home > njuz > Nova izdanja - ŽEN, WHO SEE, ORIDANO GYPSY JAZZ BAND, TORPEDO HAMBURGER, PETAR PUNK, TÚS NUA, MANGROOVE, BALKAN UNDER THE RADAR vol.4

kontakt | search |

Nova izdanja - ŽEN, WHO SEE, ORIDANO GYPSY JAZZ BAND, TORPEDO HAMBURGER, PETAR PUNK, TÚS NUA, MANGROOVE, BALKAN UNDER THE RADAR vol.4

U špici ljetne sezone stigli novi singlovi spotovi, albumi...

Žen

Audio vizualni sastav ŽEN danas je objavio četvrti video spot sa svog recentnog i hvaljenog albuma Jantar. Spot stiže kao ljetno osvježenje nakon njihove uspješne turneje po Francuskoj u sklopu koje su između ostalog nastupali i na EuropaVox festivalu, te uoči nastupa na festivalima TamTam u Sućuraju na Hvaru i SuperUho u Primoštenu.
Pjesma Ja ću biti bor predstavlja otpor svim mogućim okvirima, nametnutim društvenim normama, te potrebi da se baš sve svrsta u strogo definirane kategorije. Citirajući Saru Ercegović, bubnjarku benda ŽEN ova pjesma je"priča o zaostalim krhotinama pogrešnog odgoja u kojem je bitno biti cijenjen, a ne sretan."
Posebno je istaknuta dekonstrukcija rodnih uloga i binarne podjele svijeta, na način da tekst koji je pjevan u prvom licu jednine u svakom stihu mijenja rod iz ženskog u muški i obrnuto. Upravo to poigravanje rodova je nit vodilja novog video spota u izvedbi B.A.K.A. productions, mladog ambicioznog kolektiva koji je ove i prošle godine izbacio još nekoliko zapaženih video spotova (VVHILE, Zarkoff, ###).
Spot su kreirali, snimili i režirali Goran NježićGrey, Matija Makotoichi Tomić i Sven Sorić, dok su u ulogama protagonista Diana Fureši Aleksandar Đikić.



Do sada predstavljen singlovima Kraj početak, Igra protona, elektrona i neutrona i Žalalbum Jantar donosi specifičan, slojevit i kompleksan zvuk koji je teško žanrovski definirati, a kreće se u smjeru shoegazea, dream popa, post-rocka, synthwavea.

Bandcamp: https://xzen.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/xzenxzen

Who See

Who See nastavlja tradiciju letnjih hitova sa morskom tematikom! Poznati hip-hop dvojac iz Bokokotorskog zaliva, koji čine Dedduh (Dejan Dedović) i Noyz (Mario Đorđević), objavio je video spot za dugoočekivani novi singl "Sobe, Zimmer, Rooms".



Muziku je pravio Seagull Prime, DJ i producent koji je svoje umeće već dokazao u Who See hitovima "Đe se kupaš" i "Ja bih", dok je miks delo Dejana Vučkovića.

Za spot je bio zadužen jedan od članova Who See-a Mario Đorđević Noyz i njegova producentska kuća "Rudnik film" koja stoji iza spotova za numere "Đe se kupaš" i "Dinamida" sa još uvek aktuelnog albuma "Nemam ti kad".

Fanovi će biti u prilici da po prvi put uživo čuju novu pesmu "Sobe, Zimmer, Rooms" u petak 29. jula, kad će Who See nastupiti u okviru Šabačkog letnjeg festivala! Who See planiraju da izvedu pred šabačkom publikom i brojne hitove poput "Nemam ti kad", "Đe se kupaš", "Dinamida" i "Nije preša" i mnoge druge! Njihov nastup počinje u 23:30h na Jelen Main Stage-u ŠLF-a.

Oridano Gypsy Jazz Band

Najnoviji album Oridano Gypsy Jazz Banda Hot Club of Croatiaposvećen je slavnom Djangu Reinhardtu, a na njemu se mogu naći poznate Reinhardtove kompozicije, među kojima su i Nuages, Impromptu ili Blue Drag.Album je od 25. srpnja dostupan u digitalnom izdanju na on-line servisima (iTunes, Spotify, Klicktrack) i YouTube kanalu.
[  ]

Evocirajući ime čuvenog Djangovog sastava, Hot Club of Croatia donosi neke od najizvođenijih kompozicija gypsy jazza. Snimljen u postavi koja obuhvaća razne faze stvaralaštva Djanga Reinhardta (solo gitara, klarinet, violina, ritam gitara i kontrabas), album predstavlja viziju spajanja ranog i modernog gypsy jazza te približava slušateljima repertoarni kanon ovog žanra.

