home > njuz > Nova izdanja - MAJA POSAVEC, AUGUSTE, LUCE, MIKI SOLUS & LUCIJA ŠERBEDŽIJA, GRATE, MARKIZ feat. REMI. ONE STEP AWAY, IVAN BELOŠEVAC

kontakt | search |

Nova izdanja - MAJA POSAVEC, AUGUSTE, LUCE, MIKI SOLUS & LUCIJA ŠERBEDŽIJA, GRATE, MARKIZ feat. REMI. ONE STEP AWAY, IVAN BELOŠEVAC

Maja Posavec

Maja Posavec s pjesmom 'Budi jak' najavljuje solističku karijeru. Nagrađivana umjetnica koja ističe kako je glazba njezin poziv, pjevanje njen medij, a gluma igra, nakon niz godina provedenih u poznatoj grupi Detour, kao lead vokal i koautorica, odlučila je zaploviti samostalnim vodama.



'Sretna sam jer je došlo vrijeme u kojem sam potpuno posvećena samostalanom albumu, na kojem radim već nekoliko godina. U Detouru sam bila zaštićena okriljem benda. Uživala sam u toj sigurnosti, kroz nju sam učila i rasla, i beskrajno sam zahvalna bendu na toj prilici. Sada imam potrebu da s publikom podjielim nešto što je samo moje, dio mog intimnog i kreativnog svijeta. Zato je ovo velik i važan korak za mene jer prvi put stojim iza nečega sama. Veselim se radu s glazbenicima, radu u studiju, ali iskreno, najviše koncertima i susretu s publikom."

'Budi jak', pjesma koju autorski potpisuje Maja, a aranžman i produkciju Tomislav Franjo Šušak nametnula se kao prvi singl sasvim slučajno. Prema Majinim riječima radi se o pjesmi koja je nastala tek nedavno: ''Budi jak' napisala sam prije par mjeseci i to ju čini najmlađom pjesmom među pjesmama koje planiram objaviti na albumu. Samim time je i nekako najhrabrija i zato mi je drago da upravo s njom najavljujem svoj novi početak. Ona govori o čovjekovoj potrebi da se uklopi u društvo. Svijet u kojem živimo je pun zakonitosti na koje pristajemo da bi se ukopili i svi imamo razne maske, svaka za neku prigodu. Kada možemo pred nekom osobom skinuti sve maske i biti onakvi kakvi tog trena jesmo, e , to je za mene najljepši dio dana," zaključuje Maja.

Pjesmu prati video broj u režiji Luke Nižetića, koji je prema ideji same autorice napravio artistički i ekspresivni uradak u kojem su uloge odigrali Majine kolege Silvio Vovk, Damir Poljičak, Mladen Vasary i Katarina Bistrović - Darvaš, a uz podršku mačevalačkog kluba 'Rapir': "Najviše volim raditi s umjetnicima koji imaju viziju svoje pjesme, kako je bilo u ovom slučaju s Majom. U jedno popodne smo sve posložili, snimanje je prošlo vrlo glatko jer raditi s Majom ispred kamere je vrlo inspiratvno budući se radi o maštovitoj i autentičnoj umjetnici," zaključuje Luka.

Auguste

"Jako nam je drago da je Marcella pristala raditi s nama na osnovi jednog 'friend requesta' i šumeće demo snimke s probe. Njena estetika je sjajna i s obzirom na to kako ona, Irena i Vedran zajedno rade, Auguste su sigurno pronašle sjajne suradnike i za neke buduće videospotove" - Auguste



Nakon predstavljanja singla "Ruke" u radijskom eteru, skupina AUGUSTE za svoj novi singl objavljuje i službeni prateći videospot, redateljice Marcelle Zanki! Video je dostupan na njihovom službenom YouTube/VEVO kanalu, a singl je objavljen i u digitalnom obliku:
https://Auguste.lnk.to/Ruke

Videospot je djelo talentirane redateljice i fotografkinje Marcelle Zanki, čiji su radovi priznati od strane svjetskih festivala i medija - njen film "Ode To Youth" uvršten je na NOWNESS, video-kanal koji prikazuje najbolje iz svjetske kulture, dok je film "Tamara Bombardelli" prikazan u sklopu Canadian International Fashion Film Festival 2016, kao i na Portuguese Porto Fashion Film Festivalu te je u utrci za FFF VOGUE nagradu!

