home > njuz > Nova izdanja - ŠTAJNER BEND, CLOUIE, ENSH, PSIHOMODO POP, VALENTINO BOŠKOVIĆ, ATHEIST RAP, CRNI DANI CERN-a, LUKE BLACK ft VENZA, Streetcore Unity

kontakt | search |

Nova izdanja - ŠTAJNER BEND, CLOUIE, ENSH, PSIHOMODO POP, VALENTINO BOŠKOVIĆ, ATHEIST RAP, CRNI DANI CERN-a, LUKE BLACK ft VENZA, Streetcore Unity

Štajner Bend

Duo Štajner Bend, kojeg čine San i Sivonja izbacili su prvi singl "Apolitičan ŠB":

Clouie

Clouie je izdao svoje prvo izdanje u vidu snimke s koncerta u Dubrovniku u Kinu Slavica koji se može poslušati na bandcampu: https://clouie.bandcamp.com/album/live-kino-slavica



Clouie je anti-kantautor iz Volodera koji trenutno živi u Zagrebu. Uglavnom kritizira sve što stigne, a kad ta kritika izmakne kontroli kaže da se sprda sa svime vidljivim i nevidljivim, a najviše sam sa sobom.

U manje od pola godina djelovanja svirao je više puta u Zagrebu (Spunk, Booksa, Radio Student), Ivanskoj, Koprivnici, a odradio je i dvije manje ljetne turneje. Na prvoj je svirao na WHF festivalu u Širokom Bijegu(BIH) - prije Zabranjenog Pušenja i u Drveniku, a na drugoj u Zadru i Dubrovniku. Koncert u Dubrovniku urodio je plodom, a taj plod su snimke pet pjesama koje su okačene na Clouie bandcamp stranici i mogu se za đabe preslušati, a i downloadati. Budućnost je mutna, ali plan postoji.

Plan je što više turneja u Hrvatskoj i izvan nje, a za neko dogledno vrijeme i snimanje albuma.

Ensh

Solo artista i producent Milenko Vujošević, poznatiji kao Ensh, veliku pažnju publike u regionu privukao je prošlogodišnjim albumom "Both Of Them Milenko" na kome su podjednako zastupljene numere na srpskom i na engleskom jeziku.

Zaraznim tekstovima i hipnotičnim melodijama pesama ,,Ćuti", ,,Nedavno", i ,,Lutam", prvim ostvarenjima na maternjem jeziku, Ensh je ljubitelje electro i indie zvuka uveo u sasvim novu dimenziju.



Novim spotom za pesmu ,,Gde ćemo", Ensh je nastavio da nadograđuje jedinstven vizuelni identitet, a stihovima i tonovima pronalzi mračniju stranu Ensh-ovog zvuka.

Spot je snimljen u napuštenom Hotelu Plaža u Varavarinu koji je dao savršen okvir za metaforu duhovnog stanja jednog umetnika. Režiju potpisuje pesnik Danilo Lučić a kameru fotograf Aleksa Vitorović (Vice Srbija), kojima je ovo prvi izlet u svet izrade muzičkih spotova.

Psihomodo Pop

Treći najavni singl mjuzikla "Pacijenti" - "Psihopat" predstavljen je u izvedbi legendarnog rock benda Psihomodo pop. Pjesma autora Vjekoslave i Tončija Huljića jedan je od songova koji će se pjevati u iščekivanom mjuziklu "Pacijenti" pod vodstvom trojca Gavran - Huljić - Barberić, čija je premijera zakazana za 4. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.



Da će mjuzikl "Pacijenti" iznjedriti brojne hitove već su dokazale pjesme "Srce za vodiča" u izvedbi Petra Graše i Hane Huljić te "Ima nešto u tome" u izvedbi Doris Dragović i Jacquesa Houdeka, a mjesec dana prije svečane premijere objavljen je i treći singl "Psihopat". Nakon balada red je došao na pravu rock pjesmu. "Budući da se radi o žestokoj pjesmi logičan izbor bio je Davor Gobac i Psihomodo pop. Prvo su bili malo u čudu što ih ja zovem da otpjevaju moju pjesmu, no kad su je čuli, dvojbe nije bilo. Dok smo snimali čak su oni pokušavali izvesti nježniju verziju 'Psihopata', no ja sam inzistirao da to bude snažnije, pravi žestoki rock. Jako sam zadovoljan kako su je izveli. Veselim se što ćemo zajedno uskoro snimiti i spot", rekao je Tonči Huljić o ovoj nesvakidašnjoj suradnji.

