home > njuz > Predstavljanje jesenske koncertne sezone @ Tvornica kulture, Zg

kontakt | search |

Predstavljanje jesenske koncertne sezone @ Tvornica kulture, Zg

TVORNICA KULTURE
JESEN 2016.

Predstavljamo koncertni program Tvornice kulture od otvaranja sezone 7. rujna do kraja kalendarske godine te nekolicinu potvrđenih gostovanja u 2017.

Do kraja 2016. na repertoaru će se naći 40 koncerata kojima će se u sljedećim tjednima dodati još nekoliko svirki.

RUJAN

AGENT FRESCO
07. 09. SRIJEDA
Agent Fresco, bend s Islanda koji kombinira pop, progresivni rock i metal, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u srijedu 7. rujna 2016. Islanđani otvaraju tvorničku sezonu svojim premijernim nastupom u Hrvatskoj.

CAT POWER
09. 09. PETAK
Charlyn Marie Chan Marshall ili poznatija kao Cat Power, ugledna američka kantautorica, glumica, a povremeno i model, prvo je veliko ime jesenske koncertne sezone.

GANG OF FOUR, THE MEMBRANES, SIZ
10. 09. SUBOTA
Britanske post punk legende Gang Of Four vraćaju se u Tvornicu, ovaj put sa specijalnim gostima. Punk veterani The Membranes stižu prvi put u Hrvatsku, a prate ih makedonski SIZ.

TAV FALCO'S PANTHER BURNS
11. 09. NEDJELJA
Kraj 70-tih početak je karijere za četvoricu osoba ključnih za budućnost garažnog rocka, a oni su Lux Interior, Jeffrey Conolly, Jeffrey Lee Pierce i Tav Falco. Kao najstariji među njima Tav Falco ima posebno mjesto. Način na koji je u garažni rock implementirao nekoliko ne baš srodnih žanrova, ali i jak umjetnički koncept govore da se radi o dovoljno talentiranoj osobi koja ima što za reći na potpuno autentičan način.

SEVEN MOULDY FIGS, MOR I NO NO INSTIGATOR
16. 09. PETAK
Alter rock trio Seven Mouldy Figs koncertno će promovirati album "Labyrinth" u Tvornici kulture u petak, 16. rujna. Uz 7MF će kao specijalni gosti nastupiti Moř i No No Instigator.

SJEĆANJE NA MILANA MLADENOVIĆA - KAO DA JE I DALJE TU
23. 09. PETAK
"Sjećanje na Milana Mladenovića - Kao da je i dalje tu" naziv je programa koji će se 23. rujna održati u Tvornici kulture, a uključivati će prikazivanje fotografija i videospotova EKV-a, filma "Dečak iz vode" te nastup najboljeg i najvjernijeg EKV tribute benda Deca iz vode.

SAUČEŠĆE
24. 09. SUBOTA
Saučešće, horror punk-rock grupa iz Zagreba, sastavljena od članova Mašinka, Frakture Mozga i Pičke Vrište izbacila je početkom ljeta svoj prvi album "Počivali Umiru" kojeg će predstaviti 24. rujna.

NOTHING
27. 09. UTORAK
Hvaljeni shoegaze band, američki Nothing dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture na jedini nastup u regiji, na krilima novog albuma "Tired Of Tomorrow".

ELEKTRIČNI ORGAZAM
30. 09. PETAK
Kultni beogradski Električni orgazam koncertno će obilježiti 30 godina albuma "Distorzija".

LISTOPAD

SLIM CESSNA'S AUTO CLUB
01. 10. SUBOTA
Slim Cessna's Auto Club, country blues gospel bend iz Denvera, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u subotu 1. listopada 2016.
Bend stvara glazbu gotovo 20 godina, a kritika kaže da nisu ništa slično vidjeli. Jedan od opisa je da je to gopel za napaćeni svijet koji grca u stalnoj boli, iako može drugačije. Pjesme prate teme, pa pjevaju o vanzemaljskim otmicama, ubojstvima, čovjeku rođenom bez kralježnice, alkoholizmu, te sve to kombiniraju zajedno s apokaliptičnim religijskim slikama zbog čega ih svrstavaju i u gothic country.

SEINE
06. 10. ČETVRTAK
Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski odraz Ivana Ščapeca, tekstopisca i gitarista noisepop grupe Vlasta Popić. U Tvornicu stiže s laskavom titulom pobjednika poznatog banjalučkog Demofesta.