Luce

Jedan od najzapaženijih ženskih vokala u posljednje vrijeme, zasigurno je mlada kantautorica Luce.
Nakon što je u travnju ove godine objavila svoj singl "Dogodila se dosada" koji se nalazi na njezinom vrlo hvaljenom EPju, Lucenajavljuje novu stvaralačku cjelinu koju planira objaviti 2017, a prvi singl koji ga najavljuje je pjesma "Vraćam se":

https://www.youtube.com/watch?v=ZeqWnA8XHb0
"Vraćam se" je stilski, rekla bih, "nešto mlado sa starom dušom". Kad je pjesma nastajala, u glavi mi je bila odmah ta retro asocijacija iz '70-ih godina i zajedno s aranžerom i producentom Markom Mrakovčićem smo odlučili zadržati tu ideju.Pjesma govori o jednoj intimnoj i turbulentnoj vezi punoj oscilacija te unutarnjih borbi, slabosti i nemogućnosti trajnog odmaka od tog toksičnog odnosa, zbog mrvica koje dobivamo u njemu,a koje nas uvijek vraćaju korak unazad." - rekla je Luce

Miki Solus & Lucija Šerbedžija

Miki Solus, zagrebački šansonijer s harmonikom, koji s bendom stvara glazbu koju opisuje kao gangster jazz, udružio je snage sa izvrsnom glumicom i pjevačicom Lucijom Šerbedžijom u sjajnom pop singlu "Lastavice". Tekst i glazbu potpisuje Miki Solus, a aranžman Frane Visković, Andrej Tačigin, Miki Solus i Mark Mrakovčić, koji je zadužen i za produkciju. Singl je premijerno emitiran u emisiji "Svijet diskografije" Zlatka Turkalja na HR 2.

Spot u kojem glume Lucija Šerbedžija, Miki Solus, Jure Radnić i Mada Peršić, režirao je Paolo Tišljarić:



Miki Solus je zagrebački kantautor koji je rekao "NE" gitari i sjeo za klavijature. Svira uz pratnju Medarde Pack (sax), Frane Viskovića (akust. bas) i Andreja Tačigina (cajon). Ovaj eksplozivni trio uživo šamara publiku energičnim i brzim jazz/punk/rap kompozicijama. Iza sebe, u vlastitom izdanju ima dva albuma "Muzika sumnjive kvalitete" (2011.) i "Muzika za djecu i penzionere" (2015.), 3 EP-a "Bojim se muzičkih kritičara" (2012.), "Bolesni tekstovi sa super mjuzom" (2014.) i "Rep na harmonici" (2016.) te live album "Koncert za klavir, bas i cajon" (2015.).

Više o Mikiju potražite na:
https://www.facebook.com/Miki-Solus-155867507798614

Grate

Bend Grate je objavio novi spot za pesmu ONA, koji je peti singl sa još uvek aktuelnog albuma "Ne mogu, neću, ne znam i ne želim".



Spot je snimljen u Studiju Road i objavljen kao live session snimak. Spot su ponovo, kao i sve predhodne, radili članovi benda uz pomoć snimatelja Aleksandra Kamasija i Marka Bega.

Poslednji studijski album grupe Grate ,,Ne mogu, neću, ne znam i ne želim" dostupan je na Deezeru, ali i na zvaničnom YouTube kanalu grupe Grate. Za potrebe emitovanja na vašem programu, ne i za postavljanje za download, audio singl "Ona - live session" dostupan je na sledećem linku http://grateband.com/mp3/

Video za pesmu "ONA" takođe je dostupan za download, isključivo za potrebe vašeg emitovanja, ali ne i za postavljanje za download ili YouTube kanal. Svi spotovi benda Grate dostupni su na sledećem linku http://grateband.com/video/

Markiz feat. Remi

Priznati zagrebački rock bend Markiz objavio je novi singl i spot "Predaja" u kojem su ugostili popularnu pjevačicu grupe Elemental - Remi. Nakon kraće diskografske pauze pjesma "Predaja" najavljuje rad na novom albumu benda koji bi za diskografsku kuću Croatia Records trebao biti objavljen tijekom 2017. godine. Na mjesto pjevačice Markiza vratila se sjajna Red Ines, a njezin povratak komentirao je autor i gitarist benda Andrej Babić: "Ines se vratila, jer Markiz nije Markiz bez nje. Tu se nema što puno dodati. Nastavljamo dalje zajedno, još bolji i još jači nego prije".