Zadovoljstvo ovom suradnjom ne krije ni Davor Gobac: "Meni se to odmah sve svidjelo, ti nazivi: 'Psihopat', 'Pacijenti'... Čim nam je poslao pjesmu svidjela nam se, tema je suluda, pjesma je crno humorna, a opet čak i poučna. Tako dobismo taj lijepi, čak bi rekao punk-rock za mjuzikl i prvu suradnju s Tončijem".

Do premijere mjuzikla "Pacijenti" dijeli nas nešto manje od mjesec dana. Libreto za mjuzikl napisao je Miro Gavran, glazbu Tonči Huljić, tekstove songova Vjekoslava Huljić, dok je redatelj i koreograf Igor Barberić. Ansambl predvode Hana Hegedušić i Damir Kedžo.

Valentino Bošković

Priča o svemirskom putovanju bračkog astronauta Valentinota Boškovića dobila je svoj nastavak - drugi album pod nazivom "Marsovska Listina"!

Album Marsovska Listina nastavlja tamo gdje je stao prvijenac "VSSR", objavljen 2014. Podsjetimo, Valentino Bošković daleke se 1646. godine lansirao u Svemir s raketne postaje na Vidovoj gori, a njegovom povratku na rodni otok Brač ne nazire se kraj.



Objavu albuma prati i video za pjesmu "10645 Brač" u kojoj su se Valentinotu pridružili glazbeni gosti, Pridjevi i nemanja. 10645 Brač ime je asteroida glavnog pojasa koji oblikom podsjeća na otok Brač, a otkrio ga je astronom Korado Korlević iz Zvjezdarnice Višnjan.
Video za 10645 Brač pogledajte tu ispod:



Valentino Bošković projekt je dvojice splitskih Bračanina, Josipa Radića i Branka Dragičevića koji su autori i izvođači svih pjesama s Marsovske Listine. Svoj doprinos albumu, uz Pridjeve i nemanju, dali su i splitski glazbenici Srđan Jeličić i Marijan Katić iz benda Kundyak Mezhie te Goran Cetinić Koča, gitarist Otprilike Ovako.

Novi album besplatan je "ka i cili Svemir", a više o Valentinotu pratite na službenoj Facebook stranici - https://www.facebook.com/valentino.boskovic69/

S.U.S.

Beogradski punk'n'roll bend S.U.S. objavili su spot za pjesmu "Ja putujem", koja je ujedno i prvi singl sa snimljenog drugog albuma čije se izdanje očekuje do kraja godine.



Spot je snimljen u 4K rezoluciji, što je novitet na domaćoj sceni i retkost čak i za mnogo komercijalnije muzičke žanrove.

Zapravo se može reći da je to četvorominutni film koji je urađen na temu teksta same pesme.

Glavni lik u filmu propada kroz vrijeme, čekajući svoju priliku za bolji život za koju ne zna ni dal' postoji. Oko njega se mijenjaju vladari, sistemi, uniforme organa ''reda i mira" kojima je on uvijek sumnjiv, a zapravo sve ostaje isto.

Može se reći da ovaj "film" obuhvata tri epohe. Period Kraljevine SHS, Titove Jugoslavije i moderno vrijeme.

Spot je snimljen u produkciji "Full Frame Studija" dok je pesma snimljena u studiju "Bare Wired" u Zemunu u kome su snimali I mnogi poznatiji bendovi poput Partibrjkersa, Eyesburna… Miks i master pjesme je radio bend u saradnji sa producentima Milanom Barkovićem, Slobodanom Đukićem (Soulcraft, Jimi 3B's 666 Blues Band, In From The Cold) i mastering producentom Borisom Usanovićem (Jimi 3B's 666 Blues Band, In From The Cold)

INFO O BENDU

Bend S.U.S. svira fuziju punk rocka i garažnog rocka. Specifični su po svojoj mornarskoj "uniformi", žestokim live nastupima uz po malo i pirotehnike, kao i tome što je glavni vokal bubnjar.

Iza sebe imaju dvije mini turneje po Nizozemskoj/Holandiji kao i mnoštvo koncerata po Ex-Yu zemljama.

