home > njuz > Nova izdanja - ČAO PORTOROŽ, DETECTIVE JONES, STRAIGHT MICKEY & THE BOYZ, MOSKAU, ROBIJA HRVATA, NULA PLUS, BRUNO MIČETIĆ TRIO, AUGUSTE

kontakt | search |

Nova izdanja - ČAO PORTOROŽ, DETECTIVE JONES, STRAIGHT MICKEY & THE BOYZ, MOSKAU, ROBIJA HRVATA, NULA PLUS, BRUNO MIČETIĆ TRIO, AUGUSTE

Stigli novi spotovi, singlovi, albumi...

Čao Portorož

Čao Portorož imaju novi videospot i kreću na turneju!

Čao Portorož dolaze iz Ljubljane i donose nam novi videospot za pjesmu Ću! Ovo je njihov drugi video sa istoimenog albuma iz 2013. godine, a režirali su ga članovi benda Gregor Andolšek te Ivian Kan Mujezinović. Kod montaže se je angažirao i gitarist Anže Petrič, dok je sa kamerom i svjetlima upravljao Vladan Janković.



U ovom ćaknutom videospotu svaki član benda luduje na svoj način - opuštanjem, zabavljanjem i divljanjem Čao Portorož zatvaraju poglavlje uspješnog drugog albuma, a prije nego se opet zatvore u studio, kreću na kraću europsku turneju.

Zajedno sa Blažem, slovenskim producentom elektronike, te mladim indie rockerima Koala Voice, Čao Portorož sudjeluju na MENTprizent turneji, na kojoj će se zaustaviti u četiri europske države! Prva svirka dogoditi će se u zagrebačkoj Tvornici, druga stanica je Pecs u Mažarskoj, a nakon toga slijedi Beogradski Elektropionir. Dva koncerta na rasporedu su na makedonskoj PIN konferenci, a posljednja postaja je klub Feedback u Nišu.

Sa zanimljivim gitarskim rifovima i zabavnim slovensko-hrvatsko-srpskim stihovima, Čao Portorož odrađuju vrhunske live nastupe koje ne želite propustiti.

A do tada - Ću!

MENTprizent TOUR:

22.11. - Tvornica, Zagreb (HR)
23.11. - Nappali, Pecs (HU)
24.11. - Elektropionir, Beograd (RS)
25.11. - PIN Conference, Skopje (MK)
26.11. - PIN Conference, Skopje (MK)
27.11. - Feedback, Niš (RS)

Detective Jones

Nakon zanimljivog posljednjeg singla ''U gužvi'', zagrebački rock bend Detective Jones izdaje novu i ponešto drugačiju pjesmu ''Mrav na suncu''.



Spot je sniman na dvije lokacije i time prati pjesmu u atmosferi i tekstu. Kadrovi snimani u centru Zagreba prikazuju pritisnutost rutinom, otuđenost i želju za bijegom "negdje drugdje". Taj dio kamermanskog posla odradio je Vjekoslav Palinić. Drugi dio je sniman u Staroj Novalji, a prikazuje opuštenost, prirodnost i jednostavno, dobro, staro uživanje na ljetovanju. Kadrove mora i plaža snimali su autor pjesme Denis Špičić i njegova djevojka Marina Hudolin, koja se također pojavljuje u spotu. Za montažu i postprodukciju zaslužan je Filip Filković Philatz.

''Pjesma svojom nostalgičnom atmosferom i zvukom priziva šezdesete i kraj dugog toplog ljeta. Tekst govori o eskapizmu i lutanju dok se na refrenu razbija ta sumornost pozitivnim i pamtljivim riječima i melodijom.'' najavio je Denis Špičić, autor teksta je glavni vokal benda. Glazbu je napisao zajedno s Vladom Mirčetom, Zdeslav Klarićem iz grupe Pips,chips&videoclips te Bojanom Šalamonom Shallom iz Connecta.

Spot su snimali Denis Špičić, Marina Hudolin i Vjekoslav Palinić, dok je za postprodukciju bio zadužen Filip Filković Philatz.

Straight Mickey and the Boyz

Šta HAOS RADI?!

,,Haos radi svašta... haos u glavi... zvučni haos... ali i najavljuje novi album", kazali su članovi grupe Straight Mickey and the Boyz povodom objavljivanja dugoočekivanog singla ,,HAOS RADI".



Vratili su se Straight Mickey and the Boyz u studio, ali i koncertnim aktivnostima. Upravo zbog zahtevnog snimanja novih pesama širom regiona Straight Mickey and the Boyz su tokom godine imali tek nekoliko nastupa. Do sada!

SMATB će prvi nastupiti u Beču 24. novembra, 25. novembra održaće koncert u Črnomelju, a 26. novembra u još jednom slovenačkom gradu - Škofja Loka.
Beogradska publika konačno će biti u prilci da ih vidi 9. decembra u Elektropioniru!

Ulaznice su dostupne u kafeu Šikarica (Skadarska 22) i u Zaokretu (Cetinjska 15) po pretprodajnoj ceni od 400 dinara. Ukoliko ih ostane, na ulazu u klub koštaće 600 dinara.

Spot za novi singl SMATB ,,Haos radi" dostupan je na youtube-u, a pesma i na svim relevatnim digitalnim servisima za stream i download

Moskau

Moskau Live at Vintage Industrial Bar prvi je live album kolektiva Moskau. Snimljen je na koncertu u Vintage Industrial Baru u Zagrebu 20. listopada 2016. godine.



Setlista sadrži pjesme sa prethodnih albuma Dirty Ground i Gospel Machine, te EP-ja Red, ali i četiri pjesme s nadolezećeg izdanja "Violence/Sorrow" koje se očekuje sljedeće godine.

