home > njuz > Otvoren 6. Fantastic Zagreb Film Festival

kontakt | search |

Otvoren 6. Fantastic Zagreb Film Festival

Sinoć se na otvorenju 6. Fantastic Zagreba tražila karta više! Publika se počela skupljati već oko 18,00 sati, jer je Swanky Crew powered by Amstel, ispod ljetne pozornice Tuškanac postavio veseli, ljetni POP UP FANTASTIC GARDEN u kojem se možete zavaliti na velike jastuke, popiti hladno piće i slušati opuštajuću muziku dok vas okružuje šuma Rokovog perivoja. I ta atmosfera će trajati sve dane festivala, prije, između i nakon projekcija!
U publici su se vidjele i neke poznate 'face'; glumica Sanja Vejnović, Boris Kovaček s djevojkom Milanom, a prije projekcije brojne fanove pozdravili su partneri i direktori FZFF, Stjepan Hundić i Mia Pećina. Danski ambasador, Anders Christian Hougård, također se popeo na pozornicu i najavio dobru zabavu, jer je upravo danaska crna komedija 'Muškarci i kokoši' otvarila Fantastic, zbog čega je i iznimno ponosan. Prije početka filma, festival je ispred grada Zagreba otvorio Tedi Lušetić, zamjenik Pročelnika za kulturu koji je još jednom dao svesrdnu potporu Grada Fantastic Zagrebu. Ono što je najbitnije, svi su se valjali od smijeha, jer je film uistinu bio urnebesan!
[  ]

NAJAVA VIKENDA KOJI JE PRED NAMA
Vikend koji je ispred nas donosi mnoštvo uzbudljivih fimova! Već danas, u petak, 1. srpnja u 21,15 na ljetnoj pozornici Tuškanac prikazujemo najavljeni klasik New York 1997. (Escape From New York) - kultni akcijski futuristički triler velikog majstora žanra Johna Carpentera koji slavi svoj 35-ti rođendan! Kurt Russell kao Snake Plissken nikada prije ni kasnije nije bio toliko cool, a maestro John Carpenter kreirao je nezaboravnu ikonografiju i svijet urbane apokalipse u ovom kultnom akcijskom SF trileru. Ponavljanje gradiva 01. 07. u 21:15 na Tuškancu! Odmah iza ovog kultnog klasika, u 23,15 sati možete pogledati još je jedan sjajan skandinavski žanrovski hit: Ovo je kraj je danski odgovor američkoj seriji Živi mrtvaci i uznemirujući suspens horor koji je istovremeno i ozbiljno promišljen film!

U subotu, 2. srpnja u 21,15 (Ljetna pozornica Tuškanac), prikazat ćemo remek djelo slavnog Hayaa Miyazakija 'Avanture male Chihiro' za kojeg je Miyazaki osvojio Oscara za najbolji animirani film. Nakon Miyazakija u 23,15, prikazujemo 'Vješticu' koja je postao svjetski hit nakon premijere na Sundanceu gdje ga je kritika ocijenila maestralnom horor bajkom! Radnja prati sedmeročlanu obitelj s početka 17. stoljeća u Novoj engleskoj koja živi u kućicu na rubu šume, ali običan farmerski život prekida niz jezivih događaja, pojava crne magije, opsjednutosti i šumske vještice.

Također u subotu, 2. srpnja započinjemo i s novim programom, Dječjim vikendom, kojeg otvaramo svjetskom premijerom filma 'Dječja magija', s početkom u 11,00 sati u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10)! Na premijeru nam u goste dolazi režiserka filma, Ruth Rieser, koja će se nakon premijere obratiti javnosti te svima prisutnima. Oba dana trajanja dječjeg vikenda, 2. i 3. srpnja, nakon filmske zabave za klince i klinceze slijede zabavne znanstvene radionice te kratka predstava 'Jedan dan u laboratoriju ludog znanstvenika!' Zahvaljujući generalnom pokrovitelju Dječjeg vikenda, RBA, ulaz na filmove i radionice je besplatan za sve posjetitelje.