2010. godine je izašao prvi album "Brend imaginarne revolucije", izašli su na kompilaciji sa obradama benda Novembar "Tako mlad i tako čist" a snimljen je i drugi album koji se promoviše ovim videom.

www.facebook.com/susroll
www.youtube.com/susnroll
www.reverbation.com/susnroll

Atheist Rap

Pank-rok sastav Atheist Rap snimio je spot za pesmu "Odoh ja u cvrčke".



"Odoh ja u cvrčke" je četvrti video spot sa albuma "Uberlauf" (digi/CD "Lampshade media" /LP "PDV records").
Glavni akteri spota su mladi novosadski glumci: Lazar Tomić, Ivana Janošev i Igor Greksa, a produkciju spota potpisuje "Illegal Production" iz Novog Sada.

Atheist Rap imaju iza sebe bezmalo 30 nastupa tokom ove kalendarske godine na kojima su promovisali svoj poslednji album. Istim tempom nastaviće i narednih meseci, a evo gdje ćete ih moći vidjeti;

Überlauf tour:
24.09. Požarevac - KB // 30.09. Wien - das Bach // 01.10. Munich - kafe Marat // 02.10. Freiburg - White rabbit // 03.10. Ulm - Beteigeuze // 06.10. Leipzig - Manfred // 07.10. Troisdorf - Jugendkulturecafe // 08.10. Hamburg - Menschenzoo // 11.10. Potsdam - la Datscha // 12.10. Hannover - Kulturzentrum Faust Mephisto // 13.10. Ludwigsburg - Rocknroll bar // 14.10. Schwabish Gmund - Esperanza // 15.10. Praha - Klubovna // 29.10. Zagreb - Tvornica // 24.11. Ljubljana - Orto bar // 26.11. Kočevje - KCK

Album "Überlauf" 2015 // CD + Download : Lampshade Media // LP : PDV Pecords

Crni dani CERN-a

Predstavljamo Vam novi singl benda Crni dani CERN-a pod nazivom "Neprizvanog".



Pjesma je snimljena i miksana u tuzlanskom studiu Pogon.

Podsjećamo bend Crni dani CERN-a su petočlani autorski bend nastao 2015. godine u Lukavcu, BiH i do sada su izdali jedan EP "Prva čestica - Strast" za nezavisnu izdavačku kuću "Slušaj najglasnije".

Singl "Neprizvanog" je najava novog albuma koji je u pripremi.

Luke Black ft Venza

Španjolski producent Erik Alexander - Venza i beogradski pop izvođač Luke Black predstavljaju singl "Seek & Hide"! Ovime nastavljaju zajedničku suradnju započetu na aktualnom singlu Lukea Blacka - "Demons". 23-godišnji Venza potpisuje produkciju pjesme, dok godinu dana stariji Luke Black gostuje kao vokal i tekstopisac! Uz objavu singla, predstavljen je i prateći videospot, nastao na ulicama Atene!

U posljednjih osam godina, Venza stvara bogati katalog pjesama u različitim žanrovima, s fokusom na hip-hop, trap i future bass, sa zavidnim brojkama pregleda i slušanja na YouTube i Soundcloud kanalima. Stoga nije iznenađenje interes Universal Music Group diskografske kuće za ovog eklektičnog producenta, imajući u vidu uspjeh prethodno izdanih pjesama "Fading", "Cry For Love" i "You".

Uz tekst, talentirani glazbenik Luke Black redateljski potpisuje i prateći videospot za pjesmu, koji je nastao u Ateni. Snimala ga je grčka fotografkinja Marianna Santikou, a video donosi priču o dvoje prijatelja, koji obilaze europske gradove, prisjećajući se ljeta.

Streetcore Unity

Streetcore Unity je bend iz Niša koji svira varijaciju hardkora. Nastali su početkom 2013. raspadom benda Bitumen, koji se pretvara u Sufferings the price i Streetcore Unity. Za sada su u svojoj diskografiji zabilježili jedan EP - "Old school". Izdat je za Balkanrock, oktobra 2013.

Novi EP "Lawless" možete preslušati ovdje.

terapija // 12/09/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover: MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju

MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju "Horvi izzove Krajnca na trganje listkov s koledarja za leto 2024" u stilu - SUICIDE!

| 18/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover:

"Angel for the masses" novi spot dreDDup

| 17/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Rane" - nov singl i video benda Lelee

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: nova pjesma benda Kensington Lima zove se

nova pjesma benda Kensington Lima zove se "The Beat That Saved Our Lives".

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*