home > njuz > Nova izdanja - ELEMENTAL, VOLAND LE MAT, ARTAN LILI, DETOUR

kontakt | search |

Nova izdanja - ELEMENTAL, VOLAND LE MAT, ARTAN LILI, DETOUR

ELEMENTAL

"Opet je kiša" je četvrti singl s dvostrukog albuma "Tijelo pamti" koji je izašao u proljeće ove godine. Redatelj spota je Nevio Smajić čiji je najveći izazov bio pogoditi trenutak kada će u Zagrebu padati kiša. Zanimljivo je također da su u spotu korišteni ručno rađeni kišobrani napravljeni u Hrvatskoj, u tvornici Hrvatski kišobrani.
Uz novi spot, Elemental je pripremio i veliko iznenađenje za sve svoje poklonike - koncerte 9. i 10. prosinca u KSETu! Prvi i vjerojatno posljednji put bend će u cijelosti odsvirati svoj odlično prihvaćen album Tijelo. Nakon što su potiho, najavom putem Facebooka, u samo četiri dana rasprodali prvi koncert 9.12., u dogovoru sa KSET-om odlučili su dodati još jedan koncert - 10. prosinca. Kao i za prvi dan, u prodaji je samo 250 ulaznica.
Nakon što su ove godine samostalno izdali sedmi studijski dvostruki album "Tijelo", rasprodali Dom sportova, osvojili Porina za pjesmu godine i dobili nominaciju za MTV Best Adria act - Elemental će se pridružiti proslavi 40. rođendana kultnog zagrebačkog kluba KSET. Posljednji put nastupili su u KSET-u prije 8 godina, a prvi puta 2000. kad je izašao i prvi album benda "Moj, njegov i njen svijet".
Cijena ulaznice iznosit će 70 kn u pretprodaji i 90 na ulazu, a ulaznice se mogu nabaviti u KSET-u (Unska 3) i Dirty Old Shopu (Tratinska 18). Ulaz se otvara u 20h, a nastup počinje u 21h.

VOLAND LE MAT

Zagrebački kantautor Voland Le Mat predstavlja novi singl Nije fer koji prati i spot autora Ivane Biočine i Tomislava Sokača. Stvaralaštvo Momira Oljače, glazbenika koji stoji iza imena Voland Le Mat, tako je bogatije za novu skladbu koja logički nastavlja tematski niz dosadašnjih Volandovih pjesama.
Voland Le Mat jedan je od pionira nove hrvatske kantautorske scene, a njegov album "Faustopojke" objavljen 2009. godine stekao je kultni status i dobio priznanje publike, kritike, ali i struke, o čemu je svjedočilo i pojavljivanje velikog Arsena Dedića na samoj promociji albuma. Novom singlu prethodila je pjesma duhovitog naziva "Champs Utrinees", objavljena u lipnju ove godine, koja je značila prekid višegodišnje Volandove šutnje.
Prema riječima samog autora, novi singl Nije fer jedan je od uradaka začetih u periodu stvaralačke inkubacije i koncertne apstinencije. Ova pjesma obučena je u prikladno ruho - jesenje, melankolično i sjetno, onakvo kakvo od Volanda i očekujemo. Tema pjesme opet je ljubav - dakako jednostrana, neuzvraćena i odbačena, što je već prepoznatljiv motiv rukopisa ovoga darovitog autora. Ne čudi stoga ni sam naslov singla koji kao da se obraća ljubavnoj sudbini osuđenoj na neuspjeh.

ARTAN LILI

U susret velikom beogradskom koncertu u Mikser-u 25. novembra Artan Lili objavljuje jesenji hit koji zanosi naziv "Samo ja". U pitanju je već četvrti po redu singl-spot beogradskog noise-pop sastava sa njihovog nadolazećeg albuma pod nazivom "New Deal" u izdanju Lampsahde Media.
Audio produkciju pesme je i ovoga puta uradio Goran Crevar (Digimedia), dok je za režiju spota bio zadužen Miodrag Cicović .
"Video je snimljen u KPGT-u i mi vam sa zadovoljstvom predstavljamo spot i pesmu za koju se nadamo da će postati neizostavni deo vaših plejlista" - ističe frontmen Bojan Slačala i dodaje da je "entuzijazam cele ekipe ponovo bio presudno oruđe u realizaciji cele stvari".

DETOUR

U petak, 18.11. izlazi novi album grupe Detour pod imenom 'DETOUR10' a slijedit će ga i slavljenički koncert najavljen za 19.11. u Velikom pogonu Tvornice kulture.
Na albumu će se naći 10 pomno odabranih skladbi u novom aranžersko-producentskom ruhu i to: 'Proljeće i ja', 'Čudno', 'Prijatelj', 'Ljeto počinje', 'Mjesec', 'Zaboravi', 'Zmaj', 'Plešem sama', 'Gledano sa strane' te pjesma iz Yammat faze 'Tvoje lice se promijenilo', koja je predstavljena kao službeni singl samog izdanja istovremeno dospjevši direktno na drugo mjesto HRtop40.
Uz članove Detoura, snimanje albuma podržali su gostujući glazbenici Ante Prgin Surka, Ozren Žnidarić, Andrej Jakuš, Dean Melki i Stanislav Kovačić koji će se, uz još nekoliko gostiju iznenađenja, u subotu 19.11. pridružiti slavljeničkom koncertu na velikoj pozornici Tvornice.

terapija // 08/11/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Matej Krajnc ima još jedan singl o Horviju s dugačkim imenom

Matej Krajnc ima još jedan singl o Horviju s dugačkim imenom

| 01/05/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: JEREMIAH CYMERMAN na 1. maj ima online party

JEREMIAH CYMERMAN na 1. maj ima online party

| 30/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: INMusic 2024 - Kontigent domaćih i EXYU snaga

INMusic 2024 - Kontigent domaćih i EXYU snaga

| 30/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Red Noise", drugi album kanadskog COPPERGEAR za z0 Records

| 28/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: SaKaC :

SaKaC : "Experiments Within Chaos", novi album na Crime:Scene Records

| 26/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*