M.O.R.T
07. 10. PETAK
Odlična sinjska četvorka M.O.R.T. koncertno će predstaviti svoj drugi album "Tužna kocka"

PRTI BEE GEE
08. 10. SUBOTA
Kultni beogradski hip hop dvojac koji je već nekoliko puta punio Tvornicu kulture promovirat će peti studijski album "Petarda".

MANNTRA
15. 10. SUBOTA
Grupa Manntra je kroz eksperimentiranje i razmjenu ideja pronašla svoj zvuk u spoju žestokog rocka i moderne elektronike začinivši sve to sa elementima folk i etno glazbe. U Tvornici će predstaviti pjesme s njihova dva izdanja - "Venera" I "Horizont".

BATTLEME
19. 10. SRIJEDA
Battleme, folk rock bend iz Portlanda, premijerno dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u srijedu 19. listopada. Dan prije, u utorak 18. listopada, nastupit će u Rijeci u Pogonu kulture.
Battleme je solo projekt Matta Drenika koji je nastao nakon što je prestao s radom u bendu Lions, a prvi put se pojavljuje 2009. godine s pjesmom "Burn This Town" u seriji "Sons Of Anarchy". Upravo je ta serija obilježila Drenikov rad jer se nekoliko Battleme pjesama našlo u poznatoj seriji.

LAČNI FRANZ
21. 10. PETAK
"Svako dobro" naziv je novog studijskog albuma grupe Lačni Franz kojeg će koncertno predstaviti u Tvornici. Uz deset novih pjesama na repertoaru će se naći najvažnije skladbe iz kompletne karijere jednog od najvažnijih bendova našeg podneblja.

REPETITOR
22. 10. SUBOTA
Moćni Repetitor vraća se u Tvornicu sa setom potpuno novih pjesama. Najglasniji podsjetnik zbog čega su među najvećim live bendovima regije.

CELLAR DOORS, ALL YOUR SISTERS
25. 10. UTORAK
Dva benda iz San Francisca - psych pop/post punk trio Cellar Doors i punkeri All Your Sisters zaustavit će se u Tvornici po prvi put 25. listopada.

DRUGI NAČIN
28. 10. PETAK
Grupa Drugi način na sceni je prisutna još od davne 1974. godine. Rock veterani i vlasnici hitova "Prođe ovaj dan", "Lile su kiše" i "Stari grad" proći će kroz povijest rock'n'rolla ovih prostora.

ATHEIST RAP
29. 10. SUBOTA
Kultni novosadski punkeri u Tvornici će predstaviti novi singl "Odoh ja u cvrčke" i proći kroz repertoar stvaran od 1989. naovamo.

KREŠO I ŽUVI & KUZMA I SHAKA ZULU
31. 10. PONEDJELJAK
U Noći vještica urbane splitske legende Krešo i Žuvi te Kuzma i Shaka Zulu osvajaju Veliki pogon Tvornice.

STUDENI

GENERAL WOO
04. 11. PETAK
Veliki MC, član nekadašnjeg dvojca Tram 11 i vlasnik nekoliko iznimnih solo albuma konačno dolazi u Tvornicu 4. studenog.

COJONES
05. 11. SUBOTA
Zagrebački stoner rockeri Cojones imaju novi studijski album i predstavit će ga 5. studenog.

WHITE LIES
08. 11. UTORAK
Engleski post punk band White Lies dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u utorak, 8. studenog 2016. na jedini nastup u regiji. Šest godina nakon zadnjeg nastupa u Tvornici, ovaj hvaljeni londonski bend dolazi na krilima novog albuma "Friends", čiji izlazak je planiran za 7. listopada, i velike europske turneje.

MAX & IGGOR CAVALERA - RETURN TO ROOTS
12. 11. SUBOTA
Max i Iggor Cavalera, osnivači Sepulture stižu u Tvornicu kulture 12. studenog u sklopu "Return To Roots" turneje na kojoj sviraju kompletan album "Roots" i ostale najvažnije pjesme kultnog brazilskog benda.

OBITUARY, EXODUS, PRONG, KING PARROT
17. 11. ČETVRTAK
U četvrtak 17. studenog u Tvornicu stiže metal spektakl pod imenom "Battle Of The Bays Europe Tour 2016." na kojem će nastupiti tri američka velikana - Obituary, Exodus i Prong, te australski King Parrot.

DETOUR
19. 11. SUBOTA
Slavljenički koncert grupe Detour s gostima kojim će se obilježiti 10 godina rada te ujedno promovirati albuma "#detour10" na kojem će se naći deset skladbi odabranih s dosadašnja tri studijska albuma i snimljenih u novim akustičnim aranžmanima.