Oridano Gypsy Jazz Band djeluje od 2010. godine, a iza njih su već dva albuma - autorski Oridano (2013.)i album jazz standarda Swing (2014.)s kojega je jedna skladba uvrštenana prestižnu kompilaciju koja donosi pregled najboljeg iz gypsy jazza -Django Festival 8. Nakon ugovora s uglednom izdavačkom kućom poznatom po hvaljenim jazz izdanjima, norveškim Hot Club Recordsom pod vodstvom Jona Larsena (Hot Club de Norvege), Oridano Gypsy Jazz Band najnoviji album izdaju za vlastiti label Hitchtone Music & Promotion.Do sada bilježebrojne nastupe u jazz klubovima i na festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.

U tijeku je ljetna koncertna turneja Oridano Gypsy Jazz Banda, a nakon Zagreba, Lovrana i Grožnjana slijede koncerti u Zadru (31.07.), Pazinu (06.08.) i Cavtatu (31.08.)

Torpedo Hamburger

Torpedo Hamburger predstavlja novi singl "Dr. Caligari".



To je prvi materijal nakon objavljenog albuma u decembru 2014. godine za izdavačku kuću "Slušaj najglasnije."

Torpedo Hamburger je bosanskohercegovački progresiv rok / hard rok studijski projekat Jasmina Imamovića u saradnji sa gostujućim muzičarima. Projekat je osnovan u decembru 2011. godine pod imenom Hamburger, inspirisan nazivom četvrotg studijskog albuma "Hamburger Concerto" holandskog benda Focus, te ubrzo prije najave drugog singla mijenja ime radi autentičnosti na stranici "youtube." Nakon uspješne trogodišnje saradnje u okviru projekta učestvovalo je devetnaest saradnika i snimljeno je šest singlova. Kultna nezavisna izdavačka kuća "Slušaj najglasnije - Listen loudest" iz Zagreba u Hrvatskoj početkom decembra 2014. godine objavila je prvi album pod nazivom "Najukusniji zalogaji iz kuhinje Mame C.E." (singlovi 2012-2014).
Naziv albuma dovodi se u vezu sa urbanom legendom o smrti pjevačice Mame Cass Eliot iz grupe "The Mamas & The Papas."

Imena muzičara i mjesto snimanja:

Dženan Sokolušić - bubnjevi
Haris Alibašić - solo gitara i glas
Gordan Sijerčić - piano
Dražen Mulaosmanović - gitara
Jasmin Imamović - bas

muzika / aranžman- Jasmin Imamović
snimanje / mix / mastering / promotivna slika singla - Dražen Mulaosmanović
studio "Pogon" Tuzla

Petar Punk

Bjelovarski punk rock band Petar Punk je izbacio novi spot za pjesmu "Kaže mi frend..." koja bi se trebala naci na nadolazecem albumu a trebao bi izaci krajem ove ili pocetkom sljedece godine.



Pola albuma je vec snimljeno a bend polako radi na ostatku albuma. To je inace drugi singl nakon pjesme "Šamari" koja je objavljena krajem prošle godine. Spot su snimali Delimir Hrestak i Goran Bešenski a montažu je odradio bubnjar benda Vedran Pavin.

Tús Nua

Tús Nua su objavili "Matches", prvi single i spot s našeg nadolazećeg albuma "Dimensions Exist".



Također, pjesma je objavljena na našem Bandcampu i može se skinuti besplatno (pay what you want princip): https://tus-nua.bandcamp.com/.

Singl je snimao Vedran Kovačić Beli u Chicken Sound studiju, koji snima i ostatak albuma.

Nešto o bendu:

Tús Nua je osnovana 2014. ali u ovom izdanju postoji od 2016. Bend trenutno radi na svom prvom albumu "Dimensions Exist", koji bi trebao izaći do kraja 2016, a najavljen je singlom Matches u srpnju 2016. Tús Nua svira mješavinu post-rocka, shoegazea i svega pomalo i trenutno obitava u Zagrebu. Do sad su svirali u Belgiji, Sloveniji i Hrvatskoj.