Film 'Dječja magija' se razvijao u suradnji s djecom i njihovim vizijama svijeta - autentično, poetski i, u isto vrijeme, realno. To je ljeto "Cirkus Dimitri" stigao u posjet djeci. No, djeca su nestala i Dimitri ih odluči potražiti. Tajanstveni događaji će obilježiti taj dan, ali i noć koja je pred njim! Kako je u mašti sve moguće, tako će i djeca razviti svoje posebne moći i njihovi snovi će postati stvarnost.
Na istoj lokaciji (ZPC), istog dana, u 19 sati, očekuje vas kultni film čuvenog Davida Lyncha 'Plavi baršun', nadrealistički neo noir s fenomenalnom glumačkom ekipom u kojoj se izdvaja Dennis Hopper čiji je Frank Booth jedan od najuvjerljivijih negativaca u filmskoj povijesti. David Lynch bio je nominiran za Oscara za najbolju režiju.
Već idućeg dana, u nedjelju 3. srpnja, s početkom u 21,15 (Ljetna pozornica Tuškanac), prikazujemo još jedan veliki klasik: prije 30 godina genijalni David Cronenberg "šokirao" je svijet briljantnim SF hororom MUHA (THE FLY) a kritika je Cronenberga i izvedbu Jeffa Goldbluma nahvalila do nebesa. MUHA je briljantan i bizaran spoj ljubavne priče, horora i fantastike i jedan od filmskih kapitalaca 80-ih koji morate vidjeti na velikom platnu.
[  ]

Nakon Muhe, na velikom platnu Ljetne pozornice Tuškanac, u 23,15 sati, očekuje vas efektan mystery suspens, 'Sensoria', koji priziva ranog DePalmu i Polanskog, ali sa "skandinavskom" notom. Ovaj švedski film uspio je poharati sve bitne žanrovske svjetske festivale. U središtu zbivanja je žena koja nakon bračnog brodoloma seli u zgradu koju nastanjuju pomalo čudni stanari i u stan s vrlo mračnom prošlošću.
Istog dana, u nedjelju 3. srpnja, u 11,00 sati nastavljamo s Dječjim vikendom u Zagrebačkom plesnom centru, te ćemo našim najmlađima prikazati film 'Mali vitez Trenk' izašao iz tvornice koja je plasirala poznatu dječju TV seriju Lili mala vještica. Priča prati hrabrog dječaka koji se od poniznog seljaka uzdiže u sjajnog viteza, ali ne kroz nasilje već kroz razmišljanje i snalažljivost. Radnja je smještena u srednjem vijeku pa film obiluje viteškim turnirima, dvorcima, srednjovjekovnim kostimima. U 19,00 sati i ZPC-u prikazuje se misteri triler 'Poziv(nica)' u kojemu ništa nije kako se čini na prvi pogled sve do šokantnog i iznenađujućeg raspleta.

I na kraju podsjećamo; Šesto izdanje Fantastic Zagreba održava se od 30. lipnja do 9. srpnja! U deset festivalskih dana vidjet ćemo premijere najvećih ovogodišnjih žanrovskih hitova - od SF-a, trilera i fantasy naslova do horora, animacije i kultnih žanrovskih klasika kao i kratkih filmovi te brojna iznenađenja na fantastičnoj ljetnoj pozornici Tuškanac, u Plesnom centru (Ilica 10) i na Medvedgradu.
Ulaznice su u prodaji na blagajni kina Europa (Varšavska 3).
Cijene ulaznica:
Pojedinačna projekcija: 27 kuna
Tjedna akreditacija: 150 kuna
Studentska tjedna akreditacija: 120 kuna
Posebna projekcija na Medvedgradu (prijevoz uključen): 45 kuna
Kratki program u Swanky Mint Hostelu (Ilica 50): besplatno!
Dječji program u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10): besplatno!
Besplatan ulaz na ljetno kino Tuškanac svim posjetiteljima koji dođu sa svojim psima!

Za više informacija o festivalu, rasporedu projekcija i proteklim izdanjima posjetite www.fantastic-zagreb.com.

promo guy // 30/06/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*