home > njuz > Franolić, Ćulap i Jovanović kreću na put...

kontakt | search |

Franolić, Ćulap i Jovanović kreću na put...

Druženjem uz svirku, razgovor i vino u zagrebačkom Pločniku, ovoga petka u podne, svestrani Franolić Ćulap Jovanović trio započet će seriju koncerata na kojima će uživo predstaviti svoje novo ostvarenje - album Put, koji je upravo objavljen pod okriljem Geenger Recordsa. Uz nastupe u Triblju, Rijeci i Ljubljani ponajviše treba izdvojiti onaj na Nebo festivalu u Zagrebu, u ponedjeljak, 14. studenog, u sklopu kojeg će Dražen, Kamenko i Marko održati i radionicu i koncert.
[  ]

Petak, 11.11. u 12 sati
druženje uz svirku, razgovor i vino - ulaz besplatan
Pločnik, Međimurska ulica 21, Zagreb

Subota, 12.11. u 20 sati
Hotel Balatura, Mali Sušik 2. Tribalj

Nedjelja, 13.11. u 20 sati
Botel Marina, Adamićev gat, Rijeka

Ponedjeljak, 14.11., radionica u 17, koncert u 20:30
Nebo festival, Polukružna dvorana teatra &TD, Savska 25, Zagreb

Srijeda, 16.11. u 21 sat
Prulček, Prijateljeva 2, Ljubljana

Više o albumu
Dražen Franolić i Kamenko Ćulap glazbenici su sličnog afiniteta koji dijele ljubav prema tradicionalnoj glazbi arapskog i indijskog svijeta. Žive i stvaraju u Zagrebu, a u svom stvaralaštvu su zvukove Istoka sljubili s nama nešto bližim balkanskim notama. Nakon albuma Bujrum i Česma, putevi im se ukrštavaju s onim usnoharmonikaša Marka Jovanovića, te zajedno nastavljaju u istom smjeru i snimaju orijentalnu avanturu zvanu Put.

Osim zajedničkog rada, glazbeno stvaranje pretaču i u druge projekte. Dražen Franolić je glazbeno prisutan dugi niz godina. Započinje sviranjem gitare, a kasnije se prebacuje na arapsku lutnju. Najzapaženije ostvarenje mu je album Asgard Live (1994.) koji je napravio u suradnji s Vesnom Gorše i čiji je status na ovim prostorima dosegao gotovo kultnu razinu. Kamenko Ćulap je dugi niz godina posvetio izučavanju i sviranju perkusionističkih instrumenata, nastupao je u KUD-ovima te je član ansambla makedonske tradicionalne glazbe VIS Pelister. Samouki usnoharmonikaški virtuoz te uspješan glazbenik s dugogodišnjim stažem Marko Jovanović surađuje s brojnim glazbenicima, a u proljeće 2016. godine osniva i školu usne harmonike u Berlinu pod nazivom Harmonica School Berlin.

Album je snimljen na tradicionalnim instrumentima kao što su arapska lutnja - oud, perkusijski instrumenti tar, mazar i udu, te na usnoj harmonici. Polazišna točka bila je lokalna, balkanska glazba regije komplementirana osobnim glazbenim ukusima tria koji obuhvaćaju indijske utjecaje, kao i blues te jazz. Zvuk se postepeno gradi improvizacijom i toplim melodijama lutnje te egzotičnim perkusijama koji zajedno čine arabesku arapskih i turskih zvukova protkanih regionalnim balkanskim etno glazbenim nitima ukorijenjenim u sevdalinkama. Princip po kojem sviraju se oslanja na indijske rage i makame.

Album je snimljen na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, producirao ga je sam Dražen Franolić. Omot albuma izradio je Edvard Ćulap, brat Kamenka Ćulapa, koji je već surađivao s dvojcem na Bujrumu. Draženu Franoliću lutnje izrađuje Alojzije Seder, a Marko Jovanović svira Hohnerove usne harmonike.

Ovo je izdanje topla preporuka svim ljubiteljima tradicionalne etno glazbe te orijentalnih i zvukova dalekog Istoka.
GNGR048
Popis pjesama: 1. Jasmin 4:32, 2. Sab-A'a 4:15, 3. Moj behare 5:36, 4. Sablja 3:40, 5. Vrelo 4:05, 6. Kanjira 4:24, 7. Put 5:06, 8. Stade se cvijeće rosom kititi 4:43, 9. Bujrum 4:46, 10. Hum 1:47

Dostupni formati: LP (black vinyl i transparent beer vinyl) / CD / digital

Kataloški broj: GNGR048

Fizički nosači zvuka dostupni su u svim trgovinama glazbom koje drže do sebe, dok je za stream i/ili download potrebno kliknuti na: Geenger Records Bandcamp, Deezer, iTunes, Spotify, Google Play i Amazon.

promo guy // 09/11/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover: ATHEIST RAP @ KSET, Zg, 24/10/2019

ATHEIST RAP @ KSET, Zg, 24/10/2019

| 18/10/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: Tjedan dana do nastupa najpoznatijeg američkog funk puhačkog sastava - Lucky Chops!

Tjedan dana do nastupa najpoznatijeg američkog funk puhačkog sastava - Lucky Chops!

| 17/10/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: Stoka ft. Tram 11 & Jantar

Stoka ft. Tram 11 & Jantar "Zadnji reper u gradu" na vrhu YouTube trendinga!

| 17/10/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: TREES OF MAINE - novi album.

TREES OF MAINE - novi album.

| 17/10/2019 | promo guy |

>> opširnije


cover: NOVA IZDANJA: Fantom, Revirgin, Živi Rasti Cvjetaj, Heidi šeće psa, Sedra.

NOVA IZDANJA: Fantom, Revirgin, Živi Rasti Cvjetaj, Heidi šeće psa, Sedra.

| 16/10/2019 | promo guy |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*