izdanja i nadograđujući je iskustvom sticanim u godinama diskografske pauze matičnog sastava radom na drugim projektima u zemlji i inostranstvu - Vuk, Acko, Draganac i Saša se vraćaju da još jednom protresu iz temelja sliku koju su stvorili o sebi prethodnih godina.

"Ko nije pazio na času - neka nadoknadi gradivo, ko nas zna po samo jednoj ili dve pesme - neka posluša ponovo. Ko nas nikad nije slušao - neka nas sluša glasno.", poručuje frontmen Vuk Popadić.

Uzdanice srpske alternativne scene 16 Osam 23 su se pročuli hitovima "Moja mama šnicle tuče" i "Kifle s džemom", ali se bend ugasio pred kraj neveselih devedesetih.

16 OSAM 23 nedavno su ponovo grunuli na scenu povratničkim EP-om "Da li možeš da podneseš?" (2016 Odličan hrčak), kome je prethodio singl/spot "Minimal funk".

"Da li možeš da podneseš? nije samo pitanje koje smo postavljali sebi radeći na novoj ploči, to je i pitanje koje postavljamo slušaocu bez obzira na predrasude koje možda ima na osnovu površnog poznavanja našeg opusa.
Da li možeš da podneseš 16 OSAM 23?", pita Popadić.

promo guy // 02/12/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*