home > njuz > Nova izdanja -> NULAPARK, T.E.T.R.A., ABROAD EXPERIMENTS, BUBBLEGUM, SEDAM DANA JAPANA, DRUMELODY, ELEMENTAL

kontakt | search |

Nova izdanja -> NULAPARK, T.E.T.R.A., ABROAD EXPERIMENTS, BUBBLEGUM, SEDAM DANA JAPANA, DRUMELODY, ELEMENTAL

Nulapark

Zadarski alter rock band Nulapark imao je promociju prvog singla i video spota za pjesmu "Meditiram" u petak, 21:00 h, u Starom kazalištu lutaka, Zadar.

Dogođaj su otvorili posebni gosti, potrošačko-renesansni duet "Cob & Mob", s izvedbom pjesme Meditiram grupe Nulapark, u klasičnom, renesansnom duhu, u vlastitom aranžmanu, napisanom za dvije klasične gitare. Spomenuti dvojac je oformljen samo za tu priliku, a sačinjavaju ga Cob - član zadarskog renesansnog ansambla "Renesta Cobbler Strings" i Mob - njegov mobitel.

Takav uvod je stvorio posebnu atmosferu nakon čega je uslijedila projekcija video spota u sasvim drugačijem ozračju.



Video spot potpisuju Marko Kujundžić i Daniel Vučinović. Snimljen je na različitim lokacijama grada Zadra, a osim članova Nulaparka u snimanju je sudjelovalo još 30-ak statista. Spot, kao i pjesma, na humorističan način kritizira bezglavo srljanje modernog stanovnika planeta Zemlje u hiper-potrošačko društvo.

Pjesma Meditiram je autorski uradak grupe Nulapark, snimljen dijelom samostalno, dijelom u studiju D.I.M, produciran samostalno, uz mastering Tomislava Kraljevića.

Grupa Nulapark samostalno izdaje singl "Meditiram" u virtualnom obliku, bez klasičnog izdavača. Dostupan je na Bandcamp-u:
https://nulapark.bandcamp.com/track/nulapark-meditiram
te na Soundcloud-u:
https://soundcloud.com/lokardo-1/nulapark-meditiram-1
u wav, mp3 i drugim formatima, omogućen je besplatan download.

Nulapark postoji od 2014. god. a od 2015. god. djeluje postava Gumeni (vokal), Tamy (vokal), Nikola (gitara), Marin (bas) i Jure (bubanj). Ova ekipa svira isključivo svoju autorsku glazbu koju karakterizira mješanje stilova pa ju je najlakše nazvati samo uopćenim nazivom - alternativni rock.

Nulapark
https://web.facebook.com/Nulapark-1572704389635336/?_rdr

T.E.T.R.A.

Nakon obrade kultne pjesme Darka Rundeka "Grane smo na vjetru" te debitantskog autorskog singla "Nišan", zagrebački minimalistički duo T.E.T.R.A. predstavlja singl "Nema te". Riječ je o ritmičnoj ljetnoj pjesmi smještenoj u zimski okvir, koja obiluje zaraznim repetitivnim melodijama, a govori o prolaznosti.



Autor glazbe i teksta je Goran Čučković koji je svirao i bas, bubanj i klavijature, vokalne dionice je otpjevala Rosana Šimunović, na gitari je gostovao Dario Aman iz grupe Dosh Lee, a za glazbenu produkciju je zaslužan Tomislav Hleb.

T.E.T.R.A. je sastav osnovan 2014., čiju postavu čine Rosana ''The Angel Voice'' Šimunović, kao glavni vokal i Goran Čučković u ulozi tekstopisca, kompozitora, aranžera i vokalista. Njihova glazba nastaje na neuobičajen način - sve odsvirane muzičke dionice, zvukovi i efekti su snimljeni na uređaj "Loop Station", s kojega tijekom nastupa uživo miksaju zvukove u maniri DJ-a te ih, istovremeno s vokalnom izvedbom, stapaju u jedinstvenu glazbenu cjelinu. "T.E.T.R.A." se ne ograničava u žanrovskom pogledu, stoga iz pjesme u pjesmu donosi razna glazbena iznenađenja.