MENT PREDSTAVLJA: KOALA VOICE, ČAO PORTOROŽ, BLAŽ
22. 11. UTORAK
Glasovita ljubljanska MENT konferencija predstavit će se u Zagrebu nastupima sjajnih pop punkera Koala Voice, punk rockera Čao Portorož i synth pop kantautora Blaža.
SKYE & ROSS
26. 11. SUB
Skye i Ross, vokal i autorska snaga grupe Morcheeba stižu u Tvornicu 26. studenog nakon trijumfalnog nastupa proteklog ljeta u Šibeniku. Osim najvećih hitova svog starog benda predstavit će i pjesme s novog albuma "Skye & Ross".

AMON AMARTH
29. 11. UTO
Švedski melodic death metal vikinzi Amon Amarth stižu ponovo u Hrvatsku u sklopu svoje "Jomsviking European Tour 2016" turneje nazvane po aktualnom albumu "Jomsviking"

MY BABY
30. 11. SRI
Miljenici domaće publike, amsterdamski trio My Baby održat će svoj treći zagrebački nastup zadnjeg dana studenog.

PROSINAC

NLV
01. 12. ČETVRTAK
Sjajni istrijani, alter folk/pop NLV vraćaju se u Tvornicu na prvi koncert prosinca.
BASECAMP
03. 12. SUBOTA
Fantastičan nashvilleski electro/r&b trio Basecamp dolazi na premijerno gostovanje u Tvornicu kulture 3. prosinca.

BIG STRIP GORILA
07. 12. SRIJEDA
Big Strip Gorila su energični indie-rock bend koji svoju glazbu opisuju kao zoo-rock, a u Tvornici će 7. prosinca između ostalog odsvirati i singl "Bez treme" koji je uhvatio prvo mjesto MTV-jeve regionalne top liste.

JUDETTE
08. 12. ČETVRTAK
Zagrebački alter pop rock bend Judette 8. prosinca prvi put sviraju solo koncert u Tvornici.

NATALI DIZDAR
09. 12. PETAK
Prvi put u karijeri Natali Dizdar će održati solo koncert u Velikom pogonu Tvornice kulture. U pratnji vrhunskih glazbenika i dugogodišnjih suradnika predstavit će novi singl i najpoznatije pjesme karijere.

PARTIBREJKERS
16. 12. PETAK
Za novogodišnje rock zakucavanje zaslužni će biti neumorni beogradski Partibrejkersi koji u Tvornici kulture nastupaju 16. prosinca.

SEVEN THAT SPELLS
17. 12. SUBOTA
Zagrebačka psihodelic rock družina Seven That Spells održat će, svoj već tradicionalan predbožićni koncert u Tvornici kulture 17. prosinca. Već više od godinu dana bend radi na albumu "Omega" koji je gotovo završen, a prije nego ga objave u cjelosti će ga odsvirati upravo u Tvornici.

URBAN & 4
22. 12. ČETVRTAK I 23. 12. PETAK
Urban & 4 nastupit će u Tvornici kulture dva dana, u četvrtak 22. i petak 23. prosinca.
Urbanovi dupli predbožićni zagrebački koncerti navika su kojoj se naš najimpresivniji live band vraća nakon par sezona pauze.

Za 2017. godinu već možemo najaviti tri događaja:
DRITO IZ TVORNICE
27. 01. PETAK I 28. 01. SUBOTA
Dvodnevni hip hop spektakl predvode Dječaci i Bad Copy.

DEVIN TOWNSEND PROJECT, BETWEEN THE BURIED AND ME, LEPROUS
NEDJELJA, 12. 02.
U nedelju 12. veljače nastupa američka metal legenda Devin Townsend koji će sa svojim bandom Devin Townsend Project predstaviti svoj novi album "Transcendence". Na turneji koja se zove "Transcending The Coma Tour 2017" će kao posebni gosti nastupiti i američki progresive death metal band Between The Buried And Me i norveški progresive metalci Leprous.

THE DILLINGER ESCAPE PLAN
17. 02. SUBOTA
The Dillinger Escape Plan, jedan od najvećih i najutjecajnijih američkih nezavisnih bendova, potpisnici možda i najboljeg zagrebačkog koncerta posljednjih godina, nastupit će 18. veljače u sklopu svoje oproštajne turneje u Tvornici kulture.

promo girl // 06/09/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: novosadski MRT ponovno aktivni!

novosadski MRT ponovno aktivni!

| 15/04/2024 | mr x. |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*