O suradnji s Remi, Andrej je izjavio: "Remi mi je svojevremeno puštala neke stare snimke iz vremena kad je imala punk bend. Posebno mi se svidjela ta jedna pjesma, pa sam predložio da ju uzmem, prekrojim i dodam neki novi dio ako mislim da je potrebno. Kad smo ju dovršili, pjesma se jako svidjela Ines i odlučili smo da ćemo ju zajedno snimiti. Mislim da je melodija pjesme spoj prepoznatljivosti onoga što Remi radi s Elementalom i onoga što radi Markiz".

Ni Ines nije štedila na riječima komentirajući samu suradnju: "Budući da je prošlo dosta vremena otkad je bend zadnji put ušao u studio u ovom sastavu, postojala je određena doza nervoze, jer zapravo krećemo ispočetka, no uz fenomenalnog producenta i genijalku Remi, sve je prošlo lako i zabavno. Ovo je Markizu prva ovakva suradnja i izuzetno mi je drago da se realizirala upravo s njom, jer osim što je neosporno talentirana glazbenica i prekrasna žena, svakako je i jedna snažna i sposobna osoba koja se ne boji reći kako stvari stoje".

One Step Away

One Step Away (OSA) je varaždinsko-koprivnički punk-rock bend koji je na sceni od 2000. godine. Iza sebe ima jedan studijski album,
pod nazivom "V šumi drijeva falidu" koji je izdan 2005. godine.

Naime, bend je od 2005. do 2015. prolazio kroz veoma konfuzne i turbulentne situacije što je u jednu ruku kočilo rad benda. OSA se 2015. godine ponovno aktivirala, što live svirkama, što radnom na novom materijalu. Pjesmom "Nitko i ništa" najavljuje svoj drugi studijski album pod nazivom "Ni grama srama", kojeg su snimili kod poznatog producenta Marka Mrakovčića. Album će svijetlo dana ugledati kroz mjesec dana. Promociju albuma bend planira krajem godine.



"Pjesma "Niko i ništa" govori o tome da pojedinac ne mora biti bogat i uspješan kako bi bio sretan, što nameće današnje društvo, već da svako za sebe mora pronaći put koji će ga učiniti sretnim i zadovoljnim. Ipak, svi znamo da je slobodan čovjek najsretniji čovjek." kaže Zoki. Spot za pjesmu snimljen je pod dirigentskom palicom odličnog, mladog i perspektivnog Dinka Šimca iz Theikobraz productions.

Ivan Beloševac

Devetnostogodišnji beogradski kantautor, Ivan Beloševac poreklom iz Arandjelovca je objavio svoju prvu pesmu.

Multitalentovani mladi muzičar je karijeru započeo kao basista benda ,,Shuffle". Kasnije kao pevac i komopozitor dua ,,The House of Owls" sa Danilom Dabićem (Zvoganj) je iskristalisao karakteristični promukli glas i ljubav prema indie, funk i neo soul pravcu.



Pesma ,,Motiv'' poseduje neo soul zvuk koji podseća na priznatog svetskog muzičara Chet Faker-a. Od melodičnih stihova i zaranog ritma do autentčnog hrapavog glasa, pesma stvara slikovit, emotivni dozivljaj ljubavnog zanosa. Produkciju su uradili Milenko Vujoševic (Ensh) i Marko Živanović (Devotion Studios).

,,'Motiv' je romanticna pesma za novu generaciju posvećena mojoj devojci. Napisana je za jedno veče i svima kojima sam dao da poslušaju radnu verziju su odlepili! To mi je bio znak da idem u dobrom pravcu, nastavio sam da je usavrsavam i ovo konačan proizvod do koga sam dosao". Izjavio je Beloševac povodom objavljivanja singla.

Režiju za spot potpisuje Staša Tomić (Repetior, Artan Lili, Lollobrigida). Priča je vizeulno primamljiv mozaički prikaz jedne mlade ljubavi kroz uspone i padove.

Strpite se, uskoro će biti promotivna svirka u pratnji benda Ivana Beloševca koga čine: Ognjen Martinović Gitara: Todor Živković Bas: Aleksandar Srećković Klavir: Bogdan Đurić.

terapija // 28/09/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Red Noise", drugi album kanadskog COPPERGEAR za z0 Records

| 28/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: SaKaC :

SaKaC : "Experiments Within Chaos", novi album na Crime:Scene Records

| 26/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*