Uz stalne članove postave Moskau, na albumu umjesto tada odsutne TeneRak, s bendom na gitari, klavijaturi, vokalima i udaraljkama svira Sara Renar.

Album je uživo snimio Branimir Božak, a naslovnica je djelo koprivničkog likovnog umjetnika Zvonimira Haramije Hansa.

Ovaj album potvrđuje tezu kako su glavno oružje Moskau upravo nastupi uživo na kojima bend najbolje demonstrira svoju razornu snagu, a pjesme doživljavaju transformacije u svojim uvijek drukčijim aranžmanima.

Robija Hrvata

Zagrebački bend Robija Hrvata ima novi singl "Banke kradu novac" kojim najavljuju novi album "Oj živote".



Uz novi album koji će imati dvanaest pjesama, očekuje se i koncertna promocija albuma.

Nula plus

Hard core bend iz Tuzle, 13.11.2016.god. je na svojoj oficijalnoj Facebook stranici (https://www.facebook.com/pages/Nulaplus/) objavio dupli video spot za pjesme "Kanada" i "Deda Mraz", pjesme sa posljednjeg albuma pod nazivom "Ubrzanje i Sikira".



Aranžman oba video spota potpisuje Alija Kamber (www.alijakamber.com/), konceptualni umjetnik iz Tuzle, sa kojim bend surađuje duži niz godina.

"Pored toga što su oba spota kreirana kao jedna cjelina specifični su i po tome što se u spotu za pjesmu "Kanada" kao akteri pojavljuju i bivši članovi benda NULA PLUS.
Pokojni Nebojša Stojkov Frenki, raniji basista benda koji je nedugo nakon snimanja kadrova za spot i kraće bolesti preminuo, pojavljuje se u ulozi oca koji se nakon dugo vremena vraća u svoj zavičaj iz inostranstva i zatiče se u jednoj nadrealnoj situaciji, te Saša Đokić, legenda tuzlanske hard core scene, bivši bubnjar benda u ulozi majke.

Oba spota su snimana u Tuzli koncem 2015. godine." - Džemal Trakić Sicke, gitarista

"Pomenuti datum smo odabrali za objavljivanje spotova jer smo se na taj dan prošle godine zauvijek oprostili od našeg prijatelja Nebojše, koji je nakon kraće bolesti preminuo. Sigurni smo da ćemo našem drugaru na taj način odati posebnu počast." - Almir Mulaosmanović Bagi, vokal

"Nakon objave ova dva spota pred nama je mnogo drugih zadataka. Imamo u skorijem planu i ekranizaciju još dvije pjesme sa posljednjeg albuma, snimiti remake nekih naših starijih pjesama te organizovati što više nastupa u ovoj ali i narednoj godini. Jednostavnije rečeno... Pune ruke posla!" - Ademir Bruljić Adi, bubnjar

"Svaki naredni nastup nas veoma raduje jer radimo po principu telekompanija u BiH, "Idemo prvi, dajemo više!"; s tim što mi zaista dajemo svoj maksimum, "dajemo više" na svakom našem nastupu kako muzički tako i scenski. Želimo da ovo što radimo ostane prepoznatljivo kao "bosanski muzički kvalitet" koji je svakako neprikosnoven kada je riječ o muzici Balkana."- Jasmin Avdić Jaci, basista

Nakon odlične svirke u beogradskom klubu "Vrtoglavica" sa bendovima Rapidforce i Last Thrill, 25.11.2016. NULA PLUS najavljuje "Vraški dobar koncert" u Lukavcu u klubu "BBCC".

Posljednji album "Ubrzanje i Sikira" dostupan je putem Bandcamp profila (https://nulaplus.bandcamp.com/) i oficijalne Facebook stranice benda NULA PLUS.

Bruno Mičetić Trio

"Beauty Of Your Soul" drugi je studijski album Bruno Mičetić Trija kojeg predstavlja prvi instrumentalni singl ''Luna Llena de Samba''. Na singlu je ostvarena suradnja sa Joeom Kaplowitzom, klaviristom iz Washingtona koji jednako toliko poznat na hrvatskoj jazz sceni.



Kroz osam skladbi na albumu Bruno Mičetić vodi nas na mirno i sigurno putovanje u svijet jazza, bluesa i balada, svijet kojemu je autor on sam i svijet u kojemu se čini kako je glazbu jednostavno pisati i slušati, ali čim se malo zagrebe ispod površine shvaćamo da to nije tako.

Auguste

Nakon predstavljanja singla "Ruke", kojim su najavile novo studijsko izdanje, kao i početak suradnje s Universal Music Hrvatska diskografskom kućom, skupina AUGUSTE predstavlja potpuno novu pjesmu - "Prosinac"! S novom pjesmom "Prosinac" nastavljaju nam predstavljati potpuno novi materijal i najavljivati zvuk novog, drugog po redu studijskog izdanja. Novi album naslijedit će njihovo zamijećeno debi-izdanje "Sve što je nekada bilo važno" (2015.).

"Prosinac je pjesma o mimoilaženju, o kolosijecima, o čežnji. Na kraju uvijek ostaje na nama kako ćemo se nositi sa situacijama u koje dolazimo. Mi smo odabrale sve okrenuti na pozitivu, što se i osjeti u glazbi. Na početku smo imale viziju kako bi pjesma trebala zvučati, no razvila se iznad svih očekivanja. Svima u uho upadne ova naša harmonikica koja je pjesmi dala neki francuski prizvuk! Imale smo pozitivnu jesensku pjesmu, a sada imamo i veselu zimsku", riječi su kojima Auguste opisuju novu pjesmu.

terapija // 18/11/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*