Abroad Experiments

Nakon videospotova za pjesme "Creepy" i "Pussy Scream" zagrebački alternativni rock bend Abroad Experiments izbacio je novi videouradak za pjesmu "Depressed" kojim zaokružuje priču albuma "On the Bright Side".



Videospot za pjesmu "Depressed" snimljen je u jednome kadru i u njemu glavni akter pokušava dočarati osjećaj osamljenosti, beznađa, otuđenosti i tišine te time prikazati vlastitu verziju pakla u kojem se sve vrti u začaranom krugu. Bend je htio skrenuti pažnju na temu mentalnog zdravlja o kojoj se malo govori u društvu i uz koje se veže svojevrsna stigma unatoč povećanju poremećaja mentalnog zdravlja u općoj populaciji te poslati poruku koja osnažuje.

Bubblegum

Bubblegum novim singlom ''Gentle Hearts'' najavljuje i istoimeni novi LP.



LP će izaći u rujnu, a nastavlja se na prošlogodišnji debitantski album ''Dance Music For Old People''.
Za zimu je pak najavljen i LP ''Geometry'' koji donosi preosmišljene
klasične skladne, a već je najavljen pjesmama ''Electro Satie'' i ''Electro Beethoven''.

Sedam dana Japana

Nova zagrebačka grupa Sedam dana Japana predstavlja debut single "sisu mi daj"



O sebi pišu:
SEDAM DANA JAPANA (Zagreb) djeluje nekih 9 mjeseci.
U ožujku ulazimo u studio Funhouse i s producentiom Mijo Gladovićem snimamo dvije pjesme Sisu mi daj i Tužni stan koje smo objavili u svibnju.
U pripremi je i cjeloviti Ep koji izlazi najesen te remiksevi s raznim producentima.
Stil je od indie noise roka do downtempo psihodeličnog groove ritma s elektro feelingom.

SEDAM DANA JAPANA
Miran Bikić / gitara, vokal
Agron Lešdedaj / bas, vokal
Marko Maržić / bubanj, vokal

Drumelody

Sarajevski electro bend pod nazivom dRUMELODY predstavlja novi video-spot za pjesmu Pluton koji najavljuje novih 9 pjesama i album Aero.



Nastao 2010. godine kao "potreba za multimedijalnim izražavanjem uživo, vođenim dirigentskom bubnjarskom palicom, električnim i akustičnim bubnjem zvukova, šumova, muzike i filma" dRUMELODY predstavlja multimedijalni audio vizualni koncept.

Iza projekta stoji Berin Tuzlić, koji je osim angažmana u dRUMELODYj-u, aktivan animator i strip-crtač te kreator mnogih regijskih videospotova i najuspješnijih reklamnih kampanja.

ELEMENTAL

Bend Elemental posljednju godinu obilježio je mnogim promjenama, pratila ih je neka posebna energija a čega god su se primili, pretvarali su u uspjeh.

Tako su povodom 18. godine postojanja benda izdali dvostruki album "Tijelo" s čak 18 pjesama, pod okriljem vlastite diskografske etikete - 383 Records.
Jedina dva singla puštena s albuma, pjesme "Goli i bosi" te "Sve je moje tuđe" oduševile su i publiku i radijske urednike te postali hitovi u svakom kutku regije. Na valovima sjajnih pjesama i novog albuma, zaredali su se koncerti i nastupi, a kao kruna godine i 18-godišnje karijere dogodio se rasprodani koncert u Domu sportova prije 3 mjeseca. Cijeli priču zaokružili su samo 10-ak dana poslije, kada je pjesma "Goli i bosi" u vrlo ozbiljnoj konkurenciji (Massimo, Hladno pivo, Petra Grašo, Pavel) dobila nagradu Porin 2015 za Pjesmu godine.



promo guy // 14/06/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*