Mangroove

Dvojac Toni Starešinić i Željka Veverec predstavlja video 'Ljeto bez nas', prvi iz plesne trilogije Mangroovea. Kada ovo ljeto stvarno i ostane iza nas, Mangoove će izbaciti drugi singl iz te trilogije s kojim će nastupiti u finalu Karlovačkog RockOff festivala 2016. godine.
Ranije ovog ljeta, Mangroove su izbacili novi singl 'Ljeto bez nas' i time na neki način zatvorili priču oko svog posljednjeg studijskog albuma 'Sami' (Dancing Bear, 2015.). Spomenuti album iznjedrio je niz uspješnih singlova 'Sami', 'Ljubavna', 'Nije da me ne voliš' i 'Pokušaj' (feat. Dado Topić). Kada se jeka oko novog albuma stišala, Željka i Toni odlučili su snimiti tri singla kojima će zakoračiti na plesni podij. Prvi u najavljenom nizu je 'Ljeto bez nas'.



Video je sniman na živopisnoj lokaciji pored jedne rijeke u blizini Zagreba, a prikazuje dvoje zaljubljenih ljudi kako neopterećeno i potpuno opušteno uživaju u jednom ljetu. Video je režirala Sanja Šantak dok David PerošBonnot potpisuje montažu.

Bilo je ovo jedno od najopuštenijih snimanja spota. Otišli smo na jedno od svojih najdražih mjesta s prijateljima i kamerom te s namjerom da nešto snimimo, a tamo se kao uvijek desila čarolija. Bili smo toliko opušteni da smo se po prvi puta i skinuli za potrebe snimanja, a kada ćemo ako ne sad! - uz osmijeh je komentirala Veverec dojmove sa snimanja - Spot su snimili naši dragi prijatelji Sanja Šantak i David PerošBonnot, koji se inače bave animacijom, ali i fotografijom.. Jako smo sretni kako su ulovili atmosferu pjesme, ljeta i nas i mislim da je ovo početak jedne lijepe suradnje. Uz prekrasnu prirodu sve je nekako lakše, a imali smo i posebnog gosta ili gošću koja nas je stalno nadgledala dok smo snimali pa smo je stavili u spot - roda.Ne vjerujem da je prva roda u spotu, ali sigurno prva za mangroove što upotpunjuje naš niz životinja koje smo već ugostili u spotovima mačka,pas,puž,daždevnjak..a sad i roda jeee pravo životinjsko carstvo."

Balkan Under The Radar, vol. 4

Posle višemesečne pripreme, regionalna godišnja kompilacija Balkan Under The Radar, pod okriljem nezavisne (Creative Commons) etikete Black Planet Records iz Niša, doživela je svoje četvrto izdanje pod nazivom "Antisocial network".
[  ]

Kompilacije "Balkan Under The Radar " imaju za cilj otkrivanje zanimljivih i manje poznatih imena uglavnom iz Srbije, ali i iz ostalih zemalja sa prostora Balkana, uz naravno naše rezidente, prijatelje i već afirmisane izvođače koji su želeli da ispoštuju akciju. Uspeli smo da objedinimo podzemlje skoro svih bivših jugoslovenskih republika. Većina stvari je pravljeno specijalno za ovu kompilaciju. Ovog puta kompilacija se sastoji iz tri celine sa 40 numera izvođača iz celog regiona. Prvi deo je posvećen sviračkim i elektronskim alternativnim projektima sa vokalima. Drugi deo je posvećen eksperimentalnoj instrumentalnoj muzici, hip hopu i elektronici. Treći, bonus deo sadrži najmanje prijatne, ali ništa manje kvalitetne noise, acid i eksperimentalne uratke.

Što se tiče zastupljenosti pravaca - i ovaj put je dijapazon širok - alternativa, instrumentali, post rock, new/dark wave, avant garde, bass music, hardcore punk, postgrunge, elektronika, industrial, ambient, noise, jazz, bass music, hip hop, dub, fusion, experimental itd. Opipljivo izdanje kompilacije neće biti na prodaju već samo za izvođače i poklon ali smo vam spakovali artwork visokog kvaliteta i ohrabrujemo vas da sami snimite disk ukoliko želite tvrdo izdanje. Artwork je uradio Živko Kondić - Zhillustrator.

Besplatno slušanje i download visokog kvaliteta za audiofile na našoj bandcamp stranici:
https://blackplanetrecords.bandcamp.com/album/bp032-balkan-under-the-radar-vol-4-antisocial-network

Pojedinačni sadržaj ove kompilacije (kao i ostala naša izdanja) ekskluzivno će se naći na sajtu freemusicarchive.org jer kao neprofitna diy etiketa izbegavamo kapitalistički nastrojene streaming servise.

terapija // 29